22 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Ο Αλέξης Τσίπρας για τα 200 χρόνια από το ’21: «Οι μεγάλες νίκες είναι υπόθεση των απλών ανθρώπων»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 3 / 2021 , 3:03 από news_room

Ο Αλέξης Τσίπρας για τα 200 χρόνια από το ’21: «Οι μεγάλες νίκες είναι υπόθεση των απλών ανθρώπων»

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Σήμερα είναι μια μέρα μνήμης και υπερηφάνειας για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα όπου γης. Η επαναστατική και δημοκρατική παρακαταθήκη του Εικοσιένα είναι αυτή που πότισε τους πολιτικούς μας θεσμούς, την ιστορική μας συνείδηση και τη συλλογική μας μνήμη. Είναι κομμάτι της συλλογικής μας ταυτότητας και όχημά μας για τις μάχες του μέλλοντος.

Στα 200 χρόνια από την Επανάσταση, η πατρίδα μας δίνει μια ακόμα μεγάλη μάχη.
Μια μάχη ζωής, για να κερδίσει ξανά την ελπίδα και την προοπτική.
Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι οι μεγάλες νίκες είναι υπόθεση των απλών ανθρώπων, αυτών που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση υπηρετούν έναν σκοπό ανώτερο και από την ίδια τους τη ζωή.
Αυτοί οι άνθρωποι, οι ήρωες της εποχής μας, είναι όσοι και όσες σήμερα δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία.
Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που σώζουν ζωές.
Αυτοί που κρατούν μια χώρα όρθια απέναντι στον φονικό ιό, αυτοί που τιμούν τον όρκο τους απέναντι στην επιστήμη και την ίδια τους την πατρίδα.
Στέλνω την αλληλεγγύη και τη στήριξή μου σε όλους τους υγειονομικούς και καλώ κάθε πολίτη αυτής της χώρας, να βρει δύναμη και κουράγιο για να ξεπεράσουμε τα δύσκολα.

Έχουμε μπροστά μας μια μάχη που πρέπει να κερδηθεί.
Ώστε η επόμενη μέρα, να μας βρει όλους ενωμένους και αποφασισμένους για να χτίσουμε την Ελλάδα που αξίζει στις επόμενες γενιές.

Σχετικά Άρθρα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λ. Ποσειδώνος λόγω εκτέλεσης εργασιών από σήμερα 10 Μαϊου 2021

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 10 / 5 / 2021 , 4:45 από news_room Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λ. Ποσειδώνος λόγω εκτέλεσης εργασιών από σήμερα 10 Μαϊου 2021 Λόγω εκτέλεσης εργασιών, στις 10 και 11.05.2021, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Ν. Λ. Ποσειδώνος, στο ύψος του Α/Κ Συγγρού, εναλλάξ ανά […]

Κοπή της Βασιλόπιτας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Κοπή της Βασιλόπιτας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 12 / 2022 , 22:58 από news_room Κοπή της Βασιλόπιτας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο «Το 2023 να είναι ένας χρόνος ευλογημένος, δημιουργικός και ειρηνικός για όλους» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αμέσως μετά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ιεράς […]