24 °C Athens, GR
12/05/2024

Τελευταια Νέα
Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η εορτή του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ του νέου στην Ιερά Μονή του στη Νέα Μάκρη Αττικής Πανηγυρίσε ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής Αρδανίου της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στα αποκαλυπτήρια Μνημείου για τη Μάχη της Κρήτης στην Πέρθη Το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας περί των διακονισσών στην Αφρική ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα στην Αγία Μαύρα Ηλιουπόλεως Την Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως θα επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος Στη διεθνή διάσκεψη της Ελβετίας για την ειρήνη στην Ουκρανία θα παραστεί ο Βαρθολομαίος Τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Ουκρανίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Λιτανεύτηκε η Ζωοδόχος Πηγή στους Τράχωνες του Αλίμου Ταϊλάνδη: 61 νεκροί εξαιτίας της ακραίας ζέστης από την αρχή της χρονιάς

Μνήμη του Αγίου Συμεών του νέου Θεολόγου – 12 Μαρτίου

Μνήμη του Αγίου Συμεών του νέου Θεολόγου - 12 Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 12 / 3 / 2021 , 16:08 από news_room

Μνήμη του Αγίου Συμεών του νέου Θεολόγου – 12 Μαρτίου

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου:

Σήμερα η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Γρηγορίου, Πάπα Ρώμης του Διαλόγου, Συμεών του νέου Θεολόγου και Θεοφάνους του Ομολογητού.

O Άγιος Συμεών ο νέος Θεολόγος είναι μια φωτεινή θεολογική προσωπικότητα της Εκκλησίας. Καταγόταν από την Παφλαγονία και έζησε το 10ο αιώνα. Οι ευσεβείς γονείς του, Βασίλειος και Θεοφανώ, φρόντισαν για την άριστη εκπαίδευσή του και συμπλήρωσε τις σπουδές του στην Κωνσταντινούπολη, υπό την κηδεμονία του θείου του, ο οποίος κατείχε μεγάλο αξίωμα.

Μετά το θάνατο του θείου του, προσήλθε στη περιώνυμη Μονή του Στουδίου, όπου ασχολήθηκε επισταμένως με τις θεολογικές μελέτες και μαθήτευσε κοντά στον ομώνυμό του ηγούμενο Συμεών. Αργότερα τον συναντάμε στη Μονή του Αγίου Μάμα, όπου εκάρη μοναχός και κατόπιν εξελέγη ηγούμενος.

Όταν όμως επιδίωξε να επιβάλει τούς μοναχικούς κανόνες του Μεγ. Βασιλείου, συνάντησε ζωηρή αντίδραση και παραιτήθηκε, για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις θεολογικές του μελέτες. Κατηγορήθηκε άδικα από τον Μητροπολίτη Νικομηδείας Στέφανο, ένεκα διάφορων συκοφαντιών, γεγονός που του κόστισε ταλαιπωρίες και κακουχίες έξι ετών.

Τελικά, διατάχθηκε να πάει στο μοναχικό παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας στην Ασιατική όχθη της Προποντίδας, όπου και εκοιμήθη εν ειρήνη σε γεροντική ηλικία.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Στέφης Δράκου με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστα Χαμπιαούρη

Συνάντηση Στέφης Δράκου με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστα Χαμπιαούρη

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 / 10 / 2021 , 22:28 από news_room Συνάντηση Στέφης Δράκου με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστα Χαμπιαούρη Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κας Στέφης Δράκου με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστα Χαμπιαούρη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, […]

Ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Αυστραλία επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

Ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Αυστραλία επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 22 / 12 / 2023 , 19:33 από news_room Την επίσκεψη του Πρέσβη της Ρουμανίας στην Αυστραλία, κ. Radu Gabriel Safta, δέχθηκε την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος. Ο κ. Safta επισκέφθηκε την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Σύδνεϋ, για να ευχηθεί στον Αρχιεπίσκοπο για την επικείμενη Δεσποτική εορτή […]