20 °C Athens, GR
17/04/2024

Τελευταια Νέα
Το adologala.gr συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και δεν θα δημοσιεύει ειδήσεις Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Ι.Μ. Πειραιώς: «Περί του Πασχάλιου Κανόνος. Δύναται να αλλαγή;» Επετειακή Εκδήλωση Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Ξάνθης στην Ι.Μ. Ρεθύμνης Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Νέα Ιωνία Αττικής Ο Πατριάρχης του Γένους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών – Το πρόγραμμα της επισκέψεως του στην Αθήνα Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της πραγματοποίησε η Ελληνική Ένωση Market Access Ο Αλέξιος και ο Ιωάννης, δύο αδέρφια γόνοι παλαίας αριστοκρατικής οικογένειας, ιδρυτές της Ι.Μ. Παντροκράτορος Αγίου Όρους Ο Άρραφος Χιτώνας Του Kυρίου μας Ιησού Χριστού απο την Ι.Μ. Παντοκράτορος Αγίου Όρους στη Θεσσαλονίκη Συνάντηση Νίκου Δένδια με ομογενείς στην Βοστώνη

ΗΠΑ – Κίνα: Το Πεκίνο απειλεί με «αυστηρά μέτρα»

ΗΠΑ-Κίνα: Το Πεκίνο απειλεί με «αυστηρά μέτρα»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 19 / 3 / 2021 , 16:54 από news_room

Το κορυφαίο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας ως προς τη διπλωματία απείλησε χθες Πέμπτη ότι το Πεκίνο θα λάβει «αυστηρά μέτρα» εναντίον της «αμερικανικής ανάμιξης» στα εσωτερικά του και αξίωσε να «εγκαταλειφθεί η νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου» κατά τη διάρκεια συνάντησης σε τεταμένη ατμόσφαιρα με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Αλάσκα.

«Η Κίνα εναντιώνεται σθεναρά στην αμερικανική ανάμιξη στις εσωτερικές της υποθέσεις. Έχουμε εκφράσει την ισχυρή αντίθεσή μας σε κάθε τέτοια ανάμιξη και θα λάβουμε αυστηρά μέτρα σε αντίδραση», τόνισε ο Γιανγκ Τζιετσί.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εγκαταλείψουμε τη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου», συμπλήρωσε.

Για κινεζικούς λεονταρισμούς μιλά αμερικανός διπλωμάτης

Οι κορυφαίοι κινέζοι αξιωματούχοι οι οποίοι συναντώνται για πρώτη φορά στην Αλάσκα με τους αμερικανούς ομολόγους τους της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν φαίνεται πως πήγαν για να επιδοθούν σε λεονταρισμούς και μοιάζουν αποφασισμένοι να παραβιάσουν το πρωτόκολλο, υποστήριξε αμερικανός διπλωμάτης μετά τις ανταλλαγές αντεγκλήσεων από αμφότερες τις πλευρές.

Ο αξιωματούχος αυτός εξήγησε πως πριν από την έναρξη των συνομιλιών τα μέρη είχαν συμφωνήσει πως οι εισαγωγικές τοποθετήσεις κάθε πλευράς θα ήταν δίλεπτες, αλλά κατέληξαν να διαρκέσουν πάνω από μια ώρα.

«Η κινεζική αντιπροσωπεία (…) μοιάζει να ήρθε αποφασισμένη να επιδοθεί σε λεονταρισμούς, να είναι επικεντρωμένη στους δημόσιους θεατρινισμούς και στα δράματα αντί της ουσίας. Το έκαναν σαφές παραβιάζοντας αμέσως το πρωτόκολλο», υποστήριξε ο διπλωμάτης, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Από την πλευρά του, ο Γιανγκ Τζιετσί, ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι παρέβη κάθε διπλωματικό πρωτόκολλο, ανακοινώνοντας κυρώσεις σε βάρος κινέζων αξιωματούχων λίγο πριν αρχίσει η κρίσιμη συνάντηση.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μπλίνκεν κατηγορεί το Πεκίνο ότι «απειλεί την παγκόσμια σταθερότητα»

Οι ενέργειες της Κίνας «απειλούν τη βασιζόμενη σε κανόνες τάξη που εγγυάται την παγκόσμια σταθερότητα», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίκεν κατά την έναρξη της διήμερης συνάντησής του με Κινέζους ομολόγους του στην Αλάσκα.

«Θα συζητήσουμε τις βαθιές ανησυχίες μας για τις ενέργειες της Κίνας στην Σιντζιάνγκ», που η Ουάσιγκτον κατηγορεί το Πεκίνο για «γενοκτονία» εναντίον των Μουσουλμάνων Ουιγούρων, για «το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν, επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον των ΗΠΑ και τον οικονομικό καταναγκασμό εναντίον των συμμάχων μας», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μπροστά από τον υψηλόβαθμο Κινέζο αξιωματούχο Γιανγκ Τζιετσί και τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν θέλουν μια «σύγκρουση» με την Κίνα, αλλά «είναι ανοιχτές στον σκληρό ανταγωνισμό».

«Θα αγωνιζόμαστε πάντα για τις αρχές μας, για τους ανθρώπους μας και για τους φίλους μας», προειδοποίησε ο Σάλιβαν σε αυτή την πρώτη σημαντική κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων των δύο μεγαλύτερων οικονομικών δυνάμεων μετά την άνοδο στην προεδρία των ΗΠΑ του Τζο Μπάιντεν στην πόλη Άνκορατζ της Αλάσκας.

Σχετικά Άρθρα

Ειδική Ιερά Ακολουθία εις ταφήν αβάπτιστου νηπίου Χριστιανών γονέων

Ειδική Ιερά Ακολουθία εις ταφήν αβάπτιστου νηπίου Χριστιανών γονέων

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 12 / 5 / 2023 , 16:37 από news_room Η κατωτέρω ειδική Ιερά Ακολουθία εις ταφήν αβάπτιστου νηπίου Χριστιανών γονέων διαβάζεται, με Απόφαση της Ιεράς Συνόδου, όταν κηδεύονται αβάπτιστα νήπια επειδή κηδεύονται σβάπτιστα: Ὁ ἱερεύς ποιεῖ εὐλογητόν καί ἀρξαμένης τῆς ἐκφορᾶς τοῦ νεκροῦ, ψάλλεται ὁ τρισάγιος ὕμνος μέχρι τοῦ ναοῦ ἤ τοῦ τάφου. […]

Βόρεια Μακεδονία: Ρήξη στο αντιπολιτευόμενο VMRO για τον Ν. Γκρούεφσκι

Βόρεια Μακεδονία: Ρήξη στο αντιπολιτευόμενο VMRO για τον Ν. Γκρούεφσκι

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 21 / 9 / 2023 , 7:19 από news_room Σοβαρές αναταράξεις σημειώνονται στις τάξεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, λόγω της σύγκρουσης του αρχηγού του δεξιού αυτού κόμματος, Χρίστιαν Μίτσκοσκι και του πρώην ηγέτη του κόμματος και επί χρόνια πρωθυπουργού της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται φυγόποινος […]