27 °C Athens, GR
18/06/2021

Προσωπικό φύλαξης οχτώ ατόμων, δύο μοτοσικλέτες, περιπολικά και μόνιμο σκοπό στον δημοσιογράφο Μ. Φουρθιώτη

Προσωπικό φύλαξης οχτώ ατόμων, δύο μοτοσικλέτες, δύο περιπολικά και μόνιμο σκοπό ζήτησε & έλαβε δημοσιογράφος

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 28 / 3 / 2021 , 1:58 από news_room

Η δημοσιογραφία πλήττεται σε πολλές χώρες του κόσμου μεταξύ τους και η Ελλάδα. Μία μικρή χώρα που γέννησε την Δημοκρατία με Δ κεφαλαίο φαίνεται πλέον ότι πάσχει, βέβαια έπασχε και από παλιά σε εποχές Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και Νίκου Ευαγγελάτου όπου και οι δύο έκαναν τον κόσμο φύλλο και φτερό για το τι υπάρχει πίσω από μεγάλες εταιρίες, σε προϊόντα και σε κυκλώματα που ανθρώπινος νούς δεν φανταζόταν ότι γίνονται γεγονότα.  Τώρα θα αναλογιστεί κανείς γιατί τον πρόλογο αυτό, όμως αυτός ο πρόλογος είναι ενδεικτικός για την πορεία της δημοσιογραφίας στον ελληνικό χώρο αυτή τη στιγμή.

Όπως κάνει γνωστό λοιπόν σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα makeleio.gr(σσ.27.03.2020 -15:29) ο δημοσιογράφος κ. Μένιος Φουρθιώτης με αίτημα του προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο κοινοποιεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, ζητά την διάθεση οκτώ αστυνομικών και περισσοτέρων, εννέα αυτοκινήτων και δύο μοτοσυκλετών, φρουρά δηλαδή που δεν διαθέτει ούτε το Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επειδή όπως αναφέρει στο υπόμνημα του ο γνωστός παρουσιαστής κινδυνεύει από τη 17 Νοέμβρη. Πρέπει να γίνει γνωστό ότι παρουσιαστής δέχτηκε αρκετές επιθέσεις με γκαζάκια στον τηλεοπτικό σταθμό και αρκετές φορές γλίτωσε η ζωή του και για τον λόγο αυτό και με δικαστική απόφαση την οποία έχει λάβει ζητά την φρούρηση του. Ωστόσο η αντικατάσταση των αποφάσεων που λήφθηκαν για την φύλαξη του όπως εμφανίζουν τα παρακάτω έγγραφα με ισχυρότερα μέτρα δεν συνάδουν με την ασφάλεια του αλλά με την υπερπροστασία του αφού όπως αναφέρει και το δημοσίευμα, ανάλογη φύλαξη δεν διαθέτει ούτε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δείτε τα έγγραφα που ήρθαν στο φώς της δημοσιότητας:

ΜΕΝΙΟΣ-ΓΑΔΑ-ΔΤ

ΜΕΝΙΟΣ-ΣΠΙΤΙ

ΜΕΝΙΟΣ-8

ΜΕΝΙΟΣ-17Ν

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας τα έγγραφα έφερε στη δημοσιότητα ο δημοσιογράφος  και αντιδήμαρχος του Δήμου Ραφήνας, κος Χρήστος Τσεμπέρης.

Τα μέτρα αυτά συνοδευτικής προστασίας ξεκίνησαν από τις 26 Μαρτίου 2020, με την 1519/20/1065888 του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με την διάθεση ενός αστυνομικού, και μετά από μια σειρά νέων αιτημάτων του Μένιου Φουρθιώτη έφτασαν στον τελικό αριθμό.

Όπως ήταν λογικό η είδηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους των περιοχών που ανήκουν τα συγκεκριμένα αστυνομικά τμήματα, τα οποία είναι υποστελεχωμένα και μετά βίας μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες αντιμετώπισης ης εγκληματικότητας στους τομείς ευθύνης τους.

Για το γεγονός της υπέρμετρης φύλαξης του παρουσιαστή δημοσίευσαν πλήθος εφημερίδων.

Πηγή: Makeleio.gr,Avgi.gr,newsroom

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Εθνικής Επετείου στη Νέα Ιωνία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 3 / 2021 , 4:00 από news_room Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Εθνικής Επετείου στη Νέα Ιωνία Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και με την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε την εορτή του Ευαγγελισμού […]

Η εορτή του Αγίου και Μεγάλου Βασιλείου στο Σύδνεϋ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 1 / 1 / 2021 , 14:56 από news_room Η εορτή του Αγίου και Μεγάλου Βασιλείου στο Σύδνεϋ Την πρώτη ημέρα του καινούργιου έτους, τη μέρα που η Εκκλησία μας τιμάει τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό […]

Pin It on Pinterest