13 °C Athens, GR
21/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Λιθουανία Να κτυπήσουν πάλι ελεύθερα οι καμπάνες των εκκλησιών μας στα κατεχόμενα Σεισμός 4,6 βαθμών βόρεια-βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας Με επιτυχία η εκδήλωση της νεότητας για την εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στη Μητρόπολη Πειραιώς Ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Λαρίσης Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ Παρακολούθηση της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών από μαθητές της Νέας Αλικαρνασσού Παραιτήθηκε ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, εν μέσω επιχείρησης κατά της διαφθοράς Επιστολές με εκρηκτικούς μηχανισμούς έλαβαν δημοσιογράφοι στον Ισημερινό Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την τρομοκρατική επίθεση στον Τάφο της Θεοτόκου

Καλαβρύτων για τη βεβήλωση της εικόνας της Παναγίας στον δρόμο: «Χρωστάμε όλοι μία ταπεινή “συγγνώμη” στην Παναγιά μας».

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 11 / 3 / 2021 , 21:04 από news_room

Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος για τη βεβήλωση της εικόνας της Παναγίας στον δρόμο: «Χρωστάμε όλοι μία ταπεινή “συγγνώμη” στην Παναγιά μας».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τη βλάσφημη ενέργεια βανδαλισμού της ιερής εικόνας της Παναγίας μας από ομάδα νεαρών σε πρόσφατη διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Ιερώνυμος, απάντησε βαθύτατα θορυβημένος τα εξής:

«Με θλίψη καρδιάς είδαμε Ελληνόπουλα, δικά μας παιδιά, το μέλλον της χώρας μας, να ξεσπούν την οργή τους, ποδοπατώντας και καθυβρίζοντας την εικόνα της Αγίας Μητέρας Εκείνου, ο οποίος αγάπησε όσο κανείς τα παιδιά.

Σκέφτομαι, αλήθεια, πως η ευθύνη αυτής της βεβήλωσης, πέρα από τους νεαρούς, βαραίνει και τον καθέναν από μας. Τα λόγια του Κυρίου μας «Άφετε τα παιδία και μη κωλύετε αυτὰ ελθείν προς με, των γαρ τοιούτων εστίν η βασιλεία των ουρανών» (Ματθ. ιθ’ 14.2) μας συγκλονίζουν με τη σκέψη πως εμείς οι μεγαλύτεροι, αντί να στείλουμε τα παιδιά μας στην αγκαλιά Του, τα αφήσαμε χωρίς εφόδια, χωρίς αξίες και ιδανικά, χωρίς πίστη στον Θεό, την πατρίδα, την οικογένεια. Αξίες ζωής, τις οποίες δυστυχώς σήμερα απαξιώνουν. Τώρα καμαρώνουν αυτοί που πέτυχαν, ώστε τα Ελληνόπουλα να γίνουν εχθροί της πατρίδας, του Χριστού και της οικογένειας.

Τα παιδιά αυτά δεν είναι τα μόνα. Είναι όμως τα πρώτα, που έκαναν την κακή αρχή, για να ακολουθήσουν χειρότερα ακραία φαινόμενα, μέσα στους κόλπους της Ελληνικής κοινωνίας, εάν δεν σημάνει συναγερμός ηθικής αναμόρφωσης σε όλα τα επίπεδα και επιστροφής στον Θεό και την Αγία Αποστολική μας Εκκλησία.

Πίσω από την καταδικαστέα πράξη των ωρυόμενων νεαρών, η οποία ομολογουμένως σοκάρει κάθε πιστό Ορθόδοξο Χριστιανό αλλά, πριν τα ρίξουμε στον Καιάδα, οφείλουμε, να αναζητήσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις των μεγάλων και να σκύψουμε με αγάπη πάνω στα προβλήματα των νέων, εμείς, η Εκκλησία, η Κοινωνία, το Κράτος, με όποιο μέσο διαθέτουμε, μα περισσότερο με το παράδειγμά μας, μήπως με τη δύναμη του Θεού και με αγάπη Χριστού βρουν τον δρόμο τους και τον χαμένο προσανατολισμό τους.

Η Αγία Εκκλησία μας δεν επιτρέπει σε κανένα με λόγια ή πράξεις να βλασφημεί και να ευτελίζει τα ιερά θρησκευτικά μας σύμβολα.

Η τιμή προς τις ιερές εικόνες για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς αποτελεί στάση και τρόπο ζωής και αποδίδεται, πνευματικώ τω τρόπω, στο εικονιζόμενο άγιο πρόσωπο και όχι στο είδωλο. Γι’ αυτό πονάμε βαθύτατα, όταν προπηλακίζεται η Πανάγια μορφή της Θεομήτορος, που στηρίζει την Ελλάδα μας με τις προσευχές Της.

Ταπεινά δεόμεθα στην Παναγία Μητέρα όλων μας, να δείξει την ευσπλαχνία Της στα Ελληνόπουλα, που ποδοπάτησαν την ιερή εικόνα Της και να τα οδηγήσει στη μετάνοια, τη φώτιση και τη σωτηρία.

Κι αν τα παιδιά δεν το κάνουν, χρωστάμε όλοι μας μία ταπεινή «συγγνώμη» στην Παναγιά μας, για την αποτρόπαια βεβήλωση της αγίας εικόνας Της. Κι εκείνα να τα ευσπλαχνιστεί κι εμάς να μας ελεήσει».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα

Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 16 / 8 / 2020 , 13:54 από Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, 15 Αυγούστου, στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αεροπορική Βάση της Σούδας. «Αισθάνθηκα την ανάγκη να βρεθώ μαζί σας σήμερα, ημέρα συμβολική για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», σημείωσε […]

Απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας μετά την εκδημία του Μητροπολίτη Ντοροστόλ Αμβροσίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 8 / 2020 , 16:47 από Αφού ο  Μητροπολίτης Αμβρόσιος του Ντοροστόλ αναπαύθηκε εν Κυρίω στις 18 Αυγούστου 2020, μετά από μια μακρά ασθένεια, σύμφωνα με το Art. 84, παρ. 1 του καταστατικού της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας – Βουλγαρικό Πατριαρχείο, St.  Σήμερα συστάθηκε η Ιερά […]

Pin It on Pinterest