35 °C Athens, GR
30/07/2021

Τελευταια Νέα
Σταθερά αυξανόμενη η εμπιστοσύνη των αναγνωστών στο ADOLOGALA.GR «Βοήθεια και Αγάπη» από το Σύδνεϋ Αυστραλίας για τους Σεισμόπληκτους της Ελασσόνας Τροπολογία του ΥΠΕΣ επιλύει μια σειρά κρίσιμων θεμάτων για την ομαλή λειτουργία των Ο.Τ.Α. Κυβέρνηση : Ενίσχυση 20 εκατ ευρώ στα ΜΜΕ που επλήγησαν από την πανδημία Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα – Τουλάχιστον μέχρι τις 6 Αυγούστου οι υψηλές θερμοκρασίες Συνάντηση με τους πληγέντες από την πυρκαγιά γεωργούς είχε ο Υπουργός Γεωργίας Επιστολή συμπαθείας του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον Πρόεδρο της Ιταλίας για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Σαρδηνία Ομάδα φοιτητών εξ Ελλάδος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου – Adologala.gr Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Πόσα δήλωσαν οι Πολιτικοί Αρχηγοί για το 2019 – Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα «Πόθεν Έσχες» των Πολιτικών Αρχηγών

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στη Λάρνακα

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 3 / 2021 , 3:44 από news_room

Πρ. Προδρόμου: H Λάρνακα πηγαίνει μπροστά. Φτιάχνουμε ένα καλύτερο μέλλον

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε σήμερα στη Λάρνακα το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λαζάρου, τον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού και τον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Υπουργός συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και υπηρεσιακούς παράγοντες

Μετά την επίσκεψή του στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Λαζάρου ο κ. Υπουργός προέβη σε δηλώσεις στα ΜΜΕ ως εξής:

«Σήμερα είχα την ευκαιρία στη Λάρνακα να επισκεφθώ τον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού, την παλιά Λέσχη της πόλης, ένα πολύ ωραίο κτίριο που έχει αποκατασταθεί στο κέντρο της Λάρνακας και θα προσφερθεί από τον Δήμο σε όλη την επαρχία για να φιλοξενήσει τη δημιουργικότητα, πολιτιστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον λαϊκό πολιτισμό, την δημιουργία», σημείωσε ο Υπουργός και πρόσθεσε πως: «Είναι πραγματικά ένας ωραία προσαρμοσμένος χώρος, ένα παλιό ιστορικό κτίριο, μια αρχοντική οικία της Λάρνακας που αναδεικνύεται και θα ξαναζωντανέψει με τον πιο όμορφο τρόπο, φιλοξενώντας πολιτιστικές δραστηριότητες. Είναι πραγματικά, μαζί και με τον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης, πολύ αντιπροσωπευτικά δείγματα της συνεργασίας του κεντρικού κράτους, της Κυβέρνησης, με τον Δήμο Λάρνακας με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Κατά το μεγαλύτερο μέρος αυτά τα έργα, έχουν χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια».

Στη συνέχεια ο κ. Προδρόμου είχε την ευκαιρία μαζί με τον κ. Βύρα να δουν και τον υπό ανέγερση Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης, ο οποίος θα φιλοξενήσει αθλητικές δραστηριότητες καθώς και τις δραστηριότητες και τα προγράμματα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

«Ο Πολυχώρος για τον Πολιτισμό όπως και το Σχολείο Αγίου Λαζάρου ήδη λειτουργούν ενώ το Πολυδύναμο Κέντρο είναι στην τελική φάση της διεκπεραίωσης και οι Λαρνακείς θα εκτιμήσουν ότι χώροι που για χρόνια τους έζησαν αλλιώς σήμερα παίρνουν μια νέα μορφή, γίνονται λειτουργικοί για να βοηθήσουν την κοινωνία, τις κοινωνικές δραστηριότητες. Ξαναζωντανεύουν και αναβαθμίζονται», υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας δήλωσε ότι: «Στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λαζάρου με περηφάνια αντικρίζουμε ένα πραγματικά πανέμορφο σχολικό κτίριο, το οποίο έχει παραδοθεί τον περασμένο Νοέμβριο, αφού ξεκίνησε η κατασκευή το 2018. Είναι ένα έργο που όφειλε η Πολιτεία αφού για χρόνια πριν η κατασκευή του γνώρισε περιπέτειες και αναβολές και τώρα επιτέλους αποτελεί πραγματικότητα, με μια δαπάνη πέραν των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Βλέποντας τα παιδιά που ήδη φοιτούν στο σχολείο, το οποίο θα είναι ένα 12τάξιο σχολείο συν το τριτάξιο παρακείμενο νηπιαγωγείο, βλέποντας τα πρόσωπά τους, τα χαμόγελα και την πολύ καλή διάθεση, διαπιστώνουμε ότι αξίζει η επένδυση στην εκπαίδευση. Τώρα σε συνεργασία  με το σχολείο και με τη Σχολική Εφορεία όπως και τις Επαρχιακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, θα κάνουμε την προσπάθεια για να γνωρίσουν οι γονείς αυτό το σχολείο που έχει όλες τις εξειδικευμένες αίθουσες για όλα τα μαθήματα, ειδικές αίθουσες, εργαστήρια, κατάλληλα εξοπλισμένα, χώρο για ειδική εκπαίδευση και βεβαίως βοηθητικούς χώρους για την ψυχαγωγία, για όλες τις δραστηριότητες του σχολείου. Ελπίζουμε ότι θα το δουν αυτό οι γονείς από τη Λάρνακα και θα έρθουν και άλλα παιδιά σ’ αυτό το σχολείο που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει πολύ περισσότερα παιδιά από αυτά που φοιτούν τώρα», σημείωσε εμφατικά.

Καταλήγοντας ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την περιήγηση που κάναμε σήμερα, για να δούμε ότι η Λάρνακα πηγαίνει μπροστά και χαίρομαι διότι όπως είναι επιθυμία της Κυβέρνησης να φροντίσει όλες τις πόλεις, όλα τα μέρη της Κύπρου αυτό φαίνεται και επιβεβαιώνεται στη Λάρνακα, όπου και αντιμετωπίζουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες αυτής της πόλης. Χαίρομαι γιατί βλέπω σήμερα εδώ στη Λάρνακα, να φτιάχνουμε ένα καλύτερο αύριο».

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Αστόρια : Η Παρέλαση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στον Άγιο Δημήτριο

Αστόρια : Η Παρέλαση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στον Άγιο Δημήτριο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 31 / 3 / 2021 , 5:58 από news_room Αστόρια : Η Παρέλαση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στον Άγιο Δημήτριο Παρακολουθήστε την παρέλαση για τους εορτασμούς της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου που πραγματοποιήθηκε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην […]

Εμβολιασμός σε οίκο ευγηρίας στη Λευκωσία στη Κύπρο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 12 / 2020 , 17:17 από news_room Ξεκίνησε ο Εμβολιασμός σε οίκο ευγηρίας στη Λευκωσία στη Κύπρο. Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την πρώτη αυτή ημέρα εμβολιασμών στη Λευκωσία. Ακολουθήστε μας :

Pin It on Pinterest