18 °C Athens, GR
27/11/2021

Τελευταια Νέα
Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος συνάντησε τον πρόεδρο της Γερουσίας του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας του Καζαχστάν Η αδιαπραγμάτευτη παντοδυναμία του καφέ στους αιώνες – Adologala.gr Εγκαινιάστηκαν οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές σε Λέρο και Κω από τους Μ. Σχοινά και Ν. Μηταράκη Διαδικτυακή συνάντηση Γιάννη Χρυσουλάκη με ομογενείς και φιλέλληνες Αιθίοπες Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο δείπνο που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ και ο Ρωσικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος, στη Λεμεσό Μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου ενόψει της επικείμενης επίσκεψής του στην Κύπρο και την Ελλάδα στις 2-6 Δεκεμβρίου 2021 Το 1ο Δημοτικό Ακράτας επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος – Adologala.gr Ο «όμιλος προστασίας απόρου παιδιού Βεροίας» εόρτασε τον προστάτη του, Άγιο Στυλιανό Παφλαγόνος Πατριαρχική Εγκύκλιος του Ιεροσολύμων Θεόφιλου για την εορτή των Χριστουγέννων – Adologala.gr Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Αναστασιάδης:« Ανάστατο το Άγιον Όρος από τους εγκληματίες ψεύτες που καπηλεύονται την κοίμηση του Γέροντος Παύλου Λαυρεώτου»

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στη Λάρνακα

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 3 / 2021 , 3:44 από news_room

Πρ. Προδρόμου: H Λάρνακα πηγαίνει μπροστά. Φτιάχνουμε ένα καλύτερο μέλλον

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε σήμερα στη Λάρνακα το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λαζάρου, τον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού και τον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Υπουργός συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και υπηρεσιακούς παράγοντες

Μετά την επίσκεψή του στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Λαζάρου ο κ. Υπουργός προέβη σε δηλώσεις στα ΜΜΕ ως εξής:

«Σήμερα είχα την ευκαιρία στη Λάρνακα να επισκεφθώ τον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού, την παλιά Λέσχη της πόλης, ένα πολύ ωραίο κτίριο που έχει αποκατασταθεί στο κέντρο της Λάρνακας και θα προσφερθεί από τον Δήμο σε όλη την επαρχία για να φιλοξενήσει τη δημιουργικότητα, πολιτιστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον λαϊκό πολιτισμό, την δημιουργία», σημείωσε ο Υπουργός και πρόσθεσε πως: «Είναι πραγματικά ένας ωραία προσαρμοσμένος χώρος, ένα παλιό ιστορικό κτίριο, μια αρχοντική οικία της Λάρνακας που αναδεικνύεται και θα ξαναζωντανέψει με τον πιο όμορφο τρόπο, φιλοξενώντας πολιτιστικές δραστηριότητες. Είναι πραγματικά, μαζί και με τον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης, πολύ αντιπροσωπευτικά δείγματα της συνεργασίας του κεντρικού κράτους, της Κυβέρνησης, με τον Δήμο Λάρνακας με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Κατά το μεγαλύτερο μέρος αυτά τα έργα, έχουν χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια».

Στη συνέχεια ο κ. Προδρόμου είχε την ευκαιρία μαζί με τον κ. Βύρα να δουν και τον υπό ανέγερση Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης, ο οποίος θα φιλοξενήσει αθλητικές δραστηριότητες καθώς και τις δραστηριότητες και τα προγράμματα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

«Ο Πολυχώρος για τον Πολιτισμό όπως και το Σχολείο Αγίου Λαζάρου ήδη λειτουργούν ενώ το Πολυδύναμο Κέντρο είναι στην τελική φάση της διεκπεραίωσης και οι Λαρνακείς θα εκτιμήσουν ότι χώροι που για χρόνια τους έζησαν αλλιώς σήμερα παίρνουν μια νέα μορφή, γίνονται λειτουργικοί για να βοηθήσουν την κοινωνία, τις κοινωνικές δραστηριότητες. Ξαναζωντανεύουν και αναβαθμίζονται», υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας δήλωσε ότι: «Στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λαζάρου με περηφάνια αντικρίζουμε ένα πραγματικά πανέμορφο σχολικό κτίριο, το οποίο έχει παραδοθεί τον περασμένο Νοέμβριο, αφού ξεκίνησε η κατασκευή το 2018. Είναι ένα έργο που όφειλε η Πολιτεία αφού για χρόνια πριν η κατασκευή του γνώρισε περιπέτειες και αναβολές και τώρα επιτέλους αποτελεί πραγματικότητα, με μια δαπάνη πέραν των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Βλέποντας τα παιδιά που ήδη φοιτούν στο σχολείο, το οποίο θα είναι ένα 12τάξιο σχολείο συν το τριτάξιο παρακείμενο νηπιαγωγείο, βλέποντας τα πρόσωπά τους, τα χαμόγελα και την πολύ καλή διάθεση, διαπιστώνουμε ότι αξίζει η επένδυση στην εκπαίδευση. Τώρα σε συνεργασία  με το σχολείο και με τη Σχολική Εφορεία όπως και τις Επαρχιακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, θα κάνουμε την προσπάθεια για να γνωρίσουν οι γονείς αυτό το σχολείο που έχει όλες τις εξειδικευμένες αίθουσες για όλα τα μαθήματα, ειδικές αίθουσες, εργαστήρια, κατάλληλα εξοπλισμένα, χώρο για ειδική εκπαίδευση και βεβαίως βοηθητικούς χώρους για την ψυχαγωγία, για όλες τις δραστηριότητες του σχολείου. Ελπίζουμε ότι θα το δουν αυτό οι γονείς από τη Λάρνακα και θα έρθουν και άλλα παιδιά σ’ αυτό το σχολείο που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει πολύ περισσότερα παιδιά από αυτά που φοιτούν τώρα», σημείωσε εμφατικά.

Καταλήγοντας ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την περιήγηση που κάναμε σήμερα, για να δούμε ότι η Λάρνακα πηγαίνει μπροστά και χαίρομαι διότι όπως είναι επιθυμία της Κυβέρνησης να φροντίσει όλες τις πόλεις, όλα τα μέρη της Κύπρου αυτό φαίνεται και επιβεβαιώνεται στη Λάρνακα, όπου και αντιμετωπίζουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες αυτής της πόλης. Χαίρομαι γιατί βλέπω σήμερα εδώ στη Λάρνακα, να φτιάχνουμε ένα καλύτερο αύριο».

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Στη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία με την Ελλάδα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 6 / 2021 , 2:10 από news_room Μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας, την Τρίτη στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, σήμερα έγινε το επόμενο κρίσιμο βήμα στη νομοθετική πορεία του, με την κατάθεσή του στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Πλέον το νομοσχέδιο […]

ΟΗΕ

ΟΗΕ: Εμποδίζεται η παράδοση επισιτιστικής βοήθειας σε εμπόλεμη περιοχή της Αιθιοπίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 7 / 2021 , 14:56 από news_room Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ κάλεσε χθες Τετάρτη να ανοίξουν δρόμοι ζωτικής σημασίας για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τιγκράι, προειδοποιώντας ότι η εμπόλεμη αυτή περιοχή της Αιθιοπίας, η οποία ήδη απειλείτο από λιμό, κινδυνεύει να […]

Pin It on Pinterest