18 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Auto: Νέα SKODA OCTAVIA SCOUT: η περιπετειώδης OCTAVIA

Νέα SKODA OCTAVIA SCOUT: η περιπετειώδης OCTAVIA

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 5 / 2 / 2021 , 16:19 από news_room

Νέα SKODA OCTAVIA SCOUT: η περιπετειώδης OCTAVIA

  • Έναρξη διάθεσης της νέας SKODA OCTAVIA SCOUT στην Ελλάδα
  • Αποκλειστικά σε Sportswagon αμάξωμα, με όλα τα προτερήματα που χαρακτηρίζουν τη νέα γενιά του μοντέλου
  • Τετρακίνητη, με αυξημένη κατά 15 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος και εξωτερικό πακέτο εξοπλισμού Rough-Road που εμπνέει για περιπέτεια, η νέα OCTAVIA SCOUT είναι το ιδανικό Sportswagon για off-road διαδρομές
  • Διαθέσιμη για παραγγελία με στάνταρ την προηγμένη τετρακίνηση, τον 2.0 TDI κινητήρα των 200 PS και το αυτόματο κιβώτιο DSG, με προτεινόμενη λιανική τιμή 39.900 €.

Νέα SKODA OCTAVIA SCOUT: η περιπετειώδης OCTAVIA

Η γκάμα της νέας SKODA OCTAVIA εμπλουτίζεται με την έκδοση SCOUT, αποκλειστικά σε Sportswagon αμάξωμα. Με στάνταρ προηγμένη τετρακίνηση 6ης γενιάς και τον εντυπωσιακό εξωτερικό εξοπλισμό “Rough-Road” που χαρίζει επιπλέον στιβαρότητα στο μοντέλο, με δίλιτρο κινητήρα TDI ισχύος 200 PS (147 kW) και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG, η νέα SKODA OCTAVIA SCOUT εμπνέει για κίνηση σε off-road διαδρομές και κάθε είδους περιπέτεια. Παράλληλα, προσφέρει όλες τις αρετές που χαρακτηρίζουν τη νέα, 4η γενιά του best-seller της μάρκας: απτή ποιότητα, πιο ευρύχωρο εσωτερικό, μεγαλύτερη άνεση, υψηλότερα επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας με νέα συστήματα υποβοήθησης και σύγχρονες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Η νέα SKODA OCTAVIA SCOUT είναι άμεσα διαθέσιμη για παραγγελία, πλούσια εξοπλισμένη, με προτεινόμενη λιανική τιμή 39.900 €.

Νέα SKODA OCTAVIA SCOUT: η περιπετειώδης OCTAVIA

H νέα SKODA OCTAVIA SCOUT είναι ένα από τα πιο αεροδυναμικά μοντέλα της κατηγορίας (Cd 0,29). Με μήκος 4,703 μ., πλάτος 1,829 μ. και ύψος 1,488 μ., το σκληροτράχηλο Sportswagon διαθέτει στάνταρ το πακέτο Rough-Road, που περιλαμβάνει ειδικής σχεδίασης εμπρός και πίσω προφυλακτήρες με προστασία τύπου αλουμινίου, που επεκτείνεται και στο κάτω μέρος του πλαισίου, σπορ μαύρα προστατευτικά στα φτερά, τα μαρσπιέ και το κάτω μέρος των θυρών. Οι εμπρός και πίσω διαχύτες, οι ράγες οροφής και τα πλαίσια των παράθυρων έχουν ασημένιο φινίρισμα, όπως και τα περιβλήματα των ηλεκτρικά ρυθμιζόμενων, αναδιπλούμενων και θερμαινόμενων εξωτερικών καθρεφτών με την αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας.

Νέα SKODA OCTAVIA SCOUT: η περιπετειώδης OCTAVIA

Καρδιά του μοντέλου είναι ο 2.0 TDI κινητήρας με απόδοση 200 PS (147 kW), που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG επτά σχέσεων. Η έκτης γενιάς τετρακίνηση ανήκει στο βασικό εξοπλισμό ενώ εντελώς νέος και βελτιωμένος είναι ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενος πολύδισκος συμπλέκτης. Διαθέτει ενσωματωμένη μονάδα ελέγχου που χρησιμοποιεί λογισμικό που αξιολογεί το στυλ οδήγησης του οδηγού για να προσδιορίσει εάν απαιτείται κίνηση σε όλους τους τροχούς. Σε αυτήν την περίπτωση, η τετρακίνηση ενεργοποιείται σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Για ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία σε off-road καταστάσεις, το ρεζερβουάρ είναι 55 λίτρων, μεγαλύτερο κατά 10 λίτρα από τις άλλες εκδόσεις ενώ υπάρχει δυνατότητα ρυμούλκησης τρέιλερ βάρους έως 2.000 κιλών (με σύστημα πέδησης).

Η τελική ταχύτητα είναι 230 χλμ./ώρα, η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί 6,8 δευτερόλεπτα ενώ η συνδυασμένη μέση κατανάλωση είναι μόλις 5,1 λίτρα/100 χλμ..

Νέα SKODA OCTAVIA SCOUT: η περιπετειώδης OCTAVIA

Η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη κατά 15 χλστ. (συνολικά 163 χλστ,), κάνοντας την OCTAVIA SCOUT ιδανική για οδήγηση εκτός δρόμου. Η στάνταρ off-road λειτουργία ενεργοποιείται μέσω της κεντρικής οθόνης στο Driving Mode Select. Η συγκεκριμένη λειτουργία προσαρμόζει τις ρυθμίσεις της ανάρτησης στις συνθήκες κίνησης σε χωματόδρομους και τραχιές επιφάνειες. Το πεντάλ του γκαζιού γίνεται λιγότερο ευαίσθητο και το DSG αλλάζει ταχύτητα σε πιο υψηλές στροφές του κινητήρα. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης Hill-Descent Assist. Ο πίσω άξονας πολλαπλών συνδέσμων παρέχει υψηλά επίπεδα άνεσης και καλά δυναμικά χαρακτηριστικά.

Προαιρετικά διατίθεται και το ενεργό Dynamic Chassis Control (DCC) ενώ και χωρίς αυτό, ο οδηγός μπορεί να βελτιώνει την πρόσφυση ρυθμίζοντας το σύστημα XDS+, μία επέκταση του ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού, σε Normal ή Sport, χρησιμοποιώντας το Driving Mode Select.

Στους υπόλοιπους τομείς, η νέα SKODA OCTAVIA SCOUT διαθέτει πληθώρα νέων τεχνολογιών και όλα τα συστήματα υποβοήθησης της τέταρτης γενιάς της OCTAVIA. Η τεχνολογία shift-by-wire του αυτόματου κιβωτίου DSG και το head-up display είναι μόνο δύο από αυτά, ενώ σημαντικά είναι τα καινούργια συστήματα για την περαιτέρω αύξηση της ασφάλειας, όπως το Collision Avoidance Assist (Υποβοήθηση Αποφυγής Σύγκρουσης) και το Turn Assist (Υποβοήθηση Στροφής). Το Side Assist (Πλευρική Υποβοήθηση) προειδοποιεί τον οδηγό για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω ή όταν βρίσκονται στο τυφλό σημείο, σε απόσταση μέχρι και 70 μέτρων. Βοηθά επίσης στην πρόληψη ατυχημάτων σε αυτοκινητόδρομους και δρόμους διπλής κατεύθυνσης. Σε αστικό περιβάλλον, το Front Assist – συμπεριλαμβανομένης της Προληπτικής Προστασίας Πεζών και Ποδηλατών – προειδοποιεί για συγκρούσεις οπτικά, ακουστικά καθώς και ενεργοποιώντας απαλά τα φρένα, ενώ μπορεί και να επιβραδύνει το αυτοκίνητο όταν αυτό είναι απαραίτητο. Ανιχνεύει κινούμενα και ακίνητα οχήματα στο ρεύμα κίνησης, καθώς και ποδηλάτες και άτομα που κινούνται μπροστά από το αυτοκίνητο.

Επιπλέον, το μοντέλο διατίθεται με προβολείς full LED Matrix, επιτρέποντας στον οδηγό να έχει πάντα ενεργοποιημένη τη μεγάλη σκάλα των προβολέων. Διαθέσιμα και πίσω φώτα full LED, τα οποία προσφέρουν δυναμικά φλας αλλά και μια λειτουργία Coming/Leaving Home.

Στο εσωτερικό, η νέα OCTAVIA SCOUT διαθέτει κάποιες αποκλειστικές λεπτομέρειες που της εξασφαλίζουν το δικό της, ιδιαίτερο στυλ. Σε αυτές περιλαμβάνονται διακοσμητικές λωρίδες στο ταμπλό (στάνταρ στο στυλ ξύλου στο χρώμα της τέφρας ή προαιρετικά με ασημί φινίρισμα), επενδύσεις καθισμάτων ThermoFlux και λογότυπα SCOUT στα εμπρός καθίσματα.

Νέα SKODA OCTAVIA SCOUT: η περιπετειώδης OCTAVIA Νέα SKODA OCTAVIA SCOUT: η περιπετειώδης OCTAVIA

Το πολυλειτουργικό διάκτινο δερμάτινο τιμόνι διαθέτει paddles αλλαγής ταχυτήτων. Τα πεντάλ έχουν φινίρισμα αλουμινίου, ενώ οι λεπτομέρειες στην κεντρική κονσόλα εξασφαλίζουν την επιπλέον οπτική διαφοροποίηση, σε συνδυασμό με άλλες διακοσμητικές πινελιές και καινούργια, μαλακά υλικά που ολοκληρώνουν την αίσθηση υψηλής ποιότητας του αυτοκινήτου.

Το Virtual Cockpit (Ψηφιακός Πίνακας Οργάνων) των 10,25 ιντσών είναι στάνταρ και εμφανίζει ένα συγκεκριμένο λογότυπο SCOUT κατά την είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο. Τα συστήματα infotainment προέρχονται από τη νέα γενιά του Modular Infotainment Matrix του Volkswagen Group και είναι διαρκώς online χάρη στην ενσωματωμένη eSIM. Η ελεύθερη κεντρική οθόνη των 10 ιντσών μπορεί – εφόσον επιλεγεί το αντίστοιχο ηχοσύστημα – να χρησιμοποιηθεί και μέσω της ψηφιακής βοηθού Laura, η οποία κατανοεί ολόκληρες προτάσεις φωνητικού ελέγχου.

Νέα SKODA OCTAVIA SCOUT: η περιπετειώδης OCTAVIA

Στα υπόλοιπα στοιχεία του εσωτερικού, ενδεικτικά αναφέρονται ο προαιρετικός κλιματισμός τριών ζωνών Climatronic, ένα Phone Box με ασύρματη φόρτιση smartphones, δύο θύρες USB-C στο πίσω μέρος και μια άλλη θύρα USB-C στην κονσόλα οροφής πάνω από τον εσωτερικό καθρέφτη, «ακουστικά» εμπρός παράθυρα που μειώνουν τον θόρυβο από την κύλιση στο εσωτερικό καθώς και το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί KESSY.

Τέλος, αξιοσημείωτη είναι η παρουσία ενός νέου κεντρικού αερόσακου τοποθετημένου ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, που στόχο έχει την επιπλέον ασφάλεια οδηγού και του συνοδηγού, ιδίως σε περιπτώσεις πλευρικών συγκρούσεων. Το σύνολο των διαθέσιμων αερόσακων στην νέα SKODA OCTAVIA SCOUT, φτάνει τους δέκα!

Η νέα SKODA OCTAVIA SCOUT είναι άμεσα διαθέσιμη για παραγγελία στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων της Kosmocar σε όλη την Ελλάδα, με προτεινόμενη τιμής λιανικής 39.900 €.

Νέα SKODA OCTAVIA SCOUT: η περιπετειώδης OCTAVIA

Σχετικά Άρθρα

Δοξολογία για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους της Θεολογικής Σχολής του Σύδνεϋ

Δοξολογία για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους της Θεολογικής Σχολής του Σύδνεϋ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 17 / 2 / 2022 , 16:47 από news_room H μεταμορφωτική εμπειρία της Θεολογίας να γίνει προσωπική εμπειρία για τον καθένα, ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος στους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου στο Σύδνεϋ, επ’ ευκαιρία της ενάρξεως του νέου ακαδημαϊκού έτους. Το πρωί της Πέμπτης, 17 Φεβρουαρίου, οι […]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η εορτή των Χριστουγέννων στο Γηροκομείο Αθηνών

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η εορτή των Χριστουγέννων στο Γηροκομείο Αθηνών

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 12 / 2022 , 3:41 από news_room ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η εορτή των Χριστουγέννων στο Γηροκομείο Αθηνών Αθήνα| Με βυζαντινή λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η ακολουθία των Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα του πρωτοκλήτου στο Γηροκομείο των Αθηνών. Από νωρίς στην ιερά αγρυπνία που τελέστηκε, τον ιερό ναό είχε κατακλύσει πλήθος […]