14 °C Athens, GR
19/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη με νόημα και ουσία Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο 9o Διεθνές Συνέδριο “Our Ocean” Λίβανος: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις της Χεζμπολάχ Οικουμενικός και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην αναγόρευση του ομότιμου Καθηγητή Βλάσιου Φειδά σε Επίτιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ Παρέλαση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού στη Δυτική Νέα Ιερουσαλήμ Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της Διοργανώνεται η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα, στην Κύπρο, 18-20 Απριλίου 2024 Το adologala.gr συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και δεν θα δημοσιεύει ειδήσεις

Όλα Έτοιμα για το “Central Park” του Ηρακλείου – Τι θα περιλαμβάνουν οι Εγκαταστάσεις

Όλα Έτοιμα για το "Central Park" του Ηρακλείου - Τι θα περιλαμβάνουν οι Εγκαταστάσεις

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 2 / 2021 , 9:42 από news_room

Στόχος είναι οι εργασίες να ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι και μέχρι το τέλος του 2023, το Ηράκλειο να διαθέτει ένα πάρκο έκτασης πάνω από 60 στρέμματα, με παιδικές χαρές και αναψυκτήρια, ποδηλατόδρομο μήκους άνω των 2χλμ και αθλητικούς χώρους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αναστασάκης, διευκρίνισε ότι το «Πάρκο Ερυθραίας» στα νότια προάστια του Ηρακλείου, θα αποτελεί έναν άξονα πρασίνου, που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της περιοχής.

«Μιλάμε για μία αλυσίδα μικρών κοινόχρηστων χώρων, που είναι το παλιό ρέμα που έχει εγκιβωτιστεί και από πάνω του δημιουργείται ένας πολύ μεγάλος κοινόχρηστος χώρος. Κάτι που μέχρι σήμερα έλειπε από την περιοχή. Αυτό θα είναι ένα σύγχρονο πάρκο που θα φιλοξενεί μια σειρά από δραστηριότητες και θα δίνει την ευκαιρία σε δημότες και επισκέπτες να απολαμβάνουν το πράσινο και στιγμές χαλάρωσης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αναστασάκης.

Όπως εξήγησε οι χώροι είχαν απαλλοτριωθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ για να μπορέσουν να διαχειριστούν στο σύνολό του το έργο, αυτό έχει χωριστεί σε τρία τμήματα. Το πρώτο περιλαμβάνει 14 στρέμματα, τα επτά από αυτά πράσινο και τα άλλα παράπλευροι δρόμοι και πεζοδρόμια, το δεύτερο περιλαμβάνει 33 στρέμματα και το τρίτο περίπου 11 στρέμματα.

«Όλα αυτά τα τμήματα μαζί, θα συνιστούν ένα πάρκο με περιοχές πρασίνου, ανάπαυσης, χώρους εκδηλώσεων, πλατείες, αναψυκτήρια, ποδηλατόδρομο και παιδικές χαρές. Για το πρώτο τμήμα ο διαγωνισμός είναι ήδη στον αέρα και περιμένουμε μέσα στο Φεβρουάριο προσφορές. Θα ακολουθήσει η πρότασή μας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για 33 στρέμματα πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων. Αυτή η έκταση θα περιλαμβάνει χώρους αναψυχής και αθλητικές εγκαταστάσεις. Μελέτες υπάρχουν και για το τρίτο τμήμα, οπότε θεωρούμε ότι θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις, ώστε το Πάρκο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023», συμπλήρωσε ο κ. Αναστασάκης.

Το Πάρκο Ερυθραίας αποτελεί μεγάλο στόχο, καθώς θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες του Ηρακλείου να απολαμβάνουν το πράσινο, σε μια ζώνη που όπως επισημάνθηκε, επειδή είναι από τις τελευταίες που εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης, δεν διαθέτει κοινόχρηστους χώρους.

«Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο που ξεπερνά σε προϋπολογισμό τα 10 -11 εκατομμύρια ευρώ και έρχεται να υλοποιηθεί μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων. Είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής και αυτό νομίζω θα είναι μεγάλη ικανοποίηση και για τους δημότες, που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχουν σε ένα μεγάλο έυρος των νότιων προαστίων, κοινόχρηστοι χώροι » διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου που συμπλήρωσε ότι για πρώτη φορά στο Ηράκλειο θα υπάρξει οργανωμένος ποδηλατόδρομος σε τόσο μεγάλο μήκος, που δεν θα εξυπηρετεί μόνο την αναψυχή αλλά και τη μετακίνηση για όσους ζουν σε αυτές τις περιοχές.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Ανοιχτή επιστολή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου προς το υπουργείο Πολιτισμού

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 9 / 5 / 2022 , 16:45 από news_room Ανοιχτή επιστολή προς το υπουργείο Πολιτισμού απευθύνει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ), σχετικά με θέματα που προκύπτουν από τις πρόσφατες προεγκρίσεις χρηματοδότησης ταινιών μικρού μήκους από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ). Ειδικότερα, η ΕΑΚ αναφέρει στην επιστολή της πως «τη μεγάλη χαρά για το […]

Ρ. Σβίγκου Ώρα ευθύνης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ρ. Σβίγκου: Ώρα ευθύνης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 2 / 2021 , 1:54 από news_room Άρθρο της Ράνιας Σβίγκου, υπεύθυνης στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην Κυριακάτικη KONTRA NEWS Μετά από ενάμιση χρόνο έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ξεκίνησε ένας νέος κύκλος διερευνητικών επαφών. Χωρίς να γνωρίζουμε ούτε την τακτική της ελληνικής κυβέρνησης, ούτε […]