22 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Συμφωνία εμπορίου & συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ηνωμένου Βασιλείου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 2 / 2021 , 6:01 από news_room

Συμφωνία εμπορίου και συνεργασίας ΕΕ-ΗΒ: Το Συμβούλιο ζητά τη συγκατάθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Συμβούλιο ζήτησε σήμερα τη συγκατάθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απόφασή του σχετικά με τη σύναψη της συμφωνίας εμπορίου και συνεργασίας ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου και συμφωνία ασφάλειας πληροφοριών.

Μόλις το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δώσει τη συγκατάθεσή του και αφού όλες οι 24 γλωσσικές εκδοχές των συμφωνιών καταστούν αυθεντικές και οριστικές, το Συμβούλιο θα είναι σε θέση να εκδώσει την απόφαση για τη σύναψη των συμφωνιών, επιτρέποντας την έναρξη ισχύος τους. Αυτό θα είναι το τελευταίο βήμα για την ΕΕ στην επικύρωση των συμφωνιών.

Ιστορικό

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα μεσάνυχτα (CET) στις 31 Ιανουαρίου 2020 και η συμφωνία αποχώρησης τέθηκε σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου 2020, με μεταβατική περίοδο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική εταιρική σχέση μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου άρχισαν στις 2 Μαρτίου 2020. Οι διαπραγματευτές κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με συμφωνία εμπορίου και συνεργασίας ΕΕ-ΗΒ και συμφωνία ασφάλειας πληροφοριών στις 24 Δεκεμβρίου 2020.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2020, το Συμβούλιο εξέδωσε την απόφαση σχετικά με την υπογραφή της συμφωνίας εμπορίου και συνεργασίας ΕΕ-ΗΒ, καθώς και συμφωνία ασφάλειας πληροφοριών και την προσωρινή εφαρμογή τους από την 1η Ιανουαρίου 2021. Οι συμφωνίες υπογράφηκαν στη συνέχεια από τα δύο μέρη στις 30 Δεκεμβρίου 2020 Οι συμφωνίες εφαρμόζονται προσωρινά από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Οι συμφωνίες προέβλεπαν μια προσωρινή προσωρινή εφαρμογή έως το τέλος Φεβρουαρίου, εκτός εάν συμφωνήθηκε μεταγενέστερη ημερομηνία από τα μέρη. Στις 23 Φεβρουαρίου 2021, το Συμβούλιο Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-ΗΒ αποφάσισε, κατόπιν αιτήματος της ΕΕ, να παρατείνει την προσωρινή αίτηση έως τις 30 Απριλίου 2021, ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος για την ολοκλήρωση της νομικής-γλωσσικής αναθεώρησης των συμφωνιών και στις 24 γλώσσες.

Σχετικά Άρθρα

Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος: «Εμβολιαστείτε, αλλιώς θα σας επιβληθεί αργία άνευ αποδοχών»

Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος: «Εμβολιαστείτε, αλλιώς θα σας επιβληθεί αργία άνευ αποδοχών»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 5 / 11 / 2021 , 5:31 από news_room Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος: «Εμβολιαστείτε, αλλιώς θα σας επιβληθεί αργία άνευ αποδοχών» Σε προσωρινή αργία η οποία συνοδεύεται από στέρηση μισθού, θα τεθούν όσοι ιερείς της μητρόπολης Μυτιλήνης αρνούνται να εμβολιασθούν. Αυτό έκανε γνωστό σε πέντε τουλάχιστον ιερείς από τους 37 ανεμβολίαστους, επί συνόλου 80 […]

18 νεκροί από επίθεση ενόπλων στο Μεξικό

18 νεκροί από επίθεση ενόπλων στο Μεξικό

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 10 / 2022 , 16:56 από news_room Τουλάχιστον δεκαοκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους ο δήμαρχος της κοινότητας, δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλων χθες Τετάρτη στην Τοτολάπαν, στη μεξικανική πολιτεία Γκερέρο (νότια), ανακοίνωσε εισαγγελική πηγή. Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στην έφοδο, δήλωσε -χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις- στον τηλεοπτικό σταθμό Milenio η […]