23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Σαν σήμερα 1η Φεβρουαρίου στην Εκκλησία

Σαν Σήμερα στην Εκκλησία - Εκκλησιαστικό Σαν Σήμερα - Πρεμιέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 2 / 2 / 2021 , 12:01 από news_room

Σαν σήμερα στην Εκκλησία:

Σαν σήμερα 1η Φεβρουαρίου 1985 στην Εκκλησία της Ελλάδος χειροτονείτε μοναχός στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη ο νύν Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, κατά κόσμον Μηνάς Καρπαθάκης.

Σαν σήμερα 1η Φεβρουαρίου το 2010 στο Πατριαρχειο Ρωσίας ,στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα ανυψώθηκε σε Μητροπολίτη από τον  Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ Κύριλλο ο έως τότε Αρχιεπίσκοπος Ιλαρίωνας Βολοκολάμσκ κατά κόσμον Γκριγκόρι Βαλέριεβιτς Αλφέγιεφ, ρωσικά: Григорий Валериевич Алфеев. Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας  είναι Ρώσος θεολόγος και συνθέτης. ανέλαβε Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων ΤΕΕΣ και είναι μόνιμο μέλος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας.

Σαν σήμερα  1η Φεβρουαρίου το 1986 στην Εκκλησία της Ελλάδος  στη Πάτρα κοιμάται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Φωκίδος κυρός Χρυσόστομος (1913-1986).Είχε εκλεγεί τη 1 Ιουνίου 1967 Μητροπολίτης Φωκίδος.

Σαν σήμερα την 1η Φεβρουαρίου το 1927 στη Θεσσαλονίκη γεννάται ο κατά κόσμον Δημήτριος Τρακατέλλης όπου αργότερα το έτος 1999 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, στην οποία αρχιεπισκοπή είχε διακονήσει για πάνω από είκοσι πέντε χρόνια(25). Παραιτήθηκε από τη θέση του Αρχιεπισκόπου στις 4 Μαΐου 2019.

Σαν σήμερα 1η Φεβρουαρίου 2009 στο Πατριαρχείο της Ρωσίας πραγματοποιείτε η ενθρόνιση του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού της Μόσχας. Στην τελετή ενθρονίσεως του ακούστηκε το Άξιος στα Ελληνικά ενώ σε αυτή βρέθηκαν περισσότεροι από 4.000 επίσημοι προσκεκλημένοι.

Σαν σήμερα 1η Φεβρουαρίου  907μ.Χ. στο Οικουμενικό Πατριαρχείο παραιτείται ο Πατριάρχης Νικόλαος Α΄ ο Μυστικός. Το 901 έγινε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Κατά τη διάρκεια της Πατριαρχίας του εξάσκησε χρέη αντιβασιλέα. Ο Πατριάρχης Νικόλαος ήρθε σε σύγκρουση με τον Αυτοκράτορα Λέοντα τον Σοφό όπου ήταν και συμμαθητές. Το 907 ο Πατριάρχης έκλεισε τις πόρτες  Αγίας Σοφίας στο πρόσωπο του Αυτοκράτορα. Κατόπιν αυτού, ο Αυτοκράτορας  Νικόλαος έστειλε απεσταλμένους στον Πάπα Σέργιο Γ΄ και τους Πατριάρχες της Ανατολής, για να ζητήσει την άποψή τους για την διαφορά. Όταν, το 907, η θετική απάντηση του Πάπα ήταν καθοδόν, ο Αυτοκράτορας συνέλαβε τον Νικόλαο, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση και περιορίσθηκε στη Μονή των Γαλακρηνών. Ο Αυτοκράτορας όμως πριν τον θάνατό του συμφιλιώθηκε με τον Νικόλαο, τον οποίο και επανέφερε στον πατριαρχικό θρόνο το 912.

Τέλος αλλά όχι ελάσσον – Σαν σήμερα το 1902 με διαταγή του υπουργείου Στρατιωτικών στην Ελλάδα, δίνεται εντολή για την κατάσχεση των μεταφράσεων του Ευαγγελίου που ήταν στη δημοτική γλώσσα.

Σχετικά Άρθρα

Στους 18 βαθμούς υπό το μηδέν η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 17 / 1 / 2021 , 11:30 από news_room Δριμύ ψύχος επικράτησε το πρωί της Κυριακής, ιδιαίτερα στα βόρεια και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Η απολύτως ελάχιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στην Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης και ήταν ίση με -17,8 βαθμούς Κελσίου. Οι αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν τις […]

ΥΠΕΣ στο forum Circle The Med: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πυλώνας στήριξης προς την επίτευξη μιας βιώσιμης, πράσινης ανάπτυξης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 23 / 10 / 2021 , 11:14 από news_room ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης στο forum Circle The Med: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πυλώνας στήριξης προς την επίτευξη μιας βιώσιμης, πράσινης και αειφόρου ανάπτυξης Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στo forum «Circle The Med» που διοργανώθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας […]