16 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

ΚΠΙΣΝ: Οι Μουσικοί της Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής – Mozart σε όργανα εποχής

ΚΠΙΣΝ: Οι Μουσικοί της Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής - Mozart σε όργανα εποχής

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 19 / 2 / 2021 , 1:43 από news_room

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 20.30 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και οι Μουσικοί της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής με τον διεθνώς διακεκριμένο μαέστρο Γιώργο Πέτρου ερμηνεύουν δύο αριστουργήματα του Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): την εμβληματική «Συμφωνία αρ. 40 σε Σολ ελάσσονα, Κ 550» και τη «Συμφωνία αρ. 33, σε Σι ύφεση μείζονα, Κ 319».

Στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του COVID-19, η συναυλία, που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κοινού και θα μεταδοθεί μέσω live streaming στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube.

Στη συναυλία θα χρησιμοποιηθούν όργανα εποχής αντίστοιχα με αυτά που είχε στη διάθεσή του ο σπουδαίος συνθέτης. Τα όργανα αυτά διαφέρουν πολύ από τα σύγχρονα τόσο στον τρόπο παιξίματος όσο και στο ηχόχρωμα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ κοντά στην ηχοχρωματική παλέτα του 18ου αιώνα, δίνοντας νέα διάσταση στην αριστουργηματική μουσική του Mozart.

Οι πολυβραβευμένοι Μουσικοί της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής (γνωστοί διεθνώς με το όνομα Armonia Atenea) θεωρούνται ως ένα από τα κορυφαία σύνολα με ειδίκευση στις ιστορικά ενημερωμένες ερμηνείες. Το αθηναϊκό σύνολο έχει αποσπάσει τις υψηλότερες διεθνείς διακρίσεις για τις δισκογραφικές του ερμηνείες και εμφανίζεται τακτικά στις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών και φεστιβάλ ανά την Ευρώπη. Ο διεθνής Τύπος κατατάσσει πολλές από τις ερμηνείες της ορχήστρας ως ερμηνείες αναφοράς στο ρεπερτόριο του 18ου αιώνα.

Ο Γιώργος Πέτρου, ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες διευθυντές ορχήστρας, ακολουθεί μια λαμπρή διεθνή σταδιοδρομία, με τακτικές εμφανίσεις σε σπουδαία θέατρα και αίθουσες συναυλιών ανά τον κόσμο. Συνεργάζεται συχνά με διάσημες ορχήστρες, ενώ μεγάλο μέρος της δραστηριότητας του στρέφεται στην όπερα. Παράλληλα, ασχολείται με τη σκηνοθεσία και έχει υπογράψει επιτυχημένες παραγωγές όπερας και μουσικού θεάτρου. Έχει τιμηθεί με το βραβείο «Echo Klassik», ενώ ήταν υποψήφιος στα βραβεία Grammy 2018. Η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε τον τίτλο του «Ιππότη Γραμμάτων και Τεχνών», ενώ η Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου τον τιμητικό τίτλο “Associate” (ARAM). Η «Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής» του απένειμε το Μεγάλο Βραβείο Μουσικής για το 2018. Για το 2021 έχει αναλάβει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο ιστορικό Διεθνές Φεστιβάλ Händel, στο Göttingen της Γερμανίας. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Royal College of Music και τη Royal Academy of Music του Λονδίνου με υποτροφίες της ίδιας της Βασιλικής Ακαδημίας και του Ιδρύματος Ωνάση.

Παρακολουθήστε τη συναυλία ζωντανά στο snfcc.org/MozartOnPeriodInstruments καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube τη Δευτέρα 22/02 στις 20.30.

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του, το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ενώ το 2019 το ΙΣΝ χρηματοδότησε επιπλέον τη δημιουργία πρόσθετων υποδομών: τον Θόλο στον Λαβύρινθο και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι.

 Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

  • To ωράριο λειτουργίας για τον μήνα Φεβρουάριο είναι:
  • Πάρκο Σταύρος Νιάρχος:

Δευτέρα-Παρασκευή 06.00-21.00 και Σάββατο-Κυριακή 06.00-18.00

  • Οι Παιδικές Χαρές, ο Μουσικός Κήπος, ο Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών και τα Υπαίθρια Όργανα Γυμναστικής παραμένουν κλειστά.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χώρους που παραμένουν ανοιχτοί αλλά και τα μέτρα προστασίας επισκεπτών και εργαζομένων εδώ.

  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
  • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

ΚΠΙΣΝ: Οι Μουσικοί της Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής - Mozart σε όργανα εποχής

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον παντεπίσκοπο της Οικουμένης Βαρθολομαίο

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 3 / 9 / 2023 , 15:40 από news_room Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Ηλεία. Η κυρία Σακελλαροπούλου συζήτησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη δύσκολη κατάσταση που επικράτησε το φετινό καλοκαίρι στη χώρα μας λόγω των μεγάλων πυρκαγιών, καθώς […]

Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 15 / 11 / 2022 , 2:01 από news_room Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, χοροστάτησε την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022, επί τη εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, κατά την Θεία Λειτουργία, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, από του Παραθρονίου. Κατά την παράδοση, στον Πατριαρχικό Θρόνο τοποθετήθηκε η εικόνα του […]