21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ζωντανή ξενάγηση και σεμινάριο από την Ιερά Μητρόπολη και το Λαογραφικό Μουσείο Λαρίσης

Ζωντανή Ξενάγηση Και Σεμινάριο Από Την Ιερά Μητρόπολη Και Το Λαογραφικό Μουσείο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 2 / 2021 , 6:57 από news_room

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας» διοργανώνουν ζωντανή εικονική ξενάγηση και σεμινάριο με θέμα: «Eκκλησιαστική τέχνη του 18ου – 20ου αιώνα και προληπτική  συντήρηση των ιερών κειμηλίων». Η δράση  θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά διαδικτυακά σε πραγματικό χρόνο την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 17:30 με 19:30 μέσω της πλατφόρμας zoom. Απευθύνεται στα μέλη του Συλλόγου, στους φίλους του Μουσείου και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Σκοπός της ξενάγησης και του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες την μεταβυζαντινή τέχνη μέσα από τα ιερά κειμήλια που εκτίθενται στο ΛΙΜΛ, να δουν την εξέλιξή της και να πληροφορηθούν για την προληπτική αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και την επεμβατική συντήρηση των ιερών κειμηλίων.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους:

  • Διευθύντρια της Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.Α. κ. Βίλλυ Φωτοπούλου,
  • Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης κ. Νίκο Λιούπα,
  • Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνο Σάπκα,
  • Πρόεδρο του Συλλόγου ΛΙΜΛ κ. Εύη Παπαχατζοπούλου.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ζωντανή εικονική ξενάγηση στην περιοδική έκθεση Εκκλησία: Τέχνη και Λαϊκή  Λατρεία, 18ος -20ός αι. Το θεωρητικό πλαίσιο για την εξέλιξη και τους νεωτερισμούς στην εκκλησιαστική τέχνη την περίοδο αυτή θα αναπτύξει η κ. Φανή Καλοκαιρινού, Διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, Αρχαιολόγος-Λαογράφος.

Έπειτα, θα ακολουθήσει ενότητα για την προληπτική συντήρηση ιερών κειμηλίων με εισηγήτρια την κ. Σταυρούλα Νάκου, Συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα μπορούν σε real time μετάδοση μέσα από το μουσείο να αλληλεπιδρούν με τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο συζητώντας και απαντώντας σε ερωτήσεις on line. Κατά την  εικονική ξενάγηση που θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο μέρος η εμψυχώτρια θα κινείται ελεύθερα στην έκθεση του μουσείου περιγράφοντας τα εκθέματα και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να βλέπουν τους  χώρους, να περιηγούνται ζωντανά και να ακούν ζωντανά τις πληροφορίες. Tην σκηνοθεσία και τεχνική υποστήριξη της επιμορφωτικής ξενάγησης θα έχει ο κ. Πασχάλης Μάντης.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Μουσείου 2410239446.  Το σεμινάριο μπορούν να το παρακολουθήσουν έως και 150 άτομα (συνδέσεις) μέσω της πλατφόρμας zoom. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Σχετικά Άρθρα

Επίσημη υποδοχή Υπουργού Άμυνας της Σλοβακίας Jaroslav Naď στη Κύπρο – Φωτορεπορτάζ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 7 / 2021 , 14:34 από news_room Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης υποδέχθηκε τον Υπουργό Άμυνας της Σλοβακίας κ. Jaroslav Naď, στο Υπουργείο Άμυνας, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί σήμερα 29 Ιουλίου 2021 τη Κύπρο. Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σλοβάκο ομόλογό […]

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιος Αυστραλίας Μακαρίου για την εορτή του Πάσχα 2021

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 2 / 5 / 2021 , 1:14 από news_room ΜΑΚΑΡΙΟΣ ἐλέῳ Θεοῦ, Ἀρχιεπίσκοπος τῆς Ἁγιωτάτης Ἀρχιεπισκοπῆς Αὐστραλίας, ὑπέρτιμος καί Ἐξαρχος πάσης Ὠκεανίας, τοῖς Θεοφιλεστάτοις Ἐπισκόποις, τῷ εὐαγεῖ κλήρῳ, ταῖς μοναστικαῖς ἀδελφότησι, τοῖς Προέδροις τῶν ἐντίμων Διοικητικῶν Συμβουλίων καί Φιλοπτώχων Ἀδελφοτήτων, τοῖς διδάσκουσι καί τοῖς διδασκομένοις ἐν τοῖς Σχολείοις, τοῖς ἐργαζομένοις ἐν τοῖς φιλανθρωπικοῖς […]