21 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιου στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας στο New London Connecticut

Επίσκεψη Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας στο New London Connecticut

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 2 / 2021 , 4:08 από news_room

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεθόδιος, Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης της Βοστώνης, επισκέφθηκε την ενορία της Αγίας Σοφίας στο Νέο Λονδίνο Κοννέκτικατ την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021. Ο σεβασμιότατος προεξήρχε του Ορθρού και της Θείας Λειτουργίας, οδηγώντας προσεκτικά την εκκλησία.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ξεκίνησε εκφράζοντας τη χαρά του στην επίσκεψη στην Αγία Σοφία και επαίνεσε την κοινότητα για τη ζεστασιά και τη χριστιανική της αγάπη. Στη συνέχεια από  τα αποσπάσματα του Ευαγγελίου που οδήγησαν στο άνοιγμα του Τριωδίου. Είπε ότι ο Θεός δημιουργεί κάθε άνθρωπο με ελεύθερη βούληση και δεν τους αναγκάζει να τον ακολουθήσουν. Επομένως, εάν κάποιος θέλει να πλησιάσει τον Θεό στη ζωή κάποιου, πρέπει πάνω απ ‘όλα «επιθυμία» να θεραπευτεί στην ψυχή και στο σώμα.

Ο Σεβασμιώτατος του επεσήμανε ότι η επιθυμία του τυφλού τον οδήγησε να φωνάξει για να θεραπευτεί από τον Χριστό, παρόλο που οι άνθρωποι γύρω του προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να το κάνει. Ο Ζακχαίος, αν και υλικός πλούσιος, ήθελε να γεμίσει έλειπε στην ψυχή του και στη ζωή του, οπότε, κινδυνεύοντας με ηβική ταπείνωση, ανέβηκε σε ένα πλατάνι. Η επιθυμία της γυναίκας Χαναναίος για τον Χριστό να θεραπεύσει την κόρη της, την οδήγησε να πέσει ταπεινά στα πόδια του Χριστού για να ικετεύσει για θεραπεία – παρά τα φυλετικά, θρησκευτικά και εθνοτικά εμπόδια που το έκανε.

Ο πρεσβύτερος π. Τζέιμς Κατίνας, Προϊστάμενος της Αγίας Σοφίας, είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ενορία συγκινήθηκαν και εμπνεύστηκαν από την επίσκεψη του Μητροπολίτη και την ομιλία του. Π. Τζιμ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την Αρχιερατική του επίσκεψη και για το Αρχιεπισκοπικό υπουργείο του που απέφερε πολλούς καρπούς στη ζωή τόσων ανθρώπων σε όλη τη Μητρόπολη εδώ και τόσα χρόνια.

Ο π.Τζειμς ανέφερε ιδιαίτερα ότι ο Μητροπολίτης Μεδόθιος καλλιέργησε τόσο υπέροχους νέους ηγέτες όπως ο Πάνος Κουφός, ο απόφοιτος του Τιμίου Σταυρού που τον συνόδευσε, και ο Τζέιμς Μπάμπινσκι, φοιτητής του Ελληνικού Κολλεγίου από την ενορία της Αγίας Σοφίας .

Η Μελπομένη Μουστάκη, πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεθόδιο που επισκέφθηκε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας εξ ονόματος ολόκληρης της κοινότητας. Δήλωσε ότι ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για την επίσκεψη στην ενορία από τον μητροπολίτη και πνευματικό ποιμένα της και ευχαρίστησε τον επιβλητικό του για την υποδειγματική και εμπνευσμένη ηγεσία του.

 

Σχετικά Άρθρα

Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και η άνοδος της Εικόνας της στη Γεσθημανή

Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και η άνοδος της Εικόνας της στη Γεσθημανή

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 6 / 9 / 2023 , 10:12 από news_room Τήν πρωΐαν τῆς Τρίτης, 23ης Αὐγούστου/ 5ης Σεπτεμβρίου 2023, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τῆς Ἀποδόσεως τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου, ἤτοι συμπληρώσεως ὀκτώ ἡμερῶν ἀπό τήν ἡμέραν τῆς ἑορτῆς καί ἔλαβε χώραν ἡ ἄνοδος τῆς εἰκόνος αὐτῆς, τοποθετημένης εἰς Γεθσημανῆν ἀπό τῶν παραμονῶν […]

Απόψεις: Εκλογές 2023 με δεξιά διχόνοια και αριστερή συσπείρωση κομμάτων

Απόψεις: Εκλογές 2023 με δεξιά διχόνοια και αριστερή συσπείρωση κομμάτων

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 14 / 5 / 2023 , 2:15 από news_room Το debate μπορεί να ολοκληρώθηκε και οι πολιτικοί αρχηγοί να απάντησαν επαρκώς αιτιολογούμενοι στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ωστόσο από τα συμφραζόμενα των πολιτικών αρχηγών είναι αυτό το γνωμικό που πολύ αρέσει και πολύ εντύπωση κάνει δηλαδή το «συμφωνήσαν ότι διαφωνούν». Τα κόμματα όλα δεν […]