13 °C Athens, GR
21/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Λιθουανία Να κτυπήσουν πάλι ελεύθερα οι καμπάνες των εκκλησιών μας στα κατεχόμενα Σεισμός 4,6 βαθμών βόρεια-βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας Με επιτυχία η εκδήλωση της νεότητας για την εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στη Μητρόπολη Πειραιώς Ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Λαρίσης Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ Παρακολούθηση της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών από μαθητές της Νέας Αλικαρνασσού Παραιτήθηκε ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, εν μέσω επιχείρησης κατά της διαφθοράς Επιστολές με εκρηκτικούς μηχανισμούς έλαβαν δημοσιογράφοι στον Ισημερινό Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την τρομοκρατική επίθεση στον Τάφο της Θεοτόκου

Όλα Έτοιμα για το “Central Park” του Ηρακλείου – Τι θα περιλαμβάνουν οι Εγκαταστάσεις

Όλα Έτοιμα για το "Central Park" του Ηρακλείου - Τι θα περιλαμβάνουν οι Εγκαταστάσεις

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 2 / 2021 , 9:42 από news_room

Στόχος είναι οι εργασίες να ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι και μέχρι το τέλος του 2023, το Ηράκλειο να διαθέτει ένα πάρκο έκτασης πάνω από 60 στρέμματα, με παιδικές χαρές και αναψυκτήρια, ποδηλατόδρομο μήκους άνω των 2χλμ και αθλητικούς χώρους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αναστασάκης, διευκρίνισε ότι το «Πάρκο Ερυθραίας» στα νότια προάστια του Ηρακλείου, θα αποτελεί έναν άξονα πρασίνου, που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της περιοχής.

«Μιλάμε για μία αλυσίδα μικρών κοινόχρηστων χώρων, που είναι το παλιό ρέμα που έχει εγκιβωτιστεί και από πάνω του δημιουργείται ένας πολύ μεγάλος κοινόχρηστος χώρος. Κάτι που μέχρι σήμερα έλειπε από την περιοχή. Αυτό θα είναι ένα σύγχρονο πάρκο που θα φιλοξενεί μια σειρά από δραστηριότητες και θα δίνει την ευκαιρία σε δημότες και επισκέπτες να απολαμβάνουν το πράσινο και στιγμές χαλάρωσης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αναστασάκης.

Όπως εξήγησε οι χώροι είχαν απαλλοτριωθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ για να μπορέσουν να διαχειριστούν στο σύνολό του το έργο, αυτό έχει χωριστεί σε τρία τμήματα. Το πρώτο περιλαμβάνει 14 στρέμματα, τα επτά από αυτά πράσινο και τα άλλα παράπλευροι δρόμοι και πεζοδρόμια, το δεύτερο περιλαμβάνει 33 στρέμματα και το τρίτο περίπου 11 στρέμματα.

«Όλα αυτά τα τμήματα μαζί, θα συνιστούν ένα πάρκο με περιοχές πρασίνου, ανάπαυσης, χώρους εκδηλώσεων, πλατείες, αναψυκτήρια, ποδηλατόδρομο και παιδικές χαρές. Για το πρώτο τμήμα ο διαγωνισμός είναι ήδη στον αέρα και περιμένουμε μέσα στο Φεβρουάριο προσφορές. Θα ακολουθήσει η πρότασή μας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για 33 στρέμματα πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων. Αυτή η έκταση θα περιλαμβάνει χώρους αναψυχής και αθλητικές εγκαταστάσεις. Μελέτες υπάρχουν και για το τρίτο τμήμα, οπότε θεωρούμε ότι θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις, ώστε το Πάρκο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023», συμπλήρωσε ο κ. Αναστασάκης.

Το Πάρκο Ερυθραίας αποτελεί μεγάλο στόχο, καθώς θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες του Ηρακλείου να απολαμβάνουν το πράσινο, σε μια ζώνη που όπως επισημάνθηκε, επειδή είναι από τις τελευταίες που εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης, δεν διαθέτει κοινόχρηστους χώρους.

«Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο που ξεπερνά σε προϋπολογισμό τα 10 -11 εκατομμύρια ευρώ και έρχεται να υλοποιηθεί μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων. Είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής και αυτό νομίζω θα είναι μεγάλη ικανοποίηση και για τους δημότες, που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχουν σε ένα μεγάλο έυρος των νότιων προαστίων, κοινόχρηστοι χώροι » διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου που συμπλήρωσε ότι για πρώτη φορά στο Ηράκλειο θα υπάρξει οργανωμένος ποδηλατόδρομος σε τόσο μεγάλο μήκος, που δεν θα εξυπηρετεί μόνο την αναψυχή αλλά και τη μετακίνηση για όσους ζουν σε αυτές τις περιοχές.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Στο Όρος Θαβώρ λειτούργησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 4 / 2021 , 18:48 από news_room Τήν Κυριακήν, 29ην Μαρτίου / 11ην Ἀπριλίου 2021, ὁ Μακαριώτατος Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος προεξῆρξε θείας Λειτουργίας εἰς τήν Ἱεράν Μονήν Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος ἐπί τοῦ ὄρους Θαβώρ, τῇ ὑποδοχῇ τοῦ ρέκτου ἡγουμένου Ἀρχιμανδρίτου Ἱλαρίωνος καί τῆς συνοδείας […]

Πρωταγωνιστές του καλοκαιριού και οι μικροί νησιωτικοί προορισμοί

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 11 / 9 / 2021 , 21:55 από news_room Θετικός κρίνεται ο απολογισμός τής μέχρι τώρα πορείας των τουριστικών αφίξεων στους “μικρότερους” νησιωτικούς προορισμούς της χώρας, από τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς σε αυτά. Μπορεί να μην υποδέχονται, λόγω του μικρότερου γεωγραφικού στίγματος τους, τις ροές επισκεπτών των μεγάλων […]

Pin It on Pinterest