13 °C Athens, GR
31/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Η ομογένεια του Σικάγο των Η.Π.Α. τίμησε το Πυροσβεστικό Σώμα στις εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Προστάτη των Καρκινοπαθών, Αγίου Παρθενίου στο Ίλιον Εγκαινιάστηκε στη Νέα Μάκρη το Κέντρο Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Π. Τσαπανίδου: Στις 21 Μαΐου έρχεται η ώρα της πολιτικής αλλαγής Αμαλιάδα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα – 5 συλλήψεις Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Ναός του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Λαμία για το 1ο πολυθεματικό Συνέδριο «Star Forum» Επετειακή εκδήλωση της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821 Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ Επιστρέφει στη χώρα ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου

Συμφωνία εμπορίου & συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ηνωμένου Βασιλείου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 2 / 2021 , 6:01 από news_room

Συμφωνία εμπορίου και συνεργασίας ΕΕ-ΗΒ: Το Συμβούλιο ζητά τη συγκατάθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Συμβούλιο ζήτησε σήμερα τη συγκατάθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απόφασή του σχετικά με τη σύναψη της συμφωνίας εμπορίου και συνεργασίας ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου και συμφωνία ασφάλειας πληροφοριών.

Μόλις το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δώσει τη συγκατάθεσή του και αφού όλες οι 24 γλωσσικές εκδοχές των συμφωνιών καταστούν αυθεντικές και οριστικές, το Συμβούλιο θα είναι σε θέση να εκδώσει την απόφαση για τη σύναψη των συμφωνιών, επιτρέποντας την έναρξη ισχύος τους. Αυτό θα είναι το τελευταίο βήμα για την ΕΕ στην επικύρωση των συμφωνιών.

Ιστορικό

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα μεσάνυχτα (CET) στις 31 Ιανουαρίου 2020 και η συμφωνία αποχώρησης τέθηκε σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου 2020, με μεταβατική περίοδο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική εταιρική σχέση μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου άρχισαν στις 2 Μαρτίου 2020. Οι διαπραγματευτές κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με συμφωνία εμπορίου και συνεργασίας ΕΕ-ΗΒ και συμφωνία ασφάλειας πληροφοριών στις 24 Δεκεμβρίου 2020.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2020, το Συμβούλιο εξέδωσε την απόφαση σχετικά με την υπογραφή της συμφωνίας εμπορίου και συνεργασίας ΕΕ-ΗΒ, καθώς και συμφωνία ασφάλειας πληροφοριών και την προσωρινή εφαρμογή τους από την 1η Ιανουαρίου 2021. Οι συμφωνίες υπογράφηκαν στη συνέχεια από τα δύο μέρη στις 30 Δεκεμβρίου 2020 Οι συμφωνίες εφαρμόζονται προσωρινά από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Οι συμφωνίες προέβλεπαν μια προσωρινή προσωρινή εφαρμογή έως το τέλος Φεβρουαρίου, εκτός εάν συμφωνήθηκε μεταγενέστερη ημερομηνία από τα μέρη. Στις 23 Φεβρουαρίου 2021, το Συμβούλιο Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-ΗΒ αποφάσισε, κατόπιν αιτήματος της ΕΕ, να παρατείνει την προσωρινή αίτηση έως τις 30 Απριλίου 2021, ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος για την ολοκλήρωση της νομικής-γλωσσικής αναθεώρησης των συμφωνιών και στις 24 γλώσσες.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριου 3

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 11 / 2022 , 21:09 από news_room Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, ήγε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στον Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ. Σπηλαιωτίσσης Κέρκυρας τελέστηκε το […]

Παρουσία του ΠτΔ η αποφοίτηση της Σχολής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 29 / 6 / 2021 , 5:03 από news_room Είναι με ιδιαίτερη συγκίνηση που κατά το τέλος κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς προσέρχομαι για να τιμήσω τους φοιτητές που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στον κλάδο επιλογής τους. Η τελετή αποφοίτησης, αποτελεί την επιβράβευση της επίμοχθης προσπάθειας που απαιτήθηκε κατά τη […]

Pin It on Pinterest