16 °C Athens, GR
25/02/2021

Τελευταια Νέα
Οινοποιείο Χατζηδάκη : Vegan – Vegetarian Οίνοι με πιστοποίηση Letrina Συγχαρητήρια επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τον Εθνικό Ευεργέτη κ. Ιάκωβο Τσούνη Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς & Φαλήρου : Ανακοίνωση – Ετήσια επιμνημόσυνη δέηση του Μητροπολίτη πρ. Πειραιώς κυρού Καλλινίκου Υπουργείο Παιδείας : Διαδικτυακά σεμινάρια με στόχο την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων Β. Κικίλιας: Πίεση στο σύστημα υγείας, με κάλυψη ΜΕΘ covid στην Αττική στο 90% Οικουμενικός Πατριάρχης : Μείνετε άνθρωποι. Κοντά εις τους ανθρώπους. Διάκονοι του Θεού και των ανθρώπων ΥΠΕΣ : Θεσμοθετούμε την τηλεργασία διασφαλίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Έλληνες πολίτες Κοινότητα Μενίκου : Με αγρυπνία θα τιμήσουν την εορτή του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη Ανοιχτή Επιστολή Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Ιερά Μητρόπολις Πάφου : Λειτουργίες & Κηρύγματα 28 Φεβρουαρίου – 5 Μαρτίου 2021

Σαν σήμερα 1η Φεβρουαρίου στην Εκκλησία

Σαν Σήμερα στην Εκκλησία - Εκκλησιαστικό Σαν Σήμερα - Πρεμιέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 2 / 2 / 2021 , 12:01 από news_room

Σαν σήμερα στην Εκκλησία:

Σαν σήμερα 1η Φεβρουαρίου 1985 στην Εκκλησία της Ελλάδος χειροτονείτε μοναχός στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη ο νύν Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, κατά κόσμον Μηνάς Καρπαθάκης.

Σαν σήμερα 1η Φεβρουαρίου το 2010 στο Πατριαρχειο Ρωσίας ,στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα ανυψώθηκε σε Μητροπολίτη από τον  Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ Κύριλλο ο έως τότε Αρχιεπίσκοπος Ιλαρίωνας Βολοκολάμσκ κατά κόσμον Γκριγκόρι Βαλέριεβιτς Αλφέγιεφ, ρωσικά: Григорий Валериевич Алфеев. Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας  είναι Ρώσος θεολόγος και συνθέτης. ανέλαβε Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων ΤΕΕΣ και είναι μόνιμο μέλος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας.

Advertising:
ADOLOGALA.GR - Ειδήσεις από την Εκκλησία και τον Κόσμο

Σαν σήμερα  1η Φεβρουαρίου το 1986 στην Εκκλησία της Ελλάδος  στη Πάτρα κοιμάται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Φωκίδος κυρός Χρυσόστομος (1913-1986).Είχε εκλεγεί τη 1 Ιουνίου 1967 Μητροπολίτης Φωκίδος.

Σαν σήμερα την 1η Φεβρουαρίου το 1927 στη Θεσσαλονίκη γεννάται ο κατά κόσμον Δημήτριος Τρακατέλλης όπου αργότερα το έτος 1999 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, στην οποία αρχιεπισκοπή είχε διακονήσει για πάνω από είκοσι πέντε χρόνια(25). Παραιτήθηκε από τη θέση του Αρχιεπισκόπου στις 4 Μαΐου 2019.

Σαν σήμερα 1η Φεβρουαρίου 2009 στο Πατριαρχείο της Ρωσίας πραγματοποιείτε η ενθρόνιση του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού της Μόσχας. Στην τελετή ενθρονίσεως του ακούστηκε το Άξιος στα Ελληνικά ενώ σε αυτή βρέθηκαν περισσότεροι από 4.000 επίσημοι προσκεκλημένοι.

Σαν σήμερα 1η Φεβρουαρίου  907μ.Χ. στο Οικουμενικό Πατριαρχείο παραιτείται ο Πατριάρχης Νικόλαος Α΄ ο Μυστικός. Το 901 έγινε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Κατά τη διάρκεια της Πατριαρχίας του εξάσκησε χρέη αντιβασιλέα. Ο Πατριάρχης Νικόλαος ήρθε σε σύγκρουση με τον Αυτοκράτορα Λέοντα τον Σοφό όπου ήταν και συμμαθητές. Το 907 ο Πατριάρχης έκλεισε τις πόρτες  Αγίας Σοφίας στο πρόσωπο του Αυτοκράτορα. Κατόπιν αυτού, ο Αυτοκράτορας  Νικόλαος έστειλε απεσταλμένους στον Πάπα Σέργιο Γ΄ και τους Πατριάρχες της Ανατολής, για να ζητήσει την άποψή τους για την διαφορά. Όταν, το 907, η θετική απάντηση του Πάπα ήταν καθοδόν, ο Αυτοκράτορας συνέλαβε τον Νικόλαο, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση και περιορίσθηκε στη Μονή των Γαλακρηνών. Ο Αυτοκράτορας όμως πριν τον θάνατό του συμφιλιώθηκε με τον Νικόλαο, τον οποίο και επανέφερε στον πατριαρχικό θρόνο το 912.

Τέλος αλλά όχι ελάσσον – Σαν σήμερα το 1902 με διαταγή του υπουργείου Στρατιωτικών στην Ελλάδα, δίνεται εντολή για την κατάσχεση των μεταφράσεων του Ευαγγελίου που ήταν στη δημοτική γλώσσα.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Πατρός ημών Νικάνορος του Θαυματουργού στα Γρεβενά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 / 7 / 2020 , 1:06 από adologala.gr [supsystic-gallery id=’2′]Την Τίμια Κάρα του Οσίου Πατρός ημών Νικάνορος του Θαυματουργού, από την Ιερά Μονή Ζάβορδας, υποδέχτηκε η πόλη των Γρεβενών, το απόγευμα του Σαββάτου, 4 Ιουλίου 2020, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Την Τίμια Κάρα του […]

Η Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 6 / 9 / 2020 , 15:35 από adologala.gr Τό Σάββατον, 23ην Αὐγούστου/ 5ην Σεπτεμβρίου 2020, ἔλαβε χώραν εἰς τό Πατριαρχεῖον ἡ Ἀπόδοσις τῆς ἑορτῆς τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου, ἤτοι ἡ συμπλήρωσις τῶν ἐπί μίαν ἑβδομάδα ψαλλομένων Θεομητορικῶν ὕμνων τῆς Κοιμήσεως καί ἡ ἄνοδος τῆς εἰκόνος αὐτῆς ἀπό τῆς Γεθσημανῆς […]

Pin It on Pinterest