27 °C Athens, GR
07/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Πέθανε ο σπουδαίος ζωγράφος Γιώργος Λαζόγκας Γιατί δεν πρέπει να αναρτάτε φωτογραφίες παιδιών στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την ESET Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δέχθηκε τον επίσκοπο Margveti & Ubisa Μελχισεδέκ του Πατριαρχείου Γεωργίας – Adologala.gr Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος : «Ο τόπος, οι πολιτικοί & ο λαός έχουν δυνατότητες, η Εκκλησία δίνει την ελπίδα, τον αγώνα & την υπομονή – Adologala.gr Ιερά Μητρόπολη Κώου : Ανακοίνωση Εγκαινίων Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού Κώ – Adologala.gr Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για τις πλημμύρες στη Νέα Νότια Ουαλία Ικανοποίηση ΙΣΚΕ για την τακτοποίηση των θέσεων των Κληρικών που εκκρεμούσε από το 1945 – Adologala.gr Αμερικής Ελπιδοφόρος : Η ανοικοδόμησή του Αγίου Νικολάου συνιστά πράξη πίστης: Πίστης στον Θεό, αλλά & πίστης στο αμερικανικό όραμα της θρησκευτικής ελευθερίας Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Λίστα με όλες τις πρωτοβουλίες Η Γαλλία καλωσορίζει νέα μέλη στην κυβέρνηση της

Πρώτη συνάντηση & τέσσερα νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 2 / 2021 , 3:35 από news_room

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ιδρύθηκε και ανακοινώνει τέσσερα νέα ιδρυτικά μέλη.

Εγκαινιάζοντας την πρώτη συνάντηση της νέας χρονιάς σε προσευχή και με εμπνευσμένες εισαγωγικές παρατηρήσεις από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο της Αμερικής, η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Ιδρύματος για την Ιερή Έδρα του Αγίου Ανδρέα συναντήθηκε το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021, μέσω του Zoom.

Στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του, ο Σεβασμιώτατος δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω τη βαθιά και πιστή μου ευγνωμοσύνη στο Τάγμα του Αγίου Ανδρέα, και ιδιαίτερα στον Αρχηγό Διοικητή, Δρ. Λιμπεράκη, για τη δημιουργία αυτής της πλατφόρμας επόμενης γενιάς για την ενίσχυση του έργου Η Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης είναι δυνατή. Γνωρίζω ότι είναι το όνειρο της Παναγίας Του εδώ και πολλά χρόνια, και το γεγονός ότι συνενώθηκε για να τιμήσει την Τριακοστή Επέτειο του στο Θρόνο του Αγίου Χρυσόστομου το καθιστά πραγματικά πολύ ξεχωριστό ».

Το Ίδρυμα Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την Ιερή Έδρα του Αγίου Ανδρέα είναι μια νέα πρωτοβουλία του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα του Αποστόλου, Αρχοντών του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Πρόεδρος του είναι ο Δρ. Αντώνιος Ι. Λιμπεράκης, ο Εθνικός Διοικητής του Τάγματος. Το Ίδρυμα Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την Ιερή Έδρα του Αγίου Ανδρέα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει οικονομική ανεξαρτησία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο σε διαρκή βάση. Στους αξιωματικούς της περιλαμβάνονται οι Αρχιτέκτονες Γιώργος Ε. Σαφιόλ, Αντιπρόεδρος, Πέτρος Κακογιάννης, Γραμματέας και Μιχαήλ Γ. Ψαρός, Ταμίας. Αναπόσπαστο μέρος της ίδρυσης του Ιδρύματος Bartholomew είναι να προσεγγίσει όλες τις παγκόσμιες δικαιοδοσίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη δέσμευσή τους να διασφαλίσουν τα οικονομικά θεμέλια της Μητέρας Εκκλησίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος για την επίτευξη οικονομικής ανεξαρτησίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Επικοινωνιών, Αφροδίτη Σκέδεας, επικουρούμενος από τον Αρχάν Τζον Μιντάλα και τον εθελοντή Γιώργο Ορφανάκο, σε συντονισμό με την Επιτροπή Ανάπτυξης με επικεφαλής τον Πατέρα Άλεξ Καρλότσου, δημιουργεί πολύ φιλόδοξες και καινοτόμες πρωτοβουλίες υποστήριξη των διαφόρων προγραμμάτων παροχής. Οι προσπάθειες θα περιλαμβάνουν έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και προσέγγιση των διαφόρων κοινωνικών δικτύων, όλα σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η ευρύτερη βάση υποστηρικτών μεταξύ όλων των υπουργείων, οργανισμών και πιστών για να εξασφαλιστεί η συνεχής επιτυχία του Ιδρύματος και να εξασφαλιστεί η οικονομική βάση του το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Εκτός από το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα, υπό την καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου της Αμερικής και της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, Φιλόπτωχος, Ηγεσία 100 και 800+ ενορίες της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής, της Καρπαθο-Ρωσικής Επισκοπής των ΗΠΑ και της Ουκρανίας Θα εμπλακεί η Ορθόδοξη Εκκλησία των ΗΠΑ. Παρουσίαση προς την Ιερά Επάρκεια Σύνοδο και τους Μητροπολίτες της GOA θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου, προέδρου της Συνόδου. Επίσης, π. Ο Καρλότσος ανακοίνωσε ότι σχεδιάστηκαν να διοργανωθούν δείπνα ιδρυτών την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 στη Νέα Υόρκη σε συνδυασμό με την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη του Αγίου Νικολάου στην Θυρανοξία του Αγίου Νικολάου.

Αν και η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων δεν έχει ξεκινήσει επισήμως, 15 Ορθόδοξοι πιστοί έχουν ήδη δεσμευτεί τουλάχιστον 100.000 $, πληρωτέα σε διάστημα 10 ετών, για να γίνουν ιδρυτικά μέλη του Ιδρύματος Bartholomew, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων νέων ιδρυτικών μελών: Maria Allwin. Michael και Katherine Johnson; Ο Δρ Γρηγόριος και ο Στέλλι Παπαδάς και ο Θεόδωρος Ι. Και η Άννα Θεόφιλος. Συμμετέχουν στα άλλα ιδρυτικά μέλη, τα οποία περιλαμβάνουν το Ίδρυμα Nicholas J. και Anna K. Bouras. Τόμας και Ελισάβετ Κάππας John and Margo Catsimatidis; Stephen και Arete Cherpelis; William και Elizabeth Doucas. Δρ. Anthony και Maria Limberakis; Dean και Linda Poll; Michael και Robin Psaros; George E. Safiol; Ο Πέτρος και η Αφροδίτη Σκέδεας; και ο Steve E. και ο Frosene Zeis. Το Ίδρυμα καλωσορίζει όλα τα επίπεδα προσφοράς στο πνεύμα της Χριστιανικής Διαχείρισης.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Σήμερα, η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Βασιλείου από την Άγκυρα, της αγίας Δροσίδος, κόρης του αυτοκράτορα Τραϊανού, και του Αγίου νέου Οσιομάρτυρος Ευθυμίου.

Μνήμη του Αγίου Οσιομάρτυρος Ευθυμίου – 22 Μαρτίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 3 / 2021 , 1:04 από news_room Μνήμη του Αγίου Οσιομάρτυρος Ευθυμίου – 22 Μαρτίου Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου: Σήμερα, η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Βασιλείου από την Άγκυρα, της αγίας Δροσίδος, κόρης του αυτοκράτορα Τραϊανού, και του Αγίου νέου Οσιομάρτυρος Ευθυμίου. […]

Ουκρανία-Ζελένσκι: Οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να καταλάβουν το Κίεβο - Μπορέλ: Κυρώσεις σε Πούτιν & Λαβρόφ

Ουκρανία-Ζελένσκι: Οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να καταλάβουν το Κίεβο – Μπορέλ: Κυρώσεις σε Πούτιν & Λαβρόφ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 26 / 2 / 2022 , 7:06 από news_room Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε στους συμπατριώτες του αργά το βράδυ της Παρασκευής, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, υπογραμμίζοντας ότι η νύχτα θα είναι πιο δύσκολη σε σύγκριση με τις προηγούμενες ώρες και εκτιμώντας ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα […]

Pin It on Pinterest