14 °C Athens, GR
04/03/2021

Τελευταια Νέα
Η Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου μετρά τις πληγές της από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 – Επίβλεψη των ζημιών από τον κ.Ιερώνυμο Δίπλα στους κατοίκους της πληγείσας από τον σεισμό περιφέρειας Λαρίσης και Τυρνάβου ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος ΥΠΠΟ : Σωστικά μέτρα για την προστασία του διακόσμου στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο Πεδίο του Άρεως Τι ισχύει από σήμερα σε όλη τη χώρα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου Covid-19 ΗΠΑ : Ακυρώθηκε συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων λόγω προειδοποιήσεων για νέα εισβολή στο Καπιτώλιο Ολοκλήρωση διαδικτυακής διαδικασίας για διεκδίκηση θέσεων Ειδικότητας στην Κύπρο 3 Μαρτίου ημέρα μνήμης του ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου Charles Michel : Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς την Ουκρανία Φώφη Γεννηματά : «Καταστροφική η πολιτική της Κυβέρνησης για lockdown ακορντεόν, χρειάζεται εθνικό σχέδιο» Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος : Οι γυναίκες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των ενοριών μας στην Αμερική

Πρώτη συνάντηση & τέσσερα νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 2 / 2021 , 3:35 από news_room

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ιδρύθηκε και ανακοινώνει τέσσερα νέα ιδρυτικά μέλη.

Εγκαινιάζοντας την πρώτη συνάντηση της νέας χρονιάς σε προσευχή και με εμπνευσμένες εισαγωγικές παρατηρήσεις από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο της Αμερικής, η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Ιδρύματος για την Ιερή Έδρα του Αγίου Ανδρέα συναντήθηκε το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021, μέσω του Zoom.

Στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του, ο Σεβασμιώτατος δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω τη βαθιά και πιστή μου ευγνωμοσύνη στο Τάγμα του Αγίου Ανδρέα, και ιδιαίτερα στον Αρχηγό Διοικητή, Δρ. Λιμπεράκη, για τη δημιουργία αυτής της πλατφόρμας επόμενης γενιάς για την ενίσχυση του έργου Η Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης είναι δυνατή. Γνωρίζω ότι είναι το όνειρο της Παναγίας Του εδώ και πολλά χρόνια, και το γεγονός ότι συνενώθηκε για να τιμήσει την Τριακοστή Επέτειο του στο Θρόνο του Αγίου Χρυσόστομου το καθιστά πραγματικά πολύ ξεχωριστό ».

Το Ίδρυμα Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την Ιερή Έδρα του Αγίου Ανδρέα είναι μια νέα πρωτοβουλία του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα του Αποστόλου, Αρχοντών του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Πρόεδρος του είναι ο Δρ. Αντώνιος Ι. Λιμπεράκης, ο Εθνικός Διοικητής του Τάγματος. Το Ίδρυμα Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την Ιερή Έδρα του Αγίου Ανδρέα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει οικονομική ανεξαρτησία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο σε διαρκή βάση. Στους αξιωματικούς της περιλαμβάνονται οι Αρχιτέκτονες Γιώργος Ε. Σαφιόλ, Αντιπρόεδρος, Πέτρος Κακογιάννης, Γραμματέας και Μιχαήλ Γ. Ψαρός, Ταμίας. Αναπόσπαστο μέρος της ίδρυσης του Ιδρύματος Bartholomew είναι να προσεγγίσει όλες τις παγκόσμιες δικαιοδοσίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη δέσμευσή τους να διασφαλίσουν τα οικονομικά θεμέλια της Μητέρας Εκκλησίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος για την επίτευξη οικονομικής ανεξαρτησίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Επικοινωνιών, Αφροδίτη Σκέδεας, επικουρούμενος από τον Αρχάν Τζον Μιντάλα και τον εθελοντή Γιώργο Ορφανάκο, σε συντονισμό με την Επιτροπή Ανάπτυξης με επικεφαλής τον Πατέρα Άλεξ Καρλότσου, δημιουργεί πολύ φιλόδοξες και καινοτόμες πρωτοβουλίες υποστήριξη των διαφόρων προγραμμάτων παροχής. Οι προσπάθειες θα περιλαμβάνουν έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και προσέγγιση των διαφόρων κοινωνικών δικτύων, όλα σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η ευρύτερη βάση υποστηρικτών μεταξύ όλων των υπουργείων, οργανισμών και πιστών για να εξασφαλιστεί η συνεχής επιτυχία του Ιδρύματος και να εξασφαλιστεί η οικονομική βάση του το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Εκτός από το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα, υπό την καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου της Αμερικής και της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, Φιλόπτωχος, Ηγεσία 100 και 800+ ενορίες της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής, της Καρπαθο-Ρωσικής Επισκοπής των ΗΠΑ και της Ουκρανίας Θα εμπλακεί η Ορθόδοξη Εκκλησία των ΗΠΑ. Παρουσίαση προς την Ιερά Επάρκεια Σύνοδο και τους Μητροπολίτες της GOA θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου, προέδρου της Συνόδου. Επίσης, π. Ο Καρλότσος ανακοίνωσε ότι σχεδιάστηκαν να διοργανωθούν δείπνα ιδρυτών την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 στη Νέα Υόρκη σε συνδυασμό με την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη του Αγίου Νικολάου στην Θυρανοξία του Αγίου Νικολάου.

Αν και η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων δεν έχει ξεκινήσει επισήμως, 15 Ορθόδοξοι πιστοί έχουν ήδη δεσμευτεί τουλάχιστον 100.000 $, πληρωτέα σε διάστημα 10 ετών, για να γίνουν ιδρυτικά μέλη του Ιδρύματος Bartholomew, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων νέων ιδρυτικών μελών: Maria Allwin. Michael και Katherine Johnson; Ο Δρ Γρηγόριος και ο Στέλλι Παπαδάς και ο Θεόδωρος Ι. Και η Άννα Θεόφιλος. Συμμετέχουν στα άλλα ιδρυτικά μέλη, τα οποία περιλαμβάνουν το Ίδρυμα Nicholas J. και Anna K. Bouras. Τόμας και Ελισάβετ Κάππας John and Margo Catsimatidis; Stephen και Arete Cherpelis; William και Elizabeth Doucas. Δρ. Anthony και Maria Limberakis; Dean και Linda Poll; Michael και Robin Psaros; George E. Safiol; Ο Πέτρος και η Αφροδίτη Σκέδεας; και ο Steve E. και ο Frosene Zeis. Το Ίδρυμα καλωσορίζει όλα τα επίπεδα προσφοράς στο πνεύμα της Χριστιανικής Διαχείρισης.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Κοινή εκστρατεία Αστυνομίας και CNP Ασφαλιστικής υπό τον τίτλο «Οδική ασφάλεια…ο δρόμος των νέων»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 16 / 11 / 2020 , 14:26 από adologala.gr Η Αστυνομία Κύπρου και η CNP Ασφαλιστική ανακοινώνουν την έναρξη κοινής εκστρατείας για την οδική ασφάλεια, η οποία αρχίζει από σήμερα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, 2020 και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, 2020, υπό τον τίτλο «Οδική ασφάλεια…ο […]

Χειροτονία ιερέως στην Ευαγγελίστρια Γρεβενών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 3 / 1 / 2021 , 15:59 από news_room Τo Σάββατο 26.12.2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Γρεβενών, όπου και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του π. Παύλου Βασιλειάδη. Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 27.12.2020 στον ίδιο Ι.Ναό τελέστηκε η εις […]

Pin It on Pinterest