Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Πρέσβη της Σερβίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 18 / 2 / 2021 , 2:06 από news_room

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ Αδάμος Αδάμου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Σερβίας στην Κύπρο κ. Μarko Βlagojević.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε τις αδελφικές σχέσεις που συνδέουν την Κύπρο με τη Σερβία, στη βάση κοινών αρχών και των ισχυρών θρησκευτικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών. Ο Δρ Αδάμου εξέφρασε ευχαριστίες για τη στάση αρχών που τηρεί η Σερβία όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και τη σταθερή υποστήριξη της χώρας στις προσπάθειες επίλυσής του. Αναφερόμενος στην εξαγγελθείσα πρόθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για σύγκληση άτυπης Διάσκεψης στο Κυπριακό, με στόχο την επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών, ο Δρ Αδάμου τόνισε ότι οι διχοτομικές θέσεις που προωθεί η τουρκική πλευρά αντίκεινται στα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ και βρίσκονται εκτός του συμφωνημένου πλαισίου λύσης στο Κυπριακό και, ως εκ τούτου, είναι απαράδεκτες και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε, παράλληλα, τη στήριξη της Κύπρου στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας.

Ο Σέρβος Πρέσβης επαναβεβαίωσε τη θέση αρχών της χώρας του υπέρ μιας λύσης στο Κυπριακό σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και εξέφρασε ευχαριστίες για τη σταθερή στήριξη της Κύπρου, τόσο όσον αφορά στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας όσο και στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου.

Ο κ. Βlagojević υπογράμμισε το εξαιρετικό επίπεδο σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και τη σημασία της περαιτέρω προώθησης της μεταξύ τους συνεργασίας σε διάφορους τομείς και επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού. Στο πλαίσιο δε αυτό, παρέδωσε επιστολή-πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Βουλής από τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Σερβίας κ. Ivica Dačić, για πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στη Σερβία, την οποία ο Δρ Αδάμου απεδέχθη.

Αντηλλάγησαν, τέλος, απόψεις όσον αφορά στην πορεία και τη διαχείριση της πανδημίας του Covid-19 και ειδικότερα την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμών στις δύο χώρες.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μητροπολίτης Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Απαιτείται υποστήριξη για τα θύματα της έκρηξης της Βηρυτού – Ενθαρρύνω όλους τους πιστούς να προσφέρουν ένα δώρο αγάπης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 8 / 2020 , 12:42 από adologala.gr Αγαπητοί εν Κυρίω. Είμαστε γεμάτοι θλίψη και αγωνία για την καταστροφική έκρηξη που συνέβη πρόσφατα στη Βηρυτό του Λιβάνου. Αυτό οδήγησε τραγικά σε απώλεια ζωής, χιλιάδες τραυματίες και αμέτρητους ανθρώπους των οποίων τα σπίτια έχουν καταστραφεί ως αποτέλεσμα της […]

Honda : Νέο Premium φίλτρο καμπίνας – Συγκρατεί αποτελεσματικά τα ιογενή αερολύματα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 12 / 3 / 2021 , 13:05 από news_room Η HONDA MOTOR EUROPE ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΝΕΟ PREMIUM ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ SARS CοV-2 Το premium φίλτρο καμπίνας της Honda συγκρατεί αποτελεσματικά τα ιογενή αερολύματα χάρη στη μοναδική, […]

Pin It on Pinterest