Επίσκεψη Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιου στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας στο New London Connecticut

Επίσκεψη Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας στο New London Connecticut

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 2 / 2021 , 4:08 από news_room

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεθόδιος, Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης της Βοστώνης, επισκέφθηκε την ενορία της Αγίας Σοφίας στο Νέο Λονδίνο Κοννέκτικατ την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021. Ο σεβασμιότατος προεξήρχε του Ορθρού και της Θείας Λειτουργίας, οδηγώντας προσεκτικά την εκκλησία.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ξεκίνησε εκφράζοντας τη χαρά του στην επίσκεψη στην Αγία Σοφία και επαίνεσε την κοινότητα για τη ζεστασιά και τη χριστιανική της αγάπη. Στη συνέχεια από  τα αποσπάσματα του Ευαγγελίου που οδήγησαν στο άνοιγμα του Τριωδίου. Είπε ότι ο Θεός δημιουργεί κάθε άνθρωπο με ελεύθερη βούληση και δεν τους αναγκάζει να τον ακολουθήσουν. Επομένως, εάν κάποιος θέλει να πλησιάσει τον Θεό στη ζωή κάποιου, πρέπει πάνω απ ‘όλα «επιθυμία» να θεραπευτεί στην ψυχή και στο σώμα.

Ο Σεβασμιώτατος του επεσήμανε ότι η επιθυμία του τυφλού τον οδήγησε να φωνάξει για να θεραπευτεί από τον Χριστό, παρόλο που οι άνθρωποι γύρω του προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να το κάνει. Ο Ζακχαίος, αν και υλικός πλούσιος, ήθελε να γεμίσει έλειπε στην ψυχή του και στη ζωή του, οπότε, κινδυνεύοντας με ηβική ταπείνωση, ανέβηκε σε ένα πλατάνι. Η επιθυμία της γυναίκας Χαναναίος για τον Χριστό να θεραπεύσει την κόρη της, την οδήγησε να πέσει ταπεινά στα πόδια του Χριστού για να ικετεύσει για θεραπεία – παρά τα φυλετικά, θρησκευτικά και εθνοτικά εμπόδια που το έκανε.

Ο πρεσβύτερος π. Τζέιμς Κατίνας, Προϊστάμενος της Αγίας Σοφίας, είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ενορία συγκινήθηκαν και εμπνεύστηκαν από την επίσκεψη του Μητροπολίτη και την ομιλία του. Π. Τζιμ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την Αρχιερατική του επίσκεψη και για το Αρχιεπισκοπικό υπουργείο του που απέφερε πολλούς καρπούς στη ζωή τόσων ανθρώπων σε όλη τη Μητρόπολη εδώ και τόσα χρόνια.

Ο π.Τζειμς ανέφερε ιδιαίτερα ότι ο Μητροπολίτης Μεδόθιος καλλιέργησε τόσο υπέροχους νέους ηγέτες όπως ο Πάνος Κουφός, ο απόφοιτος του Τιμίου Σταυρού που τον συνόδευσε, και ο Τζέιμς Μπάμπινσκι, φοιτητής του Ελληνικού Κολλεγίου από την ενορία της Αγίας Σοφίας .

Η Μελπομένη Μουστάκη, πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεθόδιο που επισκέφθηκε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας εξ ονόματος ολόκληρης της κοινότητας. Δήλωσε ότι ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για την επίσκεψη στην ενορία από τον μητροπολίτη και πνευματικό ποιμένα της και ευχαρίστησε τον επιβλητικό του για την υποδειγματική και εμπνευσμένη ηγεσία του.

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 4 / 2021 , 2:20 από news_room Συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες είχε σήμερα στις 7 μ.μ. (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στη Γενεύη, στο πλαίσιο των συναντήσεων για την άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο την οποία συγκάλεσε […]

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρέστη στους εορτασμούς για την επέτειο της 1ης Απριλίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 3 / 4 / 2021 , 5:57 από news_room Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρέστη στους εορτασμούς για την επέτειο της 1ης Απριλίου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη σήμερα στην πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, με την ευκαιρία της επετείου […]

Pin It on Pinterest