20 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

Mέχρι τις 10 Ιανουαρίου το Διάταγμα για υποχρεωτική απομόνωση όσων αφικνούνται από το Ηνωμένο Βασίλειο

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 2 / 1 / 2021 , 14:38 από news_room

Σε πρόσφατη Έκθεση του (29 Δεκεμβρίου 2020), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (ECDC) καταγράφει τα μέχρι στιγμής δεδομένα για το νέο στέλεχος του ιού SARS-CoV-2, VOC 202012/01, το οποίο ανιχνεύτηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο περί τα τέλη Σεπτεμβρίου 2020 και έχει συσχετιστεί με υψηλότερο ιικό φορτίο, ταχύτερη διασπορά και υψηλότερη μεταδοτικότητα έως και 70%. Έχοντας πλέον εντοπιστεί σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, το νέο στέλεχος του ιού θεωρείται ότι πιθανόν να έχει συμβάλει έως έναν βαθμό στην αύξηση των κρουσμάτων και, κατ’ επέκταση, στην αύξηση των νοσηλευόμενων στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, το ECDC συστήνει στα κράτη την περαιτέρω ενίσχυση και εντατικοποίηση των εργαστηριακών ελέγχων σε άτομα που ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Περαιτέρω, οι συστάσεις επικεντρώνονται στην αποφυγή των μετακινήσεων, σημειώνοντας πως, εάν οι μετακινήσεις δεν είναι δυνατό να αποφευχθούν, τα άτομα αυτά θα πρέπει να παραμένουν σε περιορισμό για περίοδο 10 ημέρων.

Σε συνάρτηση με τις οδηγίες του ECDC, αναμένεται η ολοκλήρωση των εξειδικευμένων εξετάσεων που διενεργούνται από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου σε δείγματα ατόμων που έχουν διαγνωσθεί θετικά στον ιό SARS-CoV-2, ώστε να αξιολογηθεί η ύπαρξη του συγκεκριμένου μεταλλαγμένου στελέχους στην Κύπρο. Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους πολίτες ότι το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, ημερομηνίας 21 Δεκεμβρίου 2020, το οποίο προβλέπει την υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχεία της Δημοκρατίας για τα άτομα που αφικνούνται από το Ηνωμένο Βασίλειο για περίοδο 7 ημερών, ανανεώνεται μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόσωπα που αφικνούνται από το Ηνωμένο Βασίλειο υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο κατά την άφιξή τους στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, και μεταφέρονται με έξοδα του κράτους, σε ξενοδοχεία της Δημοκρατίας για υποχρεωτικό περιορισμό 7 ημέρων. Την 7η ημέρα από την άφιξή τους υποβάλλονται εκ νέου σε εργαστηριακό έλεγχο και σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος συνεχίζουν κατ’ οίκον αυτοπεριορισμό για περίοδο 3 επιπλέον ημερών (σύνολο ημερών υποχρεωτικής απομόνωσης: 10 ημέρες). Σε περιπτώσεις θετικού αποτελέσματος στον εργαστηριακό έλεγχο είτε κατά την άφιξη είτε την 7η ημέρα, εφαρμόζεται το υγειονομικό πρωτόκολλο διαχείρισης κρουσμάτων COVID-19.

Από την πιο πάνω υποχρέωση εξαιρούνται πρόσωπα κάτω των 18 ετών, τα οποία, ωστόσο, δύνανται να παραμείνουν σε υποχρεωτική απομόνωση σε ξενοδοχεία εάν και εφόσον διαμένουν στους ίδιους χώρους οι γονείς ή/και κηδεμόνες τους ή εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν υπάρχει δυνατότητα παραμονής τους σε καθεστώς αυτοπεριορισμού στην οικία τους και νοουμένου ότι δοθεί γραπτή συγκατάθεση του γονέα ή/και κηδεμόνα.

Σχετικά Άρθρα

Κύμα καύσωνα στην Ιβηρική χερσόνησο – Πρώτες πυρκαγιές στην Ισπανία

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 13 / 8 / 2021 , 0:16 από news_room Το κύμα καύσωνα που πλήττει μεγάλο μέρος της Ιβηρικής χερσονήσου προκάλεσε σήμερα τρεις πυρκαγιές στη βορειοανατολική Ισπανία κι ενώ οι ισπανικές και πορτογαλικές αρχές αύξησαν το επίπεδο συναγερμού στις δύο χώρες. Το ισπανικό υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης ανακοίνωσε, σε ένα τουίτ, ότι έστειλε «έξι εναέρια […]

Η εορτή του Αγίου Νικολάου του Κοκοβίτη στο Πολυδένδρι Ημαθίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 8 / 2021 , 3:00 από news_room Τη Δευτέρα 9 Αυγούστου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων τέλεσε υπαίθρια Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου στο Πολυδένδρι Ημαθίας, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου […]