19 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

25 Χρόνια Πολιτική Προστασία – Επετειακή εκδήλωση στο κτίριο Φάρος

Η Πολιτική Προστασία γιορτάζει 25 χρόνια από την ίδρυσή της (1995-2020) και με αυτή την ευκαιρία, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, καλωσόρισαν σήμερα στο κτίριο Φάρος τους επικεφαλής όλων των φορέων που συνδράμουν την Πολιτική Προστασία στην αποστολή της.

Συγκεκριμένα, το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής του Λιμενικού Σώματος, Υποναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος Καραγιάννης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προβλήθηκε το επετειακό video για τα 25 Χρόνια της Πολιτικής Προστασίας, με το οποίο τιμάται κάθε ένας από τους φορείς που συμβάλλουν στο έργο της και αφιερώνεται στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, σε όλα τα στελέχη που έχουν καθημερινό έργο και αγωνία τους την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, καθώς και του φυσικού πλούτου της χώρας μας.

Επιπλέον, απονεμήθηκαν στους παριστάμενους τιμητικά αναμνηστικά από την αφιερωματική σειρά γραμματοσήμων και φιλοτελικών προϊόντων που έχει εκδώσει η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ για τα 25 Χρόνια της. Πρόκειται για μια σειρά που αποτυπώνει τη διακλαδικότητα, τη συνεργασία και την κοινή προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά όλοι οι παραπάνω συναρμόδιοι φορείς και τα στελέχη τους. Γιατί σε όλους αυτούς που με μοναδικό θάρρος και αυταπάρνηση μάς κρατούν καθημερινά όλους ασφαλείς, η Πολιτική Προστασία λέει α ένα μεγάλο «ευχαριστώ». Είναι οι άνθρωποι που προστατεύουν τους ανθρώπους.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε καλωσορίζοντας τους παριστάμενους: «Εγώ θέλω να σας μιλήσω από καρδιάς. Αυτή η έκδοση της φιλοτελικής σειράς που αφορά τα πρόσωπα, τους ανθρώπους που όλο αυτό τον καιρό βρέθηκαν από διαφορετικά υπηρεσιακά μετερίζια και που ένωσαν δυνάμεις στην αντιμετώπιση όχι μόνο ενός, αλλά πολλών κινδύνων, έρχεται να αποδείξει ότι όταν υπάρχει θέληση, όταν υπάρχει σχέδιο, όταν τα διαφορετικά Υπουργεία πραγματικά μοιράζονται αγωνίες και ανησυχίες και δίνουν προτεραιότητα στα ζητήματα που αφορούν στην προστασία του πολίτη, όλοι όσοι εμπλέκονται στην διαχείριση των κρίσεων έχουν ένα παραπάνω εφόδιο και εργαλείο για να κάνουν τη διαφορά.

Εκ μέρους όλων όσων βρισκόμαστε στην Πολιτική Προστασία θα θέλαμε να σας καταθέσουμε την ευγνωμοσύνη μας, η οποία δεν εκφράζεται μόνο από αυτήν την αφιερωματική φιλοτελική σειρά, αλλά και από όλες τις πράξεις εξωστρέφειας που αναδεικνύουν την διακλαδικότητα της κοινής μας προσπάθειας. Και για τα επόμενα δυο χρόνια, το στοίχημα και ο πήχης έχει τεθεί και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπου έχω την τιμή να ανήκω, αλλά πάνω από όλα από εκείνους τους ανθρώπους που στην δύσκολη στιγμή βρίσκονται στο πεδίο. Έχει αξία αυτοί οι άνθρωποι να αναδεικνύουν τις δυνατότητες και τα εργαλεία που έχουμε για να μπορούμε να προασπίζουμε την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία των πολιτών και το φυσικό πλούτο της πατρίδας μας.

Για άλλη μια φορά, θα ήθελα να καταθέσω την βαθιά μας ευγνωμοσύνη προς όλους εσάς, προς τα στελέχη σας, για όλα όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα και για αυτή την συνεργασία, μέσω της οποίας θα μπορέσει η χώρα πραγματικά να αποκτήσει δομές τέτοιες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στην ασφάλεια των πολιτών. Σας ευχαριστούμε πολύ. Σας καλωσορίζουμε στο κτίριο Φάρος».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι μόλις δυο χρόνια μετά από τη μεγάλη καταστροφή στο Μάτι, η χώρα μας έχει αποκτήσει πλέον ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης κρίσεων. «Εκείνο το μάθημα η παρούσα κυβέρνηση το πήρε και πραγματοποίησε ένα θαύμα», σημείωσε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διακλαδικής επιχειρησιακής συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων φορέων. Αυτή η συνεργασία αποδείχθηκε και στην περίπτωση του Έβρου «όπου φυλάσσονται όχι μόνο τα σύνορα της Ελλάδας, αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης», ανέφερε ο ίδιος, απευθυνόμενος στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε επίσης στη διακλαδική συνεργασία όλων των εκπροσωπούμενων φορέων, με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξαίροντας τη συμβολή τους μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή πρόκληση, υπερβαίνοντας «εγωισμούς του παρελθόντος». Τέλος, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα διαθέτει αυτή τη στιγμή ίσως την καλύτερη υποδομή και δομή Πολιτικής Προστασίας στην Ευρώπη – πρόκειται για ένα μεγάλο θαύμα», αναφερόμενος ειδικότερα στη δημιουργία του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης και Αντιμετώπισης Κινδύνων. «Στα ζητήματα της πρόληψης και διαχείρισης κινδύνων και καταστροφών, όπως και στα θέματα της άμυνας και της ασφάλειας δεν εφησυχάζουμε ποτέ, είμαστε διαρκώς σε επαγρύπνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι η διακλαδικότητα και η συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων φορέων, «την οποία κάναμε πράξη κι αυτό αποδεικνύεται στην πράξη κάθε μέρα, μέσα από δύσκολες συνθήκες», αποτελεί καίρια προϋπόθεση για την αποτελεσματική διαχείρισης κάθε κινδύνου και κρίσης.

Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι «είναι καθημερινός αγώνας να αποδεικνύεται κάθε φορά» η έμπρακτη παρουσία και η αποτελεσματική παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού. Σημείωσε μάλιστα πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πλήρως συνειδητοποιημένες ότι πρέπει να προσφέρουν έργο στήριξης στην κοινωνία και στον καιρό της ειρήνης, με τα μέσα και κυρίως με τα στελέχη που διαθέτουν – με τον επαγγελματισμό που διακρίνει το έμψυχο δυναμικό τους, την αίσθηση καθήκοντος, το φρόνημα, την αποτελεσματικότητα σε κάθε δυσκολία. Και σε συνδυασμό με τη δομή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Πολιτική Προστασίας, μεγιστοποιούμε αυτό το αποτέλεσμα».

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ιδιαίτερα: «Είναι μια συνολική προσπάθεια, το αποτέλεσμα είναι αυτό που δικαιώνει τις προσπάθειες όλων μας και έτσι θα συνεχίσουμε – η εντολή έχει δοθεί από την πρώτη ημέρα από τον Πρωθυπουργό και με αυτή οδηγό κινούμαστε και εργαζόμαστε όλοι».

Ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, υπογράμμισε με τη σειρά του: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για το Υπουργείο Υγείας να συμμετέχει, κυρίως μέσω του ΕΚΑΒ, στις δομές της Πολιτικής Προστασίας. Και είναι σημαντική η δουλειά που γίνεται από όλους τους φορείς μαζί αυτή τη περίοδο προκειμένου να φέρουμε εις πέρας το μεγάλο έργο που αφορά τον εμβολιασμό του πληθυσμού, την Επιχείρηση Ελευθερία […] Κάνουμε όλοι το καθήκον μας και αυτό δεν είναι άλλο από την προστασία κάθε Έλληνα πολίτη».

O Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ευχαρίστησε θερμά όλους τους παριστάμενους στην εκδήλωση για τη συμμετοχή, αλλά και τη διαρκή συνεργασία με τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και την έμπρακτη, καθημερινή, συμβολή στο έργο και την αποστολή της.

 

Σχετικά Άρθρα

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Δεν μας αφήνουν να χαρούμε τη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Δεν μας αφήνουν να χαρούμε τη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 11 / 8 / 2023 , 14:08 από news_room Τελευταία τροποποίηση του Άρθρου 11 Αυγούστου 2023 – 21:32 Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφορικά με τις αδικίες που δέχεται το Πατριαρχείο, αλλά και όσων τον μιλούν για παραβίαση της συνθήκης Λωζάννης εξαιτίας της λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο. Σύμφωνα με […]

Λαμπρός ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Εκκλησία των Σερρών

Λαμπρός ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Εκκλησία των Σερρών

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 21 / 11 / 2022 , 15:55 από news_room Στον εορτάζοντα ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Σερρών ιερούργησε, σήμερα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, με αφορμή την Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. Στον ως είρηται ιερό Ναό […]