31 °C Athens, GR
23/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Έφυγε η θρυλική Μαίρη Λίντα – Η πορεία μιας σπουδαίας καλλιτέχνιδας Προαγωγές επ’ ανδραγαθία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Το επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Καναδά Κοινό μέτωπο Ελλάδας και Πορτογαλίας – Μητσοτάκης: Ελλάδα και Πορτογαλία ενισχύουν τη συνεργασία σε Άμυνα και Οικονομία Έκτακτη κινητοποίηση για τον καιρό – Ποιες περιοχές είναι σε RED CODE ΗΠΑ: Ο Μαδούρο επιστρέφει στο δικαστήριο για την υπόθεση ναρκωτικών Ιαπωνία: Συναγερμός μετά από κινεζικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στον Ειρηνικό Λεμεσός: Καταδίκη τριών εταιρειών για σοβαρές παραβάσεις ασφάλειας στην εργασία Δημόσια διαβούλευση για το νέο εθνικό σχέδιο AI της Κύπρου Εμπορία ανθρώπων και ειρήνη στο επίκεντρο συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Νικήτα με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«Το πρώτο μεγάλο βήμα για την αναβάθμιση των ΑΣΤΕ έγινε

«Το πρώτο μεγάλο βήμα για την αναβάθμιση των ΑΣΤΕ έγινε.

Κοινή Υπουργική Απόφαση για τετραετή φοίτηση στις ΑΣΤΕ και νέο πρόγραμμα σπουδών»
Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας και η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως υπέγραψαν Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία γίνεται το πρώτο και μεγάλο ουσιαστικό βήμα για την αναβάθμιση των ΑΣΤΕ.
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση -με ΦΕΚ 5824/Β/30.12.2020- αφορά στην επέκταση των τριετών προγραμμάτων σπουδών των ΑΣΤΕ σε τετραετή, διαμορφώνοντας τις εξελίξεις για την ακαδημαϊκή κινητικότητα των φοιτητών και αποφοίτων τους.
Ταυτόχρονα διαμορφώνεται ένα νέο και σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών, σύστοιχο με τις μεγάλες αλλαγές που επέρχονται στον τουρισμό, αλλά και τις ανάγκες της αγοράς.
Το Επιστημονικό Συμβούλιο «Διασφάλισης της Ποιότητας στην Τουριστική Εκπαίδευση» του Υπουργείου Τουρισμού, ενέκρινε ομόφωνα το νέο πρόγραμμα σπουδών, με το οποίο εισάγονται 28 νέα επιστημονικά πεδία για τον τουρισμό.
Η χρήση Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνίας , το Ψηφιακό Marketing, οι ξένες γλώσσες, η Οργανωσιακή Ψυχολογία, η Διοίκηση Ολικής Ποιότητας, η Διαπολιτισμική Επικοινωνία, το Marketing Τουριστικών Προορισμών, η Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία στον Τουρισμό, η Διαχείριση Πόρων Ξενοδοχείων (Hospitality Resources and Revenue Management), είναι μερικά από τα νέα επιστημονικά πεδία που εντάσσονται στο πρόγραμμα σπουδών και καθιστούν τις ΑΣΤΕ πρότυπη δομή για την τουριστική εκπαίδευση.
Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του προγράμματος σπουδών, προβλέπεται τρίμηνη πρακτική άσκηση για καθένα από τα τρία πρώτα έτη, η οποία θα πραγματοποιείται τη θερινή περίοδο. Για το τέταρτο έτος, προβλέπεται εκπόνηση διπλωματικής εργασίας και γραπτή εργασία στη βάση των πρακτικών ασκήσεων των προηγούμενων ετών και σε επιλεγμένο επιστημονικό πεδίο στον τουρισμό. Επιπλέον, θα επανασχεδιαστεί η εποπτεία και η αξιολόγηση της πρακτικής άσκησης και στα τέσσερα έτη φοίτησης.
Σε δήλωση του, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας αναφέρει:
«Το πρώτο μεγάλο βήμα για την αναβάθμιση των ΑΣΤΕ έγινε. Θα ακολουθήσουν και άλλα, με κορυφαίο την ψήφιση του νομοσχεδίου που αλλάζει το χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως που αντιλήφθηκε την ανάγκη να προσδώσουμε ένα ισχυρό μεταρρυθμιστικό πρόσημο στις δομές τουριστικής εκπαίδευσης.
Η τετραετής φοίτηση στις ΑΣΤΕ, αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα εξέλιξης και προόδου της τουριστικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού. Θα γίνουν και άλλα
Η αναβάθμιση των δομών τουριστικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της χώρας, ενώ αποτελεί δέσμευση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής μας και περιλαμβάνεται στον πυρήνα των προτάσεων της επιτροπής Πισσαρίδη για τον τουρισμό».

Σχετικά Άρθρα

Αστυνομική επιχείρηση στα Άνω Λιόσια - Έγιναν 17 συλλήψεις

Αστυνομική επιχείρηση στα Άνω Λιόσια – Έγιναν 17 συλλήψεις

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 6 / 2025 , 23:48 από news_room Αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας πραγματοποιήθηκε χθες σε οικισμό στα Άνω Λιόσια με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε μορφής παράνομης δραστηριότητας που έχει καταγραφεί στη συγκεκριμένη περιοχή. Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και σε αυτήν συμμετείχαν αστυνομικοί της […]

Ξεκίνησαν οι εργασίες του Διεθνούς Θεολογικού Συνεδρίου για την Θεολογική Παρακαταθήκη και την Οικουμενική Προοπτική theologiko synedrio zizioulas eidiseis nea oikoumenikos adologala (2)

Ξεκίνησαν οι εργασίες του Διεθνούς Θεολογικού Συνεδρίου για την Θεολογική Παρακαταθήκη και την Οικουμενική Προοπτική

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 6 / 11 / 2024 , 22:24 από news_room Την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Θεολογικού Συνεδρίου με τίτλο: “Θεολογική Παρακαταθήκη και Οικουμενική Προοπτική: Συνέδριον εις μνήμην του Μητροπολίτου Περγάμου Ιωάννου Δ. Ζηζιούλα”, κήρυξε το απόγευμα της Τρίτης, 5 Νοεμβρίου 2024, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. “Καλωσορίζομεν εγκαρδίως πάντας υμάς […]