17 °C Athens, GR
26/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτήριου για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας Μητρόπολη Ρεθύμνης : Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από το Μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Σύγχυση στην αγορά αρνιού το Πάσχα – Μέτρο της Κυβέρνησης για να μην μείνουν χωρίς αρνί πολλοί πολίτες Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της “ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ” στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Enterprise Greece : Διήμερη αποστολή στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξή της ως κέντρου έρευνας και καινοτομίας Ταϊλάνδη: 30 νεκροί από τον καύσωνα από την αρχή της χρονιάς Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μία μοναδική παραλία με γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά, που πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς, αν ταξιδέψεις εκεί Ο νέος κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, Αρχιπλοίαρχος Δρακούλης Κούβαρης στον Μητροπολίτη Πειραιώς Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας στα βραβεία Routes Europe 2024!

Πατριαρχείο Μόσχας : Παραμονή Χριστουγέννων στον Άγιο Βασίλειο στη Μόσχα

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 6 / 1 / 2021 , 15:22 από news_room

Το πρωί της 6ης Ιανουαρίου 2021, την παραμονή της Γέννησης του Χριστού (Παραμονή Χριστουγέννων), ο Πατριάρχης Κιρίλ της Μόσχας και όλη η Ρωσία γιόρτασε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Αγίου Βασιλείου στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα.

Η Αγιότητά του συνδιοργανώθηκε από: τον Μητροπολίτη Διονύσιο της Αναστάσεως , διευθυντή των υποθέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, τον πρώτο εκπρόσωπο του Πατριάρχη της Μόσχας και τη Ρωσία σε όλη τη Μόσχα. Ο επίσκοπος Τόμας του Παύλο-Ποσάντ , επικεφαλής της διοικητικής γραμματείας του Πατριαρχείου της Μόσχας · Αρχιεπίσκοπος Μιχαήλ Ριαζάντσεφ , πρύτανης του καθεδρικού ναού του Χριστού Σωτήρος · Αρχιμανδρίτης Alexy (Turikov), Προσωπικός Γραμματέας της Αγιότητας του Πατριάρχη. κληρικός της Μόσχας.

Τα λειτουργικά τραγούδια τραγουδήθηκαν από την Πατριαρχική Χορωδία του Καθεδρικού Ναού του Χριστού Σωτήρος (διευθυντής χορωδίας Ι.Β. Τολκάτσεφ).

Στην επαυξημένη λιτανεία, ανακοινώθηκαν αναφορές για προσευχή για να απαλλαγούμε από τη μόλυνση από κοροναϊό.

Μετά την επαυξημένη λιτανεία, ο Πρίγκιπας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έκανε μια προσευχή, κατά τη διάρκεια της εξάπλωσης της επιβλαβούς επιδημίας που εκτιμά.

Διαβάστε επίσης:

Το κήρυγμα πριν από την κοινωνία παραδόθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Βασίλι Γκελέβαν, κληρικό της Εκκλησίας του Ευαγγελισμού της Αγίας Θεοτόκου στη Σοκολίκι της Μόσχας.

Τα τηλεοπτικά κανάλια Soyuz  και  Spas μεταδίδουν   ζωντανά την Πατριαρχική θεϊκή υπηρεσία ζωντανά.

Στο τέλος της Λειτουργίας, το troparion και η επαφή της γιορτής της Γέννησης του Χριστού τραγουδούσαν πριν από το χριστουγεννιάτικο κερί που σηματοδότησε το Αστέρι της Βηθλεέμ.

Ο Πατριάρχης Κύριος Κιρίλ μίλησε στους πιστούς με μια Πρωτοβάθμια Ιεραρχική λέξη.

Το βράδυ της 6-7 Ιανουαρίου, στο πανηγύρι της Γέννησης του Κυρίου μας Θεού και Σωτήρα Ιησού Χριστού, ο Πατριάρχης Κύριλλος της Μόσχας και Όλης της Ρωσίας θα εκτελέσει την Χριστουγεννιάτικη τελετή στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα.

Μια δυσμενή επιδημία απαιτεί προσεκτική παρακολούθηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της λοίμωξης από κοροναϊούς. Προκειμένου να προστατευθεί η υγεία των πιστών, κυρίως εκείνων άνω των 65 ετών και εκείνων που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, η είσοδος στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος θα πραγματοποιηθεί μόνο κατόπιν πρόσκλησης.

Μια ζωντανή μετάδοση της Πατριαρχικής Θείας Υπηρεσίας την Παραμονή των Χριστουγέννων θα διοργανωθεί στα τηλεοπτικά κανάλια “First”, “Russia 1”, στον αέρα και στον ιστότοπο του τηλεοπτικού καναλιού “Spas”, καθώς και στην επίσημη πύλη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Patriarchia.ru. Η εκπομπή ξεκινά στις 23.00 ώρα Μόσχας.

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Προχωράμε στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο μετάβασης σε μια πράσινη οικονομία

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 18 / 5 / 2021 , 16:37 από news_room Η ανάγκη μετάβασης σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο και σε μια πράσινη οικονομία ήταν στο επίκεντρο της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης στην κοινή συνεδρίαση τεσσάρων Επιτροπών της Βουλής με αντικείμενο την στρατηγική μετάβασης σε μία κλιματικά ουδέτερη οικονομία “Έχουμε την υποχρέωση να παραδώσουμε […]

καστοριάς καλλινικος μητροπολιτης αδολογαλα adologala

Ποιμαντική εβδομάδα του Μητροπολίτη Καστορίας Καλλίνικου

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 9 / 2022 , 0:54 από news_room Ἁγιασμός γιά το Σωματεῖο «Κοιτάω μπροστά» Τό ἀπόγευμα τῆς Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, μετὰ ἀπὸ πρόσκληση τῆς προέδρου τοῦ νεοϊδρυθέντος Σωματείου Ἀτόμων μὲ ἀναπηρία Καστοριᾶς «Κοιτάω μπροστά» κ. Εἰρήνης Χρηστάκη, τέλεσε τὰ ἐγκαίνια τοῦ νέου Γραφείου τοῦ Σωματείου. Στὰ […]