25 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Ο Καιρός: Πρόγνωση του Καιρού από την Ε.Μ.Υ

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 2 / 1 / 2021 , 15:09 από news_room

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ – ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 02-01-2021 / 1300 ΤΟΠΙΚΗ

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 02-01-2021

 

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια τοπικές βροχές από νωρίς το απόγευμα. Βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές τη νύχτα. Χιόνια θα πέσουν τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ορεινά.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, από νωρίς το απόγευμα στο Ιόνιο 7 και τις βραδινές ώρες στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Χιόνα θα πέσουν τη νύχτα στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Εως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από νωρίς το απόγευμα στα νότια, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές τη νύχτα. Χιόνια θα πέσουν τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, από νωρίς το απόγευμα στο Ιόνιο 7 και τις βραδινές ώρες στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Εως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες στις νοτιότερες περιοχές.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τις βραδινές ώρες στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Εως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως τις βραδινές ώρες, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις δυτικές Κυκλάδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τις βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Εως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Εως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Εως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από αργά το απόγευμα, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και θα σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Εως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Εως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 03-01-2021

 

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα νοτιοδυτικά και τα βορειοανατολικά πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιόνα θα πέσουν στα ορεινά. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρη βελτίωση τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και κυρίως στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα νοτιοδυτικά τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στις νοτιότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τις προμεσημβρινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας με τον ιεραπόστολο Επίσκοπο Νικοπόλεως

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας με τον ιεραπόστολο Επίσκοπο Νικοπόλεως

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 / 9 / 2023 , 16:21 από news_room Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νικοπόλεως κ. Θεμιστοκλή, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, είχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μελβούρνη. Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί διεξοδικά για το ιεραποστολικό έργο, το οποίο επιτελεί η Ορθόδοξη […]

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου, του Ιερομάρτυρος Αβρααμίου, επισκόπου Αρβήλ της Περσίας, και του Μάρτυρος Θεοκτίστου. O Όσιος Ισίδωρος γεννήθηκε στην Αίγυπτο περί το 360 μ.Χ.. Σε νεαρή ηλικία έλαβε πλούσια θεολογική και φιλοσοφική γνώση. Στην αρχή εργάσθηκε ως διδάσκαλος και κατηχητής της Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας. Επιζητώντας όμως την ησυχία, για να μπορεί να ασχοληθεί με τη μελέτη των Αγίων Γραφών και για να αυξήσει περισσότερο τον αγώνα για απόκτηση των αρετών, αποσύρθηκε σε μοναστήρι στο όρος Πηλούσιο. Αργότερα, χειροτονήθηκε ιερέας και στη συνέχεια εξελέγη ηγούμενος στην ίδια Μονή. Λόγω της τεράστιας θεολογικής του κατάρτισης, αλλά και της βαθιάς ασκητικής του καλλιέργειας, απέκτησε μεγάλο κύρος και φήμη, ώστε να θεωρείται μοναδικός στην ερμηνεία περίπλοκων ή δυσνόητων χωρίων της Αγίας Γραφής. Με το λόγο του ο Άγιος Ισίδωρος φώτιζε και παρηγορούσε τους πιστούς, οδηγούσε τους αμαρτάνοντας στο σωστό δρόμο, στήριζε τους αγωνιστές του καλού και του τίμιου, σωφρόνιζε τους απειθείς και αμελείς στα πνευματικά πράγματα. Ακόμη, παρενέβαινε και συμβούλευε τους βασιλείς και τους ηγέτες του λαού και τους ήλεγχε ανάλογα, με σκοπό να ενδιαφέρονται πραγματικά για το κοινό καλό, χωρίς ιδιοτέλειες και προσωποληψίες. Ο Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης συνέγραψε αρκετές Πραγματείες, καθώς και πλήθος Επιστολών, με τις οποίες νουθετούσε, συμβούλευε, παρηγορούσε και συγχρόνως εξηγούσε το «απόθετο κάλλος» των Ιερών Γραφών, κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο. Είχε πάντοτε ετοιμότητα να δίνει τις καλύτερες ερμηνείες και να εκφράζει με σαφήνεια και σταθερότητα την Ορθόδοξη διδασκαλία, όταν οι πιστοί τον ρωτούσαν για χωρία της Αγίας Γραφής. Εκοιμήθη ειρηνικά το 440 μ.Χ., παραμένοντας στη συνείδηση των πιστών της Εκκλησίας ως ένας σπουδαίος εκκλησιαστικός συγγραφέας του 5ου αιώνα και ένας αυθεντικός διαχρονικός εκφραστής του γνήσιου Ορθόδοξου φρονήματος διατηρώντας με ακρίβεια το «λάθρα βιώσας» στο Ορθόδοξο μοναχισμό. Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Μνήμη του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου – 4 Φεβρουαρίου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 2 / 2021 , 0:27 από news_room Μνήμη του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου -4 Φεβρουαρίου Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου, του Ιερομάρτυρος Αβρααμίου, επισκόπου Αρβήλ της Περσίας, και του Μάρτυρος Θεοκτίστου. O Όσιος Ισίδωρος γεννήθηκε στην Αίγυπτο περί το 360 μ.Χ.. Σε νεαρή ηλικία […]