31 °C Athens, GR
23/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Έφυγε η θρυλική Μαίρη Λίντα – Η πορεία μιας σπουδαίας καλλιτέχνιδας Προαγωγές επ’ ανδραγαθία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Το επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Καναδά Κοινό μέτωπο Ελλάδας και Πορτογαλίας – Μητσοτάκης: Ελλάδα και Πορτογαλία ενισχύουν τη συνεργασία σε Άμυνα και Οικονομία Έκτακτη κινητοποίηση για τον καιρό – Ποιες περιοχές είναι σε RED CODE ΗΠΑ: Ο Μαδούρο επιστρέφει στο δικαστήριο για την υπόθεση ναρκωτικών Ιαπωνία: Συναγερμός μετά από κινεζικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στον Ειρηνικό Λεμεσός: Καταδίκη τριών εταιρειών για σοβαρές παραβάσεις ασφάλειας στην εργασία Δημόσια διαβούλευση για το νέο εθνικό σχέδιο AI της Κύπρου Εμπορία ανθρώπων και ειρήνη στο επίκεντρο συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Νικήτα με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Καιρός : Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Οδηγίες Πολιτικής Προστασίας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 30 / 1 / 2021 , 19:30 από news_room

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από αύριο Κυριακή (31-01-2021) από νωρίς το απόγευμα στη δυτική, βαθμιαία στη βόρεια Ελλάδα και τη Δευτέρα (01-02-2021) στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Αιγαίο, εντάσεως 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Α. Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

1. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (31-01-2021)

Από νωρίς το απόγευμα το βόρειο Ιόνιο, βαθμιαία η Ήπειρος, μέχρι το βράδυ τα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά και από αργά τη νύχτα, η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, πρόσκαιρα η Θεσσαλία, η Κεντρική Στερεά, και η Δυτική Πελοπόννησος.

2. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (01-02-2021)

    Εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές, από τις πρώτες πρωινές ώρες η Θράκη και βαθμιαία τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα έντονα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να εξασθενήσουν στα δυτικά και τη Μακεδονία, από το απόγευμα στη Θράκη, ενώ στα νησιά του Ανατολικού και Βορείου Αιγαίου θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης (02-02-2021).

Β. Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, οι οποίοι τη Δευτέρα θα φτάσουν πιθανώς και τα 9 μποφόρ.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

    Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σχετικά Άρθρα

Έρχεται το CINEphil_101: Το διεθνές φεστιβάλ σινεμά στο Ηράκλειο Κρήτης, με ταινίες, φιλοσοφικό κινηματογράφο και ανθρώπινα δικαιώματα

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 4 / 2026 , 16:36 από news_room Ο κόσμος του cine και του σύγχρονου σινεμά συναντά τη φιλοσοφία σε μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στον δημόσιο διάλογο. Το CINEphil_101 Διεθνές Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Ηράκλειο Κρήτης από τις 3 έως τις 10 Μαΐου 2026, […]

Ι.Μ. Ρεθύμνου: Ιστορική επιστροφή των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στη Γενέτειρα τους, τις Μέλαμπες Αγίου Βασιλείου

Ι.Μ. Ρεθύμνου: Ιστορική επιστροφή των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στη Γενέτειρα τους, τις Μέλαμπες Αγίου Βασιλείου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 1 / 8 / 2024 , 10:25 από news_room Το πρωί της Κυριακής, 28ης Ιουλίου 2024, με την ευχή, ευλογία και κανονική άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέφερε τις Τίμιες Κάρες των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου, […]