23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου για τη νέα σχολική χρονιά στην Αυστραλία

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 29 / 1 / 2021 , 20:45 από news_room

Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για τη νέα σχολική χρονιά στην Αυστραλία

Αγαπητά μου παιδιά,

Το ξεκίνημα κάθε νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί παραδοσιακά την αφετηρία μιας καινούργιας, δημιουργικής πορείας, που συνοδεύεται από συναισθήματα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας. Κατανοώ πλήρως τις ιδιαιτερότητες της παρούσας συγκυρίας – ιδιαιτερότητες που ίσως σας περιορίζουν από όλα εκείνα τα χαρμόσυνα, τα οποία σηματοδοτούσε ανέκαθεν η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες, πρωτίστως από το ανέμελο παιχνίδι με τους αγαπημένους σας συμμαθητές.

Ωστόσο, είμαι βέβαιος πως τα όμορφα πρόσωπά σας δε θα στερηθούν το χαμόγελο, ούτε θα απωλέσετε την ελπίδα και την αισιοδοξία.

Κι αυτό, γιατί πιστεύω πως θα καταφέρετε να ανταποκριθείτε – πολύ καλύτερα από ό,τι εμείς οι μεγαλύτεροι – στην ιδιάζουσα πρόκληση που ξανοίγεται μπροστά μας, μέσα στο περιβάλλον των περιορισμών που απορρέουν από τη δοκιμασία της πανδημίας. Καθώς καλείστε να κρατάτε αποστάσεις μεταξύ σας και με τους δασκάλους σας, η πρόκληση που προβάλλει είναι πώς να πλησιάσετε πνευματικά, πώς να επικοινωνήσετε ανοίγοντας τις καρδιές σας και προσφέροντας αγάπη, κατανόηση και συμπαράσταση ο ένας στον άλλο. Εξάλλου, εκτός από την απόκτηση γνώσεων, αυτός είναι ο έτερος, κυρίαρχος ρόλος και σκοπός της παιδείας: η καλλιέργεια αξιών, όπως η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, η συνεργασία, η ενότητα.

Σταθείτε, λοιπόν, με θάρρος και υπομονή απέναντι στις δυσκολίες που ενδέχεται να συναντήσετε και διαθέστε με προθυμία τις αγνές, παιδικές ψυχές σας ως εύφορο έδαφος για να καλλιεργηθούν οι αξίες και οι αρετές των γονέων, των παππούδων και των γιαγιάδων σας, όλα εκείνα που τους κράτησαν όρθιους στις πολλές δοκιμασίες με τις οποίες βρέθηκαν αντιμέτωποι.

Εμπιστευθείτε παράλληλα τον Χριστό, ο οποίος, δια των πρεσβειών των προστατών των Γραμμάτων, Αγίων Τριών Ιεραρχών, θα είναι συνοδοιπόρος και αληθινός φίλος σας στα εύκολα και στα δύσκολα, και θα σας βοηθήσει να γευθείτε τους καρπούς των κόπων σας.

Πιστεύω ακλόνητα ότι αρωγοί στον αγώνα τον καλό τον οποίο διάγετε, θα είναι οι αγαπητοί εκπαιδευτικοί λειτουργοί, όσο και οι γονείς σας, υπακούοντες με σεβασμό στην παρότρυνση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου: “Πάντα ἡμῖν δεύτερα ἔστω τῆς προνοίας τῶν παίδων”.

Προσωπικά, ως Αρχιεπίσκοπος και πνευματικός σας πατέρας, σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε υγεία και δύναμη, για να προκόψετε και να εκπληρώσετε όλα σας τα όνειρα. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή μας έχει πάντοτε τις θύρες της ανοιχτές για όλους και ιδίως για τους νέους ανθρώπους, πρόθυμη να ευλογήσει και να υποστηρίξει τις προσπάθειές σας και να βοηθήσει για την πραγματοποίηση των κατά Θεόν στόχων σας.

Καλή και δημιουργική χρονιά!

Σχετικά Άρθρα

Δήλωση του ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη μετά την συνάντηση του με τον Λιθουανό ομόλογο του Gabrielius Landsbergis

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 6 / 5 / 2021 , 23:45 από news_room Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Λιθουανίας κ. Gabrielius Landsbergis Είναι με μεγάλη χαρά που επισκέπτομαι  σήμερα το Βίλνιους για να συναντήσω τον καλό συνάδελφό μου Gabrielius. Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψή […]

Το Μεγάλο Ευχέλαιο στους Αγίους Τόπους

Το Μεγάλο Ευχέλαιο στους Αγίους Τόπους

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 4 / 2023 , 17:45 από news_room Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Τετάρτης, 30ῆς Μαρτίου/12ης Ἀπριλίου 2023, μετά τό τελεσθέν Μέγα Ἀπόδειπνον, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Ἱερόν Ναόν τῶν Ἁγίων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης τό μυστήριον τοῦ Ἱεροῦ Εὐχελαίου, προεξάρχοντος τοῦ τοῦ Μακαριωτάτου Πατρός ἡμῶν καί Πατριάρχου Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου καί συνιερουργούντων Αὐτῷ […]