24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις πολιτών

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 9 / 1 / 2021 , 16:38 από news_room

Το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής θέτει, από την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021, και ώρα 5:00πμ, στην υπηρεσία των πολιτών, τις δύο (2) ακόλουθες μεθόδους για εξασφάλιση έγκρισης για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση:

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΡΑΠΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ SMS 8998, χωρίς χρέωση

Δομή μηνύματος:

X (Αρ. Σκοπού Μετακίνησης) κενό Aρ. Αποδεικτικού Ταυτοποίησης κενό Ταχυδρομικός Κώδικας Οικίας

Όπου:

–          Χ: μοναδικός αριθμός από το 1 μέχρι το 8 που αντιστοιχεί στον σχετικό σκοπό μετακίνησης.

–          Αρ. Αποδεικτικού Ταυτοποίησης (μέχρι 3 γράμματα και συνολικά μέχρι 10 χαρακτήρες, αριθμούς και γράμματα) για:

  • Κύπριους πολίτες: ο αριθμός της κυπριακής ταυτότητας
  • Ευρωπαίους πολίτες και υπηκόους τρίτων χωρών: το ALIEN REGISTRATION NUMBER (ARC) που αναγράφεται στη βεβαίωση εγγραφής ή στην άδεια διαμονής.
  • Ευρωπαίους πολίτες και υπηκόους τρίτων χωρών που δεν έχουν ARC: αριθμός άλλου αποδεκτού αποδεικτικού ταυτοποίησης (αριθμός ξένου διαβατηρίου ή ξένης ταυτότητας, αριθμός διπλωματικού διαβατηρίου).

–          Ταχυδρομικός Κώδικας Οικίας: 4 αριθμοί

Τα γραπτά μηνύματα (SMS) θα λαμβάνουν απαντήσεις σε 4 μορφές: έγκριση, απόρριψη λόγω δομής μηνυμάτων, απόρριψη λόγω συμπλήρωσης του μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων ημερήσιων μετακινήσεων, και απόρριψη λόγω μη συμμόρφωσης με τις επιτρεπόμενες ώρες μετακίνησης.

Σημειώνεται ότι, μετά την αποστολή του μηνύματος SMS θα λαμβάνεται απάντηση για έγκριση του αιτήματος, και η διακίνηση θα ισχύει για εύλογο χρονικό διάστημα, αναλόγως της κατηγορίας διακίνησης για την οποία παραχωρήθηκε η έγκριση.

Οι πολίτες κατά τις μετακινήσεις τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους, για σκοπούς ταυτοποίησης σε περίπτωση ελέγχου από τις Αρμόδιες Αρχές.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Για εξυπηρέτηση κατόχων αριθμού τηλεφώνου από ξένο παροχέα, καθώς και για διευκόλυνση των πολιτών που δεν δύνανται – για τον οποιοδήποτε λόγο – να εξυπηρετηθούν μέσω της υπηρεσίας γραπτού μηνύματος (SMS) 8998:

  • Για κυπριακούς αριθμούς: 80012012
  • Για ξένους αριθμούς: +357 22 285777

Η εν λόγω υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στους πολίτες από τις 5:00π.μ. μέχρι και τις 9:00μμ., τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα, ως ακολούθως:

Επισημαίνεται πως το τηλεφωνικό κέντρο θα εξυπηρετεί μόνο κλήσεις που διεκπεραιώνονται από κινητό τηλέφωνο.

Σημειώνεται πως ο πολίτης φέρει προσωπική ευθύνη για την ορθότητα των στοιχείων που δηλώνει στο τηλεφωνικό κέντρο και υπέχει ευθύνη για ψευδή δήλωση.

Ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τη διαδικασία εξασφάλισης έγκρισης κατ’ εξαίρεση μετακίνησης είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.pio.gov.cy/coronavirus.

Σχετικά Άρθρα

Εγκαινιάστηκε η σπονδυλωτή έκθεση «Λίθινες Διαδρομές - Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές Επιγραφές στην Ελλάδα»

Εγκαινιάστηκε η σπονδυλωτή έκθεση «Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές Επιγραφές στην Ελλάδα»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 17 / 5 / 2022 , 16:29 από news_room Διπλά εγκαίνια για μια σπουδαία έκθεση πραγματοποιήθηκαν χτες στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και στο Επιγραφικό Μουσείο. Η σπονδυλωτή έκθεση «Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές Επιγραφές στην Ελλάδα» που διεξάγεται στα δυο μουσεία παρουσιάζει, για πρώτη φορά, αρχαιολογικά ευρήματα που τεκμηριώνουν την παρουσία […]

ΗΠΑ: Μεγάλες δασικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 3 / 7 / 2021 , 8:07 από news_room Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη για να ελέγξουν τρεις δασικές πυρκαγιές που έχουν κάνει στάχτη περισσότερα από 150.000 στρέμματα στη βόρεια Καλιφόρνια, μεταξύ άλλων και σε μια τουριστική ζώνη που ετοιμαζόταν να υποδεχτεί πολλούς επισκέπτες για το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου. Οι αρχές διέταξαν να […]