23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας σε σχολεία στην Αγία Βαρβάρα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 1 / 2021 , 22:21 από news_room

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχολεία στην Αγία Βαρβάρα

Πρ. Προδρόμου: Με τα όσα γίνονται σήμερα πράξη στα σχολεία  μπαίνει ένα ισχυρό θεμέλιο για τη μόνιμη αξιοποίηση της τεχνολογίας και των ψηφιακών μέσων στην εκπαίδευση

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε σήμερα το Περιφερειακό Γυμνάσιο και το Δημοτικό Σχολείο στην Αγία Βαρβάρα (Λευκωσίας). Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) κ. Κύπρος Κυπριανού, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Μάριος Στυλιανίδης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη διάρκεια της επίσκεψης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συνομιλήσει με τη διεύθυνση και εκπαιδευτικούς που παρευρίσκονταν στα σχολεία για τη λειτουργία τους αυτή την περίοδο με την ισχύ των μέτρων υγειονομικής προστασίας και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Με ικανοποίηση διαπίστωσε ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι μια διαδικασία που αποδίδει και ότι τόσο το γυμνάσιο όσο και το δημοτικό σχολείο λειτουργούν σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, ενώ έχουν αντιμετωπισθεί και ανάγκες παιδιών και οικογενειών σε εξοπλισμό και έτσι εξασφαλίζεται η συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ενημερώθηκε ειδικότερα και για προσπάθειες που γίνονται για συμπερίληψη παιδιών που είναι ενταγμένα στις μονάδες ειδικής εκπαίδευσης. Άκουσε ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των εκπαιδευτικών, ενώ οι υπηρεσιακοί παράγοντες που συνόδευαν τον Υπουργό κατέγραψαν δυσκολίες που συναντώνται, δίνοντας και λύσεις σε ορισμένα προβλήματα.

Στις συζητήσεις διαφάνηκε τόσο η κοινή επιθυμία να διατηρηθούν και να αναπτυχθούν περαιτέρω οι δυνατότητες αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας στο σχολείο, με ιδιαίτερη έμφαση στην παιδαγωγική διάσταση, όσο και η σημασία της προσπάθειας που καταβάλλεται αυτό το διάστημα τόσο για εξοπλισμό των σχολείων, όσο και για την εξοικείωση των εκπαιδευτικών και του μαθητικού πληθυσμού με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για την εξέλιξη και την εφαρμογή του σχεδιασμού για την ολοκλήρωση της αναβάθμισης στη διασύνδεση όλων των σχολείων στο Διαδίκτυο, καταγράφοντας όπως παρατηρήθηκε και επιτόπου ότι ήδη ολοκληρώθηκε από την ΑΤΗΚ η αναβάθμιση της διαδικτυακής σύνδεσης του γυμνασίου και ότι το δημοτικό σχολείο ειδοποιήθηκε ότι η αναβάθμιση προγραμματίζεται για τις επόμενες μέρες.

Ο Υπουργός υπογράμμισε τη συνεισφορά των εκπαιδευτικών οι οποίοι ευσυνείδητα και με προθυμία εκτελούν τα καθήκοντά τους προσαρμοζόμενοι με πολύ καλό τρόπο στις ιδιάζουσες συνθήκες και τόνισε ότι με τα όσα γίνονται σήμερα πράξη στα σχολεία  μπαίνει ένα ισχυρό θεμέλιο για τη μόνιμη αξιοποίηση της τεχνολογίας και των ψηφιακών μέσων στην εκπαίδευση.

Συγχαίροντας τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς για τις προσπάθειές τους, υπογράμμισε ότι μέσα από τις επισκέψεις του στα σχολεία αποκομίζει την πραγματική εικόνα της σημαντικής προσφοράς των σχολείων τόσο για τη συνέχεια της εκπαίδευσης των παιδιών μέσα σε αντίξοες συνθήκες, όσο και στην ευρύτερη κοινωνία και στη συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.

Σχετικά Άρθρα

Απόψεις: Ευτυχώς που η χώρα δεν ξανά ζεί τον καύσωνα του 1987 και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια

Απόψεις: Ευτυχώς που η χώρα δεν ξανά ζεί τον καύσωνα του 1987 και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 22 / 7 / 2023 , 9:20 από news_room Απόψεις: Ευτυχώς που η χώρα δεν ξανά ζεί τον καύσωνα του 1987 και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια Τα τελευταία χρόνια, και για κάθε καλοκαίρι από το 2013 διαβάζουμε ότι ο κάθε καύσωνας στη χώρα που αγγίζει τους 42-43 βαθμούς ετοιμάζεται να ξεπεράσει […]

Τοποθέτηση ψηφιδωτής παράστασης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου 1

Τοποθέτηση ψηφιδωτής παράστασης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 1 / 2022 , 23:24 από news_room Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου Μετά από 45 χρόνια, εκπληρώνεται σήμερα, 19 Ιανουαρίου 2022, ημέρα μνήμης τού οσίου Μακαρίου τού Αιγυπτίου, μία επιθυμία τού αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου τού Γ΄, την οποία είχε εκφράσει στον γνωστό ζωγράφο και αξιόλογο καλλιτέχνη τής Κύπρου κ. Γιώργο Κοτσώνη· να τοποθετηθεί […]