21 °C Athens, GR
28/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Άρχων Αθανάσιος Μαρτίνος στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης Αυστραλίας Μακάριος: «Μην είστε άφιλοι, να έχετε φίλους όπως είχε ο Χριστός» Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στη Νέα Υόρκη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πρωθυπουργός στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας Η Ε΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιαπωνία Το νέο Honda Cr-V απέσπασε πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro Ncap Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτήριου για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας Μητρόπολη Ρεθύμνης : Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από το Μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Σύγχυση στην αγορά αρνιού το Πάσχα – Μέτρο της Κυβέρνησης για να μην μείνουν χωρίς αρνί πολλοί πολίτες

ΕΕ: Η Κομισιόν ζήτησε επιθεώρηση σε εργοστάσιο της AstraZeneca στο Βέλγιο

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 28 / 1 / 2021 , 23:15 από news_room

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τις βελγικές αρχές να επιθεωρήσουν την παραγωγή σε ένα εργοστάσιο στο Βέλγιο που παρασκευάζει το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19, όπου προβλήματα έχουν οδηγήσει σε μεγάλη έλλειψη προσφοράς του εμβολίου.

Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε και «ορισμένα έγγραφα και δεδομένα» που κατασχέθηκαν «βρίσκονται υπό εξέταση», δήλωσε σήμερα το βράδυ στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Βελγίου (FAGG).

Ανακοίνωση της υπηρεσίας ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι η επίσκεψη δεν είχε ακόμη πραγματοποιηθεί. Γνωστοποιούσε ωστόσο πως η Επιτροπή, που συντονίζει τις παραγγελίες εμβολίων για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησε έλεγχο των ροών παραγωγής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το εν λόγω εργοστάσιο βρίσκεται στο Σενέφ, στο γαλλόφωνο νότιο Βέλγιο. Λειτουργεί από τον αμερικανικό όμιλο Thermo Fischer Scientific, ο οποίος μόλις ανέλαβε τη διαχείρισή του στα μέσα Ιανουαρίου από τον γαλλικό όμιλο, που εξειδικεύεται στον τομέα της φαρμακευτικής βιομηχανίας, τον Novasep.

Η βελγική ρυθμιστική αρχή αρχικά διαβεβαίωσε ότι εξακολουθεί να είναι εργοστάσιο της Novasep.

Η επιθεώρηση και η εξέταση των στοιχείων που συλλέχθηκαν επιτόπου αποσκοπούν στο «να διασφαλιστεί ότι η καθυστέρηση στη χορήγηση εμβολίων οφείλεται πράγματι σε ένα πρόβλημα παραγωγής στον βελγικό εργοστάσιο», υπεργολάβος της AstraZeneca, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Βέλγος υπουργός Υγείας, Φρανκ Βαντενμπρούκκε.

Ο υπουργός ήταν εκείνος που έδωσε στην FAGG την εντολή επιθεώρησης του εργοστασίου «κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

«Όπως απαιτείται από τις διαδικασίες σε τέτοιες περιπτώσεις, η επιθεώρηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με άλλες χώρες, προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης διαφάνεια και αντικειμενικότητα», πρόσθεσε ο Βαντενμπρούκκε, αναφερόμενος στη συνεργασία των βελγικών αρχών με «εμπειρογνωμόνες από την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία».

Πηγή;ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

1070 χρόνια από την Κοίμηση του Οσίου Λουκά του εν τῳ Στειρίῳ όρει ασκήσαντος

1070 χρόνια από την Κοίμηση του Οσίου Λουκά του εν τῳ Στειρίω όρει ασκήσαντος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 8 / 2 / 2023 , 8:07 από news_room Φεβρουάριος 953 μ.Χ.: «…Ὅπερ μαθόντας (τοῦ σώματος χωριζόμενος καί πρός Θεόν ὅν ἠγάπησε πορευόμενος) τούς τάς κύκλῳ κώμας οἰκοῦντας, καίτοι σφοδροῦ τοῦ χειμῶνος ὄντος καί χιόνος ἀμυθήτου καταπεσούσης, ὡς σχεδόν καί ὁδούς ἀβάτους καί οἰκίας ἀνεκβάτους γενέσθαι, ὅμως οὐδέν ἐκείνους τῆς πρός αὐτόν ἐπέσχε πορείας, […]

Τριμερής στη Λευκωσία O Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υποδέχθηκε τους Πρωθυπουργούς Ελλάδας και Ισραήλ

Τριμερής στη Λευκωσία: O Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υποδέχθηκε τους Πρωθυπουργούς Ελλάδας και Ισραήλ

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 4 / 9 / 2023 , 12:35 από news_room Τριμερής στη Λευκωσία: O Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υποδέχθηκε τους Πρωθυπουργούς Ελλάδας και Ισραήλ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης υποδέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και του Ισραήλ, στο πλαίσιο της 9ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ που πραγματοποιείται σήμερα, […]