25 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Δήμος Αθηναίων: Κάρτα στάθμευσης μονίμων κατοίκων «ηλεκτρονικά» με λίγα κλικ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 1 / 2021 , 13:36 από

Δήμος Αθηναίων: Κάρτα στάθμευσης μονίμων κατοίκων «ηλεκτρονικά» με λίγα κλικ

Με στόχο να εξαλειφθούν οι “ουρές” στις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και οι πολίτες να εξυπηρετούνται με ασφάλεια και χωρίς ταλαιπωρία απ΄ όπου βρίσκονται, η Δημοτική Αρχή προχωρά με γοργούς ρυθμούς στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημοτικής Αστυνομίας και των παρεχόμενων υπηρεσιών της προς τους πολίτες.

Μετά την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας του σύγχρονου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος κάλυψης των επιχειρησιακών αναγκών της, την ανάπτυξη της εφαρμογής για έξυπνες συσκευές αγοράς χρόνου στάθμευσης (MyAthenspass), αλλά και της πλατφόρμας για την ηλεκτρονική υποβολή ενστάσεων (https://eenstasi.cityofathens.gr/eEnstasi/), από σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων μπορούν με λίγα μόνο κλικ να αιτηθούν και να παραλάβουν ηλεκτρονικά την κάρτα στάθμευσής τους.

Με την προσθήκη των δύο νέων υπηρεσιών, για απόκτηση νέας κάρτας ή ανανέωση υφιστάμενης, που ενσωματώνονται στην πλατφόρμα https://eservices.cityofathens.gr/, δίνεται πλέον η δυνατότητα σε χιλιάδες κατοίκους του Δήμου που δικαιούνται κάρτα μόνιμου κατοίκου σε συγκεκριμένους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης να την εκδίδουν και να την ανανεώνουν ηλεκτρονικά, σύντομα και εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτούν την Διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Ο Δήμος Αθηναίων ανταποκρινόμενος στις ανάγκες που δημιουργούνται λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας συνεχίζει να εμπλουτίζει καθημερινά τις ψηφιακές υπηρεσίες του, ώστε οι πολίτες να μπορούν αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας να κάνουν τις συναλλαγές του χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία.

Η διασύνδεση με την ηλεκτρονική πλατφόρμα γίνεται εύκολα και απλά με χρήση των κωδικών του taxisnet. Όλοι έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν την αίτηση που επιθυμούν, να ενημερωθούν ηλεκτρονικά και να λάβουν την κάρτα μόνιμου κατοίκου στο ψηφιακό τους αποθετήριο από όπου και αν βρίσκονται.

Συνολικά οι ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχει πλέον ο Δήμος Αθηναίων έχουν φτάσει τις 74 και περισσότεροι από 61.000 πολίτες και επιχειρήσεις συνδέθηκαν με την πλατφόρμα, και τους δόθηκε η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν εξ αποστάσεως, υποβάλλοντας την αίτησή τους ηλεκτρονικά, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο χρόνο από την αναμονή σε ουρές και άσκοπη ταλαιπωρία.

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο των 200 ετών από τη Επανάσταση

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 2 / 2021 , 14:31 από news_room Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι εκδηλώσεις των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο των 200 ετών από τη Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση του 1821. Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Πλάκας) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα διοργανώσει […]

Εορτή Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Νέας Φιλαδέλφειας – 20 & 21 Ιουνίου 2021

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 18 / 6 / 2021 , 23:04 από news_room Κατά την Μεγάλη Εορτή της Πεντηκοστής και του Παναγίου Πνεύματος πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος Νέας Φιλαδέλφειας. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: Πρόγραμμα Εορτής Κυριακή 20 Ιουνίου (Πεντηκοστής) Ώρες 07.00π.μ. – 10.30π.μ.: Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Εσπερινός της […]