21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

Δήμος Αθηναίων: Έτοιμα να υποδεχθούν με υγειονομική ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς τα σχολεία της πόλης

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 8 / 1 / 2021 , 15:43 από news_room

Το κουδούνι που θα ξαναχτυπήσει το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Αθήνας, θα βρει όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις έτοιμες να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς για να συνεχίσουν τα μαθήματα που είχαν διακοπεί, σε συνθήκες πλήρους υγειονομικής ασφάλειας.

Όλες οι αίθουσες και οι υπόλοιποι χώροι απολυμαίνονται για προληπτικούς λόγους ενώ το προηγούμενο διάστημα που τα σχολεία παρέμεναν κλειστά ο Δήμος Αθηναίων ολοκλήρωσε την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχουν κενά και θα εξυπηρετούνται εντατικά και αδιάλειπτα όλες οι σχολικές μονάδες.

Έχει προβλεφθεί επίσης επάρκεια σε υγειονομικό υλικό, αντισηπτικά, εξοπλισμό και υλικά καθαριότητας ενώ διανέμονται και μάσκες. Ταυτόχρονα ενισχύονται από τον Δήμο Αθηναίων οι σχολικές επιτροπές με τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις. Πρόσφατα μάλιστα πιστώθηκε στους λογαριασμών των σχολικών επιτροπών η Δ’ κατανομή του 2020 καθώς και μια επιπλέον έκτακτη επιχορήγηση λόγω των αναγκών που προκύπτουν από την πανδημία .

Στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, 65 παιδιά θα μπουν την Δευτέρα, για πρώτη φορά στις νέες ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις του 63ου Νηπιαγωγείου που επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε πρόσφατα από την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» που είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους . Βρίσκεται στην οδό Ιθάκης και προβλέπεται να λειτουργήσουν σε αυτό τρία τμήματα από τα οποία τα δύο θα είναι ολοήμερα για περίπου 40 παιδιά.

Οι πρωτοποριακές υποδομές του είναι οι πλέον σύγχρονες σε δημόσιο νηπιαγωγείο της Αθήνας, με παιχνίδια εξωτερικού χώρου , ασφαλή χώρο με γκαζόν για να παίζουν τα παιδιά και τελευταίας τεχνολογίας συστήματα θέρμανσης και ψύξης. Υπάρχει επίσης πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και ειδικός ξεχωριστός χώρος για να κοιμούνται τα παιδιά του ολοήμερου.

Σχετικά Άρθρα

Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας στις εκδηλώσεις για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό στην Πάτρα

Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γαβριήλ μετέβη στην πόλη των Πατρών, όπου ως εκ Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου Προέδρου Αυτής, Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, προεξήρχε της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, που τελέσθηκε στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, στον οποίο έχουν μεταφερθεί […]

Δήλωση του Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμου για τις πλημμύρες στην Καλιφόρνια

Δήλωση του Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμου για τις πλημμύρες στην Καλιφόρνια

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 13 / 1 / 2023 , 21:34 από news_room Δήλωση του Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμου για τις πλημμύρες στην Καλιφόρνια Αγαπημένοι στον Κύριο, «Τα σκοτεινά σύννεφα καταιγίδας της ζωής δεν προκαλούν τρόμο σε εκείνους στις καρδιές των οποίων η φωτιά Σου καίει έντονα. Έξω είναι το σκοτάδι του ανεμοστρόβιλου, ο τρόμος και το […]