15 °C Athens, GR
21/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr 30 Αποφθέγματα από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ για την προσευχή Τον Αρχιεπίσκοπο Σινά Δαμιανό δέχθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος στη Πατριαρχική Επιτροπεία Καϊρου ΑΑΔΕ: Τώρα «Τα Ραντεβού μου» σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή του Αυστρία: Ψηφίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ενηλίκων ΗΠΑ: Το ρολόι της Αποκάλυψης δείχνει 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα Η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη Με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου “Καιρός” συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Στην Τρίγλια της Βιθυνίας εόρτασε τα Θεοφάνεια κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ΥΠΕΣ: Αλλάζουμε το Κράτος με πράξεις

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 2 / 1 / 2021 , 15:31 από news_room

Με πράξεις αλλάζουμε το Κράτος, δίνοντας έμφαση στις θεσμικές και ψηφιακές μεταρρυθμίσεις και τομές στη λειτουργία του, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας, ότι με τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις, που έχουν ληφθεί, το Κράτος γίνεται πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό για τον πολίτη και την οικονομία, ενισχύεται η αξιοκρατία και καταπολεμάται η αδιαφάνεια.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ, που θα ψηφισθεί με την έναρξη των εργασιών της Βουλής το νέο έτος, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε, ότι πρόκειται για μια κρίσιμη τομή στη δομή του ελληνικού Κράτους, με στόχο μέσα από τις γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις, που θα γίνονται για την επιλογή του προσωπικού να ενισχυθεί η αξιοκρατία και να βρίσκεται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει μια τομή αξιοκρατίας. Να μπουν οι πιο άξιοι στο ελληνικό Κράτος. Έχω ζητήσει από όλο το πολιτικό σύστημα και από τις κοινωνικές δυνάμεις να μη φοβηθούν. Να τολμήσουμε όλοι μαζί αυτή τη σοβαρή μεταβολή. Μέσα από την αξιοκρατία, να στείλουμε ένα μήνυμα στα νέα παιδιά, ότι αξίζουν να μείνουν στη χώρα και να εργαστούν, εδώ, ώστε να κάνουμε όλοι μαζί καλύτερη την πατρίδα μας.

Όλη αυτήν την περίοδο του διαλόγου το Υπουργείο Εσωτερικών και η κυβέρνηση, ενσωματώνει στο νομοσχέδιο μια σειρά θετικές προτάσεις, που υπήρξαν στο δημόσιο διάλογο από φορείς, κοινωνικές ομάδες και από κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο σκοπός είναι να κάνουμε κάτι, που θα έχει χρονικό βάθος και διάρκεια. Να δοθεί η πεποίθηση στους πολίτες, ότι όντως αλλάζουν πράγματα και ότι το Κράτος γίνεται καλύτερο, επ’ ωφελείας τους».

Όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο γραπτός διαγωνισμός θα αφορά στις προσλήψεις που θα προγραμματίζονται, κάθε χρόνο, για το επόμενο έτος από το Υπουργικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας ότι πάμε σε μια τομή, όπου το σύνολο των προσλήψεων θα καλύπτονται από τον πανελλήνιο, γραπτό διαγωνισμό.

Ανακοίνωσε, ακόμα, ότι για το επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί η θεσμοθέτηση, με νόμο, του εθελοντισμού, ο οποίος, όπως είπε «αποτελεί κοινωνική εφεδρεία αλληλεγγύης για τη χώρα μας», ώστε να μπει τέλος στην κακοδιαχείριση και στη αδιαφάνεια.

Στο νομοθετικό προγραμματισμό του Υπουργείου Εσωτερικών εντάσσεται, επίσης, η θεσμοθέτηση της τηλεργασίας, την οποία χαρακτήρισε «κολοσσιαία μεταβολή». Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, θα κινείται σε δύο επίπεδα, αυτή των έκτακτων καταστάσεων, όπως η σημερινή, αλλά και σε μόνιμη βάση, που θα επιχειρεί να συνταιριάξει τον επαγγελματικό βίο, με την οικογενειακή ζωή, καθώς και να συνδράμει στην ανάπτυξη της ελληνικής επαρχίας.

Ερωτηθείς για την πανδημία και τον εμβολιασμό που ξεκίνησε, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως η μέρα της ελπίδας είναι, πλέον, πιο κοντά, αλλά επισήμανε ότι η μάχη με τον αόρατο και ύπουλο εχθρό θα κρατήσει πολύ καιρό ακόμα, υπογραμμίζοντας τη θετική σημασία του εμβολιασμού του συνόλου της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας.

«Θέλω να κρατήσω το σπουδαίο, ενωτικό μήνυμα, που έδωσε ο Πρωθυπουργός, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο κύριος Τσιόδρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από κει και πέρα, δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα δημόσιο ενδιαφέρον σε οποιονδήποτε. Πρέπει άπαντες να πειθαρχήσουν και να κάνουν ότι λέει το σχέδιο εμβολιασμού. Το θέμα δεν προσφέρεται για κανενός είδους επικοινωνιακή συζήτηση. Σημασία έχει ότι ο Πρωθυπουργός, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η πολιτική ηγεσία εν το συνόλω θα έλεγα -δεν θέλω να αδικηθεί κανείς- όλα το κόμματα, όλοι οι αρχηγοί, δίνουν ένα θετικό παράδειγμα. Αυτό είναι ένα υπεραρκετό μήνυμα, από την πλευρά του πολιτικού κόσμου προς την κοινωνία. Συντεταγμένα όλοι, πειθαρχούν και πρέπει να πειθαρχήσουν, επαναλαμβάνω χωρίς κανενός είδους επικοινωνιακές πλευρές, στη σειρά με την οποία η επιτροπή εμβολιασμού καθορίζει το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Εμείς κινούμαστε με βάση δύο προτεραιότητες. Η μία είναι ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Όλα μπορούμε να τα ξαναφτιάξουμε, αλλά άνθρωπος που φεύγει δεν ξαναγίνεται. Πρέπει να είναι η απόλυτη πρώτη προτεραιότητα. Και η δεύτερη, την οποία, επίσης υλοποιούμε, να κάνουμε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο Κράτος, ώστε να γίνει καλύτερο και πιο αποτελεσματικό για τον πολίτη, την κοινωνία και την οικονομία».

Σε ερώτηση για το ποιος, τελικά, κερδίζει ή χάνει πολιτικά από τη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε, ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει τέτοια συζήτηση όταν 50 άνθρωποι χάνουν, καθημερινά, τη ζωή τους και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να συνεισφέρουν, θετικά, εγκαταλείποντας τις κλασσικές κομματικές αντιπαραθέσεις τις οποίες η κοινωνία αντιμετωπίζει αρνητικά:

«Η συζήτηση ποιος κερδίζει και ποιος χάνει πολιτικά, νομίζω ότι είναι πολύ λαθεμένη αυτή την ώρα. Εδώ έχουμε μία πολύ δύσκολη και κρίσιμη μάχη. Ποιος μπορεί να κάνει τέτοια συζήτηση, όταν πεθαίνουν κάθε μέρα 50 άνθρωποι στην χώρα; Σημασία έχει, ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο και το υλοποιεί με συνέπεια. Είναι κρίσιμο και χρήσιμο, όλες οι πολιτικές δυνάμεις να υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Φυσικά ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει την κριτική του. Σε δημοκρατία ζούμε, δεν αλλοιώνεται η πολιτική ζωή, αλλά η κριτική θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένη και να στηρίζεται στην αλήθεια και στην πραγματικότητα. Και να κοιτάξουμε όλοι μαζί να τα βγάλουμε πέρα το επόμενο δύσκολο εξάμηνο. Μετά υπάρχει άπλετος χρόνος για πολιτική συζήτηση και πολιτικές αντιπαραθέσεις και ιδεολογικές μάχες, αλλά πόση σημασία θα έχει κάτι τέτοιο εάν η χώρα πάθει μεγάλες ζημιές, εξαιτίας του κορωνοϊού; Περισσότερο χρήσιμο είναι να υπάρχει ένας θετικός συναγωνισμός ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις για το πώς θα συνεισφέρουμε καλύτερα στο να τα βγάλουμε πέρα, παρά οι κλασικές κομματικές μάχες, οι οποίες θεωρώ ότι αντιμετωπίζονται με αρνητικό τρόπο κι από την ίδια την κοινωνία».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς & Φαλήρου : Ανακοίνωση – Ετήσια επιμνημόσυνη δέηση του Μητροπολίτη πρ. Πειραιώς κυρού Καλλινίκου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 2 / 2021 , 7:48 από news_room ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΕΤΗΣΙΟΣ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΟΣ ΔΕΗΣΙΣ ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ πρ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ κυροῦ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ   Ἐν Πειραιεῖ τῇ 25ῃ Φεβρουαρίου 2021   Μετά βαθυτάτης συγκινήσεως, ἐπί τῇ συμπληρώσει ἔτους ἀπό τῆς πρός Κύριον ἐκδημίας τοῦ σεπτοῦ Μητροπολίτου πρώην Πειραιῶς κυροῦ Καλλινίκου, […]

Μάνης Χρυσόστομος : «Τώρα α Θεός μας λέγει, άνοιξε την αποθήκη»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 9 / 8 / 2021 , 17:54 από news_room Πρωτοβουλία έλαβε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος ο Γ να διαθέσει όλα τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που φυλάσσονταν στο κοινωνικό παντοπωλείο και τη γωνιά αγάπης του φιλόπτωχου ταμείου της ιεράς μητροπόλεως στους πυρόπληκτους της μητροπολιτικής […]

Pin It on Pinterest