28 °C Athens, GR
18/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Αφίχθη στο Βόλο η Ιερά Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Γαυριώτισσας Υποδοχή Τιμίου Σταυρού και Αγίου Καννάβου στη Λευκωσία Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του πολιούχου των Γρεβενών Στην Δωδέκατη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου των Εκκλησιών Μέσης Ανατολής παρέστη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Εγκαινιάστηκε η σπονδυλωτή έκθεση «Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές Επιγραφές στην Ελλάδα» Ουάσιγκτον: Δεξίωση προς τιμήν του Έλληνα Πρωθυπουργού παρέθεσε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζό Μπάιντεν Ανοιχτή συζήτηση του Πρωθυπουργού με τον δημοσιογράφο David Ignatius, στο Georgetown University Λίβανος: Η Χεζμπολάχ έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για Ελλάδα-ΗΠΑ: «Ακλόνητη η δέσμευση των δύο εθνών, στις έννοιες της Δημοκρατίας & της Ελευθερίας»

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο Σαλίνα Γκρενέ-Καταλάνο

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 21 / 1 / 2021 , 5:24 από news_room

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο Σαλίνα Γκρενέ-Καταλάνο

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα συνάντηση με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο κα Σαλίνα Γκρενέ-Καταλάνο.

Αφού ο Υπουργός καλωσόρισε την πρέσβειρα, έγινε μια πρώτη συνάντηση εργασίας με ανασκόπηση των ιδιαίτερα στενών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών σε όλο το εύρος των αρμοδιοτήτων του Υπουργού.

Εξετάστηκε το ενδεχόμενο υπογραφής ενός νέου διμερούς Μνημονίου Συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού και από τη γαλλική πλευρά εκφράστηκε υποστήριξη στην πρόθεση της Κύπρου να καταστεί πλήρες μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας.

Συζητήθηκε η θέση της γαλλικής γλώσσας στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου και η λειτουργία και περαιτέρω ανάπτυξη του Γαλλο-κυπριακού σχολείου, με αναφορά στην πιστοποίησή του ως έγκριτου εξεταστικού κέντρου Baccalauréat. Έγινε επίσης εκτενής αναφορά στις προοπτικές συνεργασίας στον χώρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και της έρευνας και δόθηκε έμφαση στην ενθάρρυνση φοιτητών για σπουδές στη Γαλλία και την Κύπρο.

Σχετικά με την επικείμενη δημιουργία και λειτουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού στην Κύπρο, έγινε ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος και από τη γαλλική πλευρά εκφράστηκε ενδιαφέρον για στήριξη του εγχειρήματος και τυχόν παροχή τεχνικής βοήθειας. Συζητήθηκε ιδιαίτερα η συνεργασία σε θέματα διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς και η περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτοβουλίας Confluences που ξεκίνησε φέτος με συμμετοχή αριθμού φορέων από τις δυο χώρες και με κέντρο αναφοράς το Ινστιτούτο Κύπρου. Καταγράφηκαν επίσης ιδέες και προτάσεις για την ενδυνάμωση της συνεργασίας στον πολιτιστικό τομέα, τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και κοινών πρωτοβουλιών σε διεθνές επίπεδο και στο πλαίσιο της Ε.Ε.

Εκφράστηκε ακόμη κοινή βούληση για συνεργασία και ανταλλαγών στον χώρο του αθλητισμού και των σπορ, με συνεννόηση για να εξετασθούν στη συνέχεια συγκεκριμένες εισηγήσεις και προτάσεις.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Νέες σημαντικές ευκαιρίες κατάρτισης από την ΑνΑΔ για 35.500 εργαζόμενους και ανέργους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ) ενέκρινε τα Πολυεπιχειρησιακά Προγράμματα Κατάρτισης που θα εφαρμοστούν από Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) μέσα στο Α’ Εξάμηνο 2021. Τα προγράμματα, τα οποία καλύπτουν θέματα που καθορίζονται από την ΑνΑΔ μετά από επαφές με ενδιαφερόμενους φορείς, στοχεύουν στην κατάρτιση και αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού […]

Πρόγραμμα Κατάρτισης και Καθοδήγησης μελλοντικών δασκάλων Ελληνικών στην Μελβούρνη

Πρόγραμμα Κατάρτισης και Καθοδήγησης μελλοντικών δασκάλων Ελληνικών στην Μελβούρνη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 6 / 2 / 2022 , 2:45 από news_room Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, κάθε τομέας της ανθρώπινης δραστηριότητας βασίζεται στην εξέλιξη και τη δημιουργία καινούργιων συνθηκών και στην ανταλλαγή γνώσεων. Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης θέλοντας να είναι ένα βήμα πριν τις εξελίξεις, ξεκίνησε ένα πρωτοποριακό -για τα […]

Pin It on Pinterest