Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο Σαλίνα Γκρενέ-Καταλάνο

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 21 / 1 / 2021 , 5:24 από news_room

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο Σαλίνα Γκρενέ-Καταλάνο

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα συνάντηση με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο κα Σαλίνα Γκρενέ-Καταλάνο.

Αφού ο Υπουργός καλωσόρισε την πρέσβειρα, έγινε μια πρώτη συνάντηση εργασίας με ανασκόπηση των ιδιαίτερα στενών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών σε όλο το εύρος των αρμοδιοτήτων του Υπουργού.

Εξετάστηκε το ενδεχόμενο υπογραφής ενός νέου διμερούς Μνημονίου Συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού και από τη γαλλική πλευρά εκφράστηκε υποστήριξη στην πρόθεση της Κύπρου να καταστεί πλήρες μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας.

Συζητήθηκε η θέση της γαλλικής γλώσσας στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου και η λειτουργία και περαιτέρω ανάπτυξη του Γαλλο-κυπριακού σχολείου, με αναφορά στην πιστοποίησή του ως έγκριτου εξεταστικού κέντρου Baccalauréat. Έγινε επίσης εκτενής αναφορά στις προοπτικές συνεργασίας στον χώρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και της έρευνας και δόθηκε έμφαση στην ενθάρρυνση φοιτητών για σπουδές στη Γαλλία και την Κύπρο.

Σχετικά με την επικείμενη δημιουργία και λειτουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού στην Κύπρο, έγινε ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος και από τη γαλλική πλευρά εκφράστηκε ενδιαφέρον για στήριξη του εγχειρήματος και τυχόν παροχή τεχνικής βοήθειας. Συζητήθηκε ιδιαίτερα η συνεργασία σε θέματα διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς και η περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτοβουλίας Confluences που ξεκίνησε φέτος με συμμετοχή αριθμού φορέων από τις δυο χώρες και με κέντρο αναφοράς το Ινστιτούτο Κύπρου. Καταγράφηκαν επίσης ιδέες και προτάσεις για την ενδυνάμωση της συνεργασίας στον πολιτιστικό τομέα, τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και κοινών πρωτοβουλιών σε διεθνές επίπεδο και στο πλαίσιο της Ε.Ε.

Εκφράστηκε ακόμη κοινή βούληση για συνεργασία και ανταλλαγών στον χώρο του αθλητισμού και των σπορ, με συνεννόηση για να εξετασθούν στη συνέχεια συγκεκριμένες εισηγήσεις και προτάσεις.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Tο remdesivir είναι το πρώτο φάρμακο κατά του COVID-19 που έχει εγκριθεί στην ΕΕ, λέει το Υπ. Υγείας της Κύπρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 6 / 2020 , 12:24 από adologala.gr Η Επιτροπή Φαρμάκων για τα Ανθρώπινα Φάρμακα (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) συνέστησε τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας υπό όρους στο Veklury (remdesivir) για τη θεραπεία του COVID- 19 σε ενήλικες και εφήβους ηλικίας από 12 ετών με πνευμονία […]

Συγχαρητήρια επιστολή από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο επί τη εκλογή του νέου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 21 / 2 / 2021 , 2:24 από news_room Μακαριώτατε Ἀρχιεπίσκοπε Πεκίου, Μητροπολῖτα Βελιγραδίου καί Καρλοβικίου καί Πατριάρχα τῶν Σέρβων,  ἐν Χριστῷ τῷ Θεῷ λίαν ἀγαπητέ καί περιπόθητε ἀδελφέ καί συλλειτουργέ, κύριε Πορφύριε, τήν Ὑμετέραν σεβασμίαν Μακαριότητα ἐν Κυρίῳ κατασπαζόμενοι, ὑπερήδιστα προσαγορεύομεν. Δοξολογίαν καί αἶνον ἀναπέμπομεν πρός τόν ἐν […]

Pin It on Pinterest