19 °C Athens, GR
31/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Καθαίρεση κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος στην εκδήλωση του Ιδρύματος Μακαρίου Γ΄ για τις εθνικές επετείους Εγκάρδιες ευχές από τον Οικουμενικό Πατριάρχη προς τον ασθενούντα Πάπα Φραγκίσκο Το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου επισκέφθηκε η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη Φαινόμενο της νέας ψηφιακής εποχής τα fake news Κορυφαίο νησί η Πάτμος, για τη μυστηριακή ατμόσφαιρα, σύμφωνα με το Conde Nast Traveller Ιντιάνα – ΗΠΑ: 5χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 16 μηνών αδελφό του Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Τραμπ – Στις 4 Απριλίου αναμένεται να παραδοθεί στη δικαιοσύνη Η ομογένεια του Σικάγο των Η.Π.Α. τίμησε το Πυροσβεστικό Σώμα στις εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Προστάτη των Καρκινοπαθών, Αγίου Παρθενίου στο Ίλιον

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο Σαλίνα Γκρενέ-Καταλάνο

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 21 / 1 / 2021 , 5:24 από news_room

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο Σαλίνα Γκρενέ-Καταλάνο

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα συνάντηση με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο κα Σαλίνα Γκρενέ-Καταλάνο.

Αφού ο Υπουργός καλωσόρισε την πρέσβειρα, έγινε μια πρώτη συνάντηση εργασίας με ανασκόπηση των ιδιαίτερα στενών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών σε όλο το εύρος των αρμοδιοτήτων του Υπουργού.

Εξετάστηκε το ενδεχόμενο υπογραφής ενός νέου διμερούς Μνημονίου Συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού και από τη γαλλική πλευρά εκφράστηκε υποστήριξη στην πρόθεση της Κύπρου να καταστεί πλήρες μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας.

Συζητήθηκε η θέση της γαλλικής γλώσσας στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου και η λειτουργία και περαιτέρω ανάπτυξη του Γαλλο-κυπριακού σχολείου, με αναφορά στην πιστοποίησή του ως έγκριτου εξεταστικού κέντρου Baccalauréat. Έγινε επίσης εκτενής αναφορά στις προοπτικές συνεργασίας στον χώρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και της έρευνας και δόθηκε έμφαση στην ενθάρρυνση φοιτητών για σπουδές στη Γαλλία και την Κύπρο.

Σχετικά με την επικείμενη δημιουργία και λειτουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού στην Κύπρο, έγινε ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος και από τη γαλλική πλευρά εκφράστηκε ενδιαφέρον για στήριξη του εγχειρήματος και τυχόν παροχή τεχνικής βοήθειας. Συζητήθηκε ιδιαίτερα η συνεργασία σε θέματα διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς και η περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτοβουλίας Confluences που ξεκίνησε φέτος με συμμετοχή αριθμού φορέων από τις δυο χώρες και με κέντρο αναφοράς το Ινστιτούτο Κύπρου. Καταγράφηκαν επίσης ιδέες και προτάσεις για την ενδυνάμωση της συνεργασίας στον πολιτιστικό τομέα, τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και κοινών πρωτοβουλιών σε διεθνές επίπεδο και στο πλαίσιο της Ε.Ε.

Εκφράστηκε ακόμη κοινή βούληση για συνεργασία και ανταλλαγών στον χώρο του αθλητισμού και των σπορ, με συνεννόηση για να εξετασθούν στη συνέχεια συγκεκριμένες εισηγήσεις και προτάσεις.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ιερά Μητρόπολη Ρόδου : Χειροτονία σε Διάκονο του Γαβριήλ Ιορδάνογλου

Ιερά Μητρόπολη Ρόδου : Χειροτονία σε Διάκονο του Γαβριήλ Ιορδάνογλου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 2 / 2021 , 8:09 από news_room Το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και προέβη στη χειροτονία σε Διάκονο του κ. Γαβριήλ Ιορδάνογλου. Ο νέος κληρικός γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι […]

Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο των ποινών για τη νοθεία της φέτας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 29 / 5 / 2021 , 13:21 από news_room Ανατροπές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών και Παραβάσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η οποία επιβάλλει τις ποινές για τις παραβάσεις, όπως τη νοθεία, στα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης και Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΟΠ-ΠΓΕ), σχεδιάζει η […]

Pin It on Pinterest