8 °C Athens, GR
22/01/2021

Τελευταια Νέα
Και η Κύπρια Ολυμπιονίκης Άντρη Ελευθερίου Κακοποιήθηκε από Παράγοντα του Αθλητισμού ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα επανένταξης στη συμφωνία του Παρισιού & Ακύρωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο περιοδικό Monocle Ελλάδα και wine bar – Άρθρο του Ντίνου Στεργίδη Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων ζητά κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία για την Σύλληψη του Ρώσου Ηγέτη Αλεξέι Ναβάλνι Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων διαμαρτύρεται για την κράτηση του Λευκορωσίου δημοσιογράφου Αντρέι Αλιξάνδρα ΗΠΑ : Αποχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ – Ορκίστηκε Τζο Μπάϊντεν – Τα Πρώτα Μέτρα της Πολιτικής του Νέου Προέδρου (Εικόνες) Συναντήσεις στα γραφεία της ιεράς αρχιεπισκοπής Αθηνών είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Σήμερα 21 Ιανουαρίου 2021 η Εκκλησία μας Τιμά τη Μνήμη του οσίου Μαξίμου του Ομολογητού Την Βασιλόπιτα έκοψε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στην Πατριαρχική Σχολή της Σιών Χορηγία Υποτροφιών στην Ουγγαρία για Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής

Cypra Ltd: Δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Γιώργου Σαββίδη

Δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Γιώργου Σαββίδη για τον διορισμό Ερευνητικής Επιτροπής σε σχέση με το σφαγείο της εταιρείας Cypra Ltd

Τις τελευταίες βδομάδες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας γεγονότα, ισχυρισμοί και καταγγελίες που αφορούν το σφαγείο της εταιρείας Cypra Ltd. και τις διάφορες σχέσεις του με κρατικές αρχές και αξιωματούχους του κράτους. Τα θέματα αυτά έχουν συζητηθεί εκτενώς και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Έχοντας υπόψη τα διάφορα δημοσιεύματα όπως παρουσιάστηκαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και τις δημόσιες τοποθετήσεις, από νυν και πρώην λειτουργούς και αξιωματούχους  επί του θέματος, ζήτησα και έλαβα τα πρακτικά της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών και όλα τα έγγραφα που κατατέθηκαν.

Αφού μελέτησα τα πιο πάνω πρακτικά, ασκώντας την εξουσία που μου παρέχεται από το άρθρο 2 του Περί Ερευνητικών Επιτροπών Νόμου, αποφάσισα να διορίσω Ερευνητική Επιτροπή για τη διερεύνηση όλων των θεμάτων που αφορούν τις Εταιρείες  Cypra Ltd. και/ή Cypra Bioenergy Ltd. και/ή άλλων συνδεδεμένων και/ ή σχετιζόμενων εταιρειών και/ή προσώπων.

Advertising:
ADOLOGALA.GR - Ειδήσεις από την Εκκλησία και τον Κόσμο

Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής διορίζεται ο κ. Χάρης Πογιατζής, τέως Πρόεδρος Επαρχιακού Δικαστηρίου.

Επίτροποι διορίζονται ο κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, τέως Αρχηγός Αστυνομίας και η κα Λεμονιά Καουτζάνη, τέως Ανώτερη Επαρχιακή Δικαστής.

Ο κ. Πογιατζής μετά από δεκαετή άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος διορίστηκε ως Επαρχιακός Δικαστής στο Δικαστικό Σώμα όπου αργότερα προήχθη στη θέση του Ανώτερου Επαρχιακού Δικαστή και Πρόεδρου Επαρχιακού Δικαστηρίου. Υπηρέτησε ως Διοικητικός Πρόεδρος των Επαρχιακών Δικαστηρίων Λευκωσίας – Κερύνειας από τον Δεκέμβριο 2014 μέχρι και τον Σεπτέμβριο 2018, ενώ ήταν σε 2 διετείς θητείες Πρόεδρος Μόνιμων Κακουργιοδικείων. Διετέλεσε εξεταστής και λέκτορας του Νομικού Συμβουλίου Κύπρου. Με δικό του αίτημα τον Μάιο του 2020 αφυπηρέτησε πρόωρα από τη δικαστική υπηρεσία ενώ σήμερα εργάζεται ως νομικός σύμβουλος σε δικηγορική εταιρεία.

Ο κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, τέως Αρχηγός Αστυνομίας με μακρόχρονη εμπειρία στην εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων, θεωρείται ως ένας από τους πιο έμπειρους και επιτυχημένους ανώτατους Αξιωματικούς της Κυπριακής Αστυνομίας στον οποίο έχουν απονεμηθεί σωρεία βραβείων και τιμητικών διακρίσεων. Αφυπηρέτησε πρόσφατα, μετά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παράτεινε τη θητεία του για έξι μήνες.

Η κα Λεμονιά Καουτζάνη, τέως Ανώτερη Επαρχιακή Δικαστής πέραν της πολύχρονης εμπειρίας της στο δικαστικό Σώμα και στο δικηγορικό επάγγελμα, είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Κρατουμένων επ’  Αδεία και συνεργάζεται με Πανεπιστήμιο ως ειδικός επιστήμονας σε θέματα δικαίου. Είναι επίσης  εξεταστής του Νομικού Συμβουλίου στο θέμα των αστικών αδικημάτων.

Η Ερευνητική Επιτροπή εντέλλεται να διεξάγει διαχρονικό έλεγχο για ενδελεχή εξέταση όλων των θεμάτων που θα διερευνήσει. Οι ακριβείς όροι εντολής της θα καθοριστούν σε σχετικό Διάταγμα που θα δημοσιευθεί εντός των προσεχών ημερών, αφού διεκπεραιωθούν όλα τα διαδικαστικά θέματα.  Οι όροι θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

–           τη νομιμότητα των ενεργειών κρατικών αρχών σε σχέση με τις συγκεκριμένες εταιρείες,

–           κατά πόσον υπήρξαν οποιεσδήποτε παρεμβάσεις από οποιονδήποτε προς όφελος των συγκεκριμένων εταιρειών,

–           κατά πόσον υπήρχαν και/ή ασκήθηκαν αποτελεσματικοί μηχανισμοί ελέγχου και/ή εποπτείας από τις αρμόδιες κατά περίπτωση αρχές σε σχέση με όλες τις συναλλαγές και υποχρεώσεις των εν λόγω εταιρειών,

–           κατά πόσον από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτουν οποιαδήποτε στοιχεία ή γεγονότα τα οποία δυνατό να οδηγούν σε καταλογισμό ευθυνών σε οποιοδήποτε εμπλεκόμενο,

–           κατά πόσον υπήρξε οποιαδήποτε διαρροή διαβαθμισμένων ή μη διαβαθμισμένων υπηρεσιακών εγγράφων ή/και πληροφοριών προς τις εν λόγω εταιρείες ή οποιαδήποτε προνομιακή μεταχείριση από κρατικές αρχές,

–           κατά πόσον προκύπτουν οποιαδήποτε στοιχεία ή γεγονότα σε σχέση με τις συγκεκριμένες εταιρείες και/ή σε σχέση με τους διευθυντές και/ή μετόχους τους, τα οποία δυνατό να οδηγούν στον καταλογισμό οποιωνδήποτε ευθυνών, οι οποίες να προκύπτουν από πράξεις ή παραλείψεις τους.

Από το πεδίο της έρευνας θα εξαιρεθεί το θέμα που καλύπτεται από την έρευνα που ήδη αποφασίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο με την Απόφασή του ημερομηνίας 16.12.2020 για τη διερεύνηση του ενδεχομένου διάπραξης πειθαρχικών παραπτωμάτων από τη Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας.

Η Ερευνητική Επιτροπή θα συμπληρώσει την έρευνά της και θα υποβάλει την έκθεσή της στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας εντός 3 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης του Διατάγματος ή σε μεταγενέστερη ημερομηνία ως ήθελε αποφασίσει ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, μετά από αίτημα της Ερευνητικής Επιτροπής σύμφωνα με το Νόμο.

Συγχαίρω τον Πρόεδρο και τους Επιτρόπους για τον διορισμό τους και εύχομαι καλή δουλειά.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: $250.000 για το ιεραποστολικό έργο σε Αφρική και Ασία – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 24 / 11 / 2020 , 17:15 από adologala.gr Το ποσό των 250.000 δολαρίων συγκεντρώθηκε από το φιλανθρωπικό δείπνο που διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας το βράδυ της Κυριακής, 22 Νοεμβρίου, για την ενίσχυση της ιεραποστολής στην Αφρική και την Ασία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που είχε καθιερωθεί […]

Ονομαστήρια Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 13 / 11 / 2020 , 16:56 από adologala.gr Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου, – Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην εντός των τειχών Λευκωσία, Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, […]

Pin It on Pinterest