16 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

91,2FM : Ο Ρ/Σ της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς πραγματοποιεί Ραδιομαραθώνιο σε συνεργασία με το MEGA

«ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ»

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 fm» της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς, στηρίζει εμπράκτως την πολυπληθή κοινωνική ομάδα των απόρων και πονεμένων αδελφών μας και για τον λόγο αυτό διοργανώνει Ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου από τις 09:00 έως τις 23:00 με την υποστήριξη της τηλεόρασης του MEGA.

Η συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας θα ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ελλάδα και  με ζωντανές συνδέσεις από τις Μητροπόλεις και τους συνεργάτες που αναμεταδίδουν το πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού, θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, καθώς και τον καθημερινό αγώνα των δεκάδων χιλιάδων ανά την Ελλάδα εθελοντών που συστρατεύονται κάτω από την σημαία του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας μας.

Εκατοντάδες χιλιάδες μερίδες φαγητού διανέμονται καθημερινά από τα συσσίτια των ενοριών και μεγάλα χρηματικά ποσά διατίθενται για την κάλυψη καθημερινών αναγκών των αστέγων, των ηλικιωμένων, των πολύτεκνων οικογενειών και των μοναχικών ανθρώπων, την αποπληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και για την εξασφάλιση ενοικίων στέγασης.

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου γινόμαστε όλοι συνοδοιπόροι και στηρίζουμε ο καθένας με το δικό του τρόπο τον άπορο συνάνθρωπό μας, ο οποίος μπορεί να βρίσκεται στη διπλανή πόρτα του δικού μας σπιτιού. Ενώνουμε τη φωνή μας μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας για να στείλουμε το πιο ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αγάπης μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.

Στο μεγάλο αυτό προσκλητήριο της Πειραϊκής Εκκλησίας, αρωγός στέκεται η τηλεόραση του MEGA μέσα από σειρά δράσεων για την προβολή και στήριξη κοινωνικών ενεργειών που συμβάλλουν στην βοήθεια ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, οι οποίες στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα και αναγκαία.

Την ερχόμενη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, οι ενημερωτικές και οι ψυχαγωγικές εκπομπές του MEGA θα συνδέονται απευθείας με το ραδιοθάλαμο του σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας για να μεταφέρουν την εικόνα αυτής της μεγάλης φιλανθρωπικής προσπάθειας, ώστε τα φετινά δύσκολα Χριστούγεννα να μη λείψει τίποτε από τους συνανθρώπους μας.

Την εκκίνηση του Ραδιομαραθώνιου κατά της φτώχειας θα δώσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος στις 09:00, από το στούντιο της Πειραϊκής Εκκλησίας, θα συνδεθεί απευθείας με την πρωινή ζωντανή εκπομπή του MEGA «Κοινωνία ώρα MEGA» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη που πρώτοι θα μεταφέρουν τον παλμό της σημαντικής αυτής ανθρωπιστικής δράσης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιούνται  συνδέσεις με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 fm και τους παραγωγούς του, που θα ενώσουν, μαζί με τις δικές μας, και τις δικές τους φωνές, ενώ ολόκληρο το πρόγραμμα θα αναμεταδίδεται με εικόνα μέσα από την ειδησεογραφική ηλεκτρονική σελίδα in.gr.

Ο «Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας» είναι η συνέχεια των φιλανθρωπικών ενεργειών της Πειραϊκής Εκκλησίας, όπως η ετήσια συναυλία κατά της φτώχειας, που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν φέτος λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας.

Το μικρόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας θα φιλοξενήσει τις ευχές πολλών Μητροπολιτών και πρωταγωνιστών του αφανούς αλλά πολυσχιδούς έργου της Εκκλησίας και θα μοιραστούμε μαζί τους την καθημερινή αγωνία για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων έτσι ώστε το έργο αυτό να επουλώνει τις πληγές που αφήνει πίσω της η φτώχεια.

Επίσης, το παρών θα δώσουν γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Κώστας Καραφώτης, ο Ηλίας Βρεττός, η Στέλλα Κονιτοπούλου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Κατερίνα Στανίση, ο Νίκος Αναδιώτης, ο Γιάννης Βαρδής, η Σόνια Θεοδωρίδου και άλλοι.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου: συντονιζόμαστε όλοι στη ραδιοφωνική συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας 91,2 fm και στην τηλεοπτική συχνότητα του MEGA. Γινόμαστε  όλοι κρίκοι της μεγάλης αλυσίδας αγάπης, παρηγοριάς και ελπίδας. Θυσιαζόμαστε όλοι και γευόμαστε τη χαρά της προσφοράς μας.

Αυτά τα Χριστούγεννα… «οι συνθήκες αλλάζουν, όμως οι ανάγκες παραμένουν»!

Είμαστε δίπλα τους.

Σχετικά Άρθρα

Οι πληρωμές από το υπ. Εργασίας, τον e-ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ έως τις 17/12

e-ΕΦΚΑ: Παράταση στην υποβολή ΑΠΔ και καταβολής ασφαλιστικών εισφορών – Ποιους αφορά

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 2 / 2022 , 6:42 από news_room Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο του φορέα στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την παράταση έως και την Τετάρτη 09/03/2022 της προθεσμίας: α) υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) e-ΕΦΚΑ μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2022 και Δώρου Χριστουγέννων 2021 εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων […]

Ε.Κ.Π.Α.: Επίσημος εορτασμός της ημέρας των Τριών Ιεραρχών και της Ελληνικής Παιδείας

Ε.Κ.Π.Α.: Επίσημος εορτασμός της ημέρας των Τριών Ιεραρχών και της Ελληνικής Παιδείας

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 2 / 2 / 2024 , 12:41 από news_room Ο επίσημος εορτασμός της ημέρας των Τριών Ιεραρχών και της Ελληνικής Παιδείας, που καθιερώθηκε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα της τελετής περιλάμβανε προσφώνηση από τον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. […]