24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

30 Δεκεμβρίου – Μνήμη της Αγίας Θεοδώρας από την Καισάρεια και της Αγίας Ανυσίας από τη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 12 / 2020 , 13:42 από news_room

Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα τη μνήμη της Αγίας Θεοδώρας από την Καισάρεια και της Αγίας Ανυσίας από τη Θεσσαλονίκη.

Η Οσιομάρτυς Ανυσία ήταν θυγατέρα ευλαβών και πλούσιων γονέων από τη Θεσσαλονίκη και έζησε κατά τους χρόνους του χριστομάχου αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Όταν σε νεανική ηλικία ορφάνεψε, διαχειρίστηκε τη ζωή και τη μεγάλη περιουσία της με σωφροσύνη και εγκράτεια. Βοήθησε όσους είχαν ανάγκη και έταξε ως σκοπό της ζωής της να πράττει και να μαθαίνει όσα είναι ευάρεστα στο Θεό.

Η φήμη της προκάλεσε το μίσος των ειδωλολατρών εναντίον της, με αποτέλεσμα να την οδηγήσουν στο μαρτύριο. Έτσι, καθώς πορευόταν προς το ναό του δωδεκάθεου, ένας στρατιώτης τη συνέλαβε και την πίεζε να θυσιάσει στους βωμούς των ειδώλων.

Στην επίμονη άρνησή της, εκείνος εξαγριώθηκε και άρχισε να υβρίζει το Χριστό. Όταν αυτή αντέδρασε, την έσφαξε με το σπαθί του και με τον τρόπο αυτό η Οσία Ανυσία έλαβε το στεφάνι του μαρτυρίου.

Πανηγυρίζει η συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη και ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Δημητρίου, όπου φιλοξενείται το ιερό λείψανο της Αγίας Ανυσίας.

Πολλά είναι τα παραδείγματα αγίων γυναικών, οι οποίες με τη ζωή και τον αγώνα τους δείχνουν το μέγεθος της αφοσίωσης στο θέλημα του Θεού. Πραγματικά παραδείγματα, τα οποία δίνουν παρηγορία στη σύγχρονη γυναίκα που αγωνίζεται με ταπείνωση και τιμιότητα ενάντια σε όλα εκείνα τα επίπλαστα, που σκοπό έχουν την πλάνη και τον αποπροσανατολισμό από τα σπουδαία και τα μεγάλα πανανθρώπινα ιδανικά.

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 4 / 2021 , 13:41 από news_room Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα. Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «σε […]

Λαύριο Το επίσημο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε ο Πρόεδρος του Κόμματος, Αλέξης Τσίπρας

Λαύριο: Το επίσημο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε ο Πρόεδρος του Κόμματος, Αλέξης Τσίπρας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 5 / 2023 , 4:59 από news_room Το Συμβόλαιο Αλλαγής θέλουμε να είναι -και είναι- Συμβόλαιο με την κοινωνία. Την κοινωνία καλούμε να το προσυπογράψει στις 21 Μαΐου. Και θα το προσυπογράψει κόντρα σε κάθε ψέμα, σε κάθε συκοφαντία, σε κάθε προπαγάνδα, σε κάθε εκβιασμό και σε κάθε εκφοβισμό. Θα το […]