16 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

Παραδοσιακά κάλαντα από νέους της Ομογένειας άκουσε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος.

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 18 / 12 / 2020 , 12:31 από news_room

Η ευχάριστη έκπληξη ήταν διπλή για τον Σεβασμιώτατο, αφού μέσα σε λίγες ώρες το “κατώφλι” των κεντρικών γραφείων της Αρχιεπισκοπής, στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ, πέρασαν διαδοχικά πολυπληθής αντιπροσωπεία από τη Χριστιανική Ένωση Ελλήνων Νέων και παιδιά των χορευτικών τμημάτων της Ποντιακής Αδελφότητας Νέας Νοτίου Ουαλίας “Ο Ποντοξενιτέας”.

Οι γλυκές νεανικές φωνές και οι ήχοι των παραδοσιακών μουσικών οργάνων δημιούργησαν μια απερίγραπτη ατμόσφαιρα στην αίθουσα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, με τις νοσταλγικές μελωδίες να ενθουσιάζουν αφενός και να συγκινούν αφετέρου, τόσο τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο, όπως και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο που ήταν μαζί του, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο Αρχιεπίσκοπος, αφού ευχαρίστησε από καρδιάς τους νέους που τον επισκέφθηκαν, συνομίλησε μαζί τους, τους προσέφερε κεράσματα και αντάλλαξαν ευχές ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων και της ελεύσεως του νέου έτους.

Ειδικότερα, στα μέλη της Χριστιανικής Ένωσης απηύθυνε την παράκληση να επισκέπτονται τακτικά την Αρχιεπισκοπή, για να συζητούν μαζί του και να ανταλλάσσουν σκέψεις, ενώ τα παρότρυνε πατρικά να παραμείνουν κοντά στον Χριστό, που είναι το φως στη ζωή μας, όπως τους επισήμανε, το οποίο οφείλουμε να μοιραζόμαστε και με τους άλλους ανθρώπους.

Τα παιδιά του Συλλόγου “Ο Ποντοξενιτέας” έψαλαν τα παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα των Χριστουγέννων: “Χριστός γεννέθεν χαρά σον κόσμον, Χα καλήν ωράν καλήν σ’ ημέραν”, με τη συνοδεία, φυσικά, της ποντιακής λύρας. Ο Σεβασμιώτατος συγκινημένος αναφέρθηκε στο μεγαλείο του Πολιτισμού που είχε αναπτυχθεί στον Πόντο πριν από τον ξεριζωμό, και παρότρυνε τους νέους να είναι υπερήφανοι για τον τόπο καταγωγή τους και για τους προγόνους τους. Με συγκίνηση, επίσης, παρέλαβε δύο όμορφα δώρα, το ημερολόγιο του “Ποντοξενιτέα” για το 2021 και ένα ιστορικό λεύκωμα για τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ Δικαστήριο εξετάζει την τύχη του ύποπτου κατά συρροή δολοφόνου που κατηγορείται για έξι θανάτους

ΗΠΑ: Δικαστήριο εξετάζει την τύχη του ύποπτου κατά συρροή δολοφόνου που κατηγορείται για έξι θανάτους

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 14 / 11 / 2023 , 0:06 από news_room ΗΠΑ| — Ένα δικαστήριο του Ντελαγουέρ άκουσε τα τελικά επιχειρήματα και άρχισε τις συζητήσεις τη Δευτέρα στη δίκη ενός ύποπτου κατά συρροή δολοφόνου που κατηγορήθηκε για το θάνατο έξι ατόμων στο Ντέλαγουερ και την Πενσυλβάνια το 2021. Ο Κιθ Γκίμπσον, 41 ετών, από τη […]

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Ο ταπεινός άνθρωπος είναι πράος, ήρεμος, γαλήνιος, ανεπηρέαστος από κάθε πειρασμό

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Ο ταπεινός άνθρωπος είναι πράος, ήρεμος, γαλήνιος, ανεπηρέαστος από κάθε πειρασμό

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 27 / 10 / 2023 , 1:15 από news_room Τα λόγια αυτά, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στις 20 Οκτωβρίου 2023 για την εορτή του Αγίου Γερασίμου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της νήσου κατά την οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής […]