24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Αιγύπτου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 17 / 12 / 2020 , 23:10 από news_room

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, έλαβε τα διαπιστευτήρια του Πρέσβη της Αιγύπτου, κ. Mohsen Hamza, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, σήμερα, Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020.

Παρουσιάζοντας τα διαπιστευτήριά του, ο κ. Hamza, μιλώντας στα αγγλικά, είπε:

«Έχω την τιμή να παρουσιάσω τα διαπιστευτήριά μου σήμερα ως Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Κυπριακή Δημοκρατία. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να εκφράσω τους ειλικρινείς χαιρετισμούς και εκτίμηση του Προέδρου Abdel Fattah Al-Sisi.

Κύριε Πρόεδρε,

Οι δύο χώρες μας δεσμεύονται από μοναδικά ιστορικούς και γεωγραφικούς δεσμούς. Αναμφίβολα, αυτοί οι δεσμοί αποτελούν τη σταθερή βάση μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα τομέων.

Επιπλέον, η έναρξη της αποστολής μου συμπίπτει με το έτος που σηματοδοτεί την 60η επέτειο από τη δημιουργία διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρου. Ακολουθεί επίσης τη σύγκληση της όγδοης τριμερούς συνόδου κορυφής που συγκέντρωσε την Αίγυπτο, την Κύπρο και την Ελλάδα στη Λευκωσία στις 21 Οκτωβρίου 2020, και συμφώνησε σε κοινή δήλωση που σκιαγραφεί ένα κοινό όραμα για ορισμένα περιφερειακά ζητήματα και συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

Ελπίζω να αξιοποιήσω τη δυναμική που προκύπτει από αυτές τις θετικές εξελίξεις για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας, προσπαθώντας παράλληλα να ανοίξουμε νέους δρόμους συνεργασίας.

Ταυτόχρονα, αυτό το τελευταίο έτος ήταν πολύ δύσκολο. Η πανδημία COVID-19 μας παρουσίασε σε όλους νέες αντιξοότητες. Ελπίζω ότι η πανδημία θα τελειώσει σύντομα, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε μια ενεργή πορεία δέσμευσης που αντικατοπτρίζει την κοινή πολιτική μας βούληση και εξυπηρετεί καλά τα αμοιβαία συμφέροντά μας.

Επιπλέον, η περιοχή μας αντιμετωπίζει αυξανόμενες προκλήσεις και σοβαρές απειλές για τη συλλογική ασφάλεια και σταθερότητα της. Και οι δύο χώρες μοιράζονται κοινές θέσεις σχετικά με αυτές τις προκλήσεις και τις απειλές που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, παρατείνουν τις περιφερειακές συγκρούσεις και υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Η Αίγυπτος θα συνεχίσει να συντονίζει, να συμβουλεύεται και να ανταλλάσσει πολύτιμες πληροφορίες με την Κύπρο και τους αξιόπιστους συνεργάτες μας σε αυτό το πλαίσιο.

Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να επιβεβαιώσω τη σταθερή θέση της Αιγύπτου στο Κυπριακό με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και, ως εκ τούτου, την αντίθεσή μας σε οποιεσδήποτε πράξεις που έρχονται σε αντίθεση με όσα συμφωνήθηκαν από τη διεθνή κοινότητα.

Όσον αφορά την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια, αναμφίβολα έχει γίνει ένα εξέχον θέμα ενδιαφέροντος και πρέπει να εμπνεύσει περισσότερη συνεργασία. Οι κοινές προσπάθειές μας στον τομέα του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος είναι μια συγκεκριμένη περίπτωση. Πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή χρήση των τεράστιων δυνατοτήτων και να προχωρήσουμε προς την υλοποίηση των υπαρχόντων έργων, λαμβάνοντας υπόψη και άλλες πιθανές δεσμεύσεις.

Στην ίδια κατεύθυνση, το Φόρουμ για το φυσικό αέριο της Μεσογείου, στο οποίο συμμετέχουν τόσο η Αίγυπτος όσο και η Κύπρος, χρησιμεύει ως πρωτότυπο για την περιφερειακή συνεργασία και μια πλατφόρμα για τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας και την προώθηση συνεργατικών έργων. Η λειτουργία της αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για εμάς και θα συνεργαστούμε με την Κύπρο προς το σκοπό αυτό.

Επιπλέον, η ειδική συνεργασία μας θα πρέπει να μας καθοδηγήσει μαζί, μαζί με τους συνεργάτες μας, σε μια πορεία ουσιαστικού διαλόγου και αλληλεπίδρασης σε αντίθεση με τη σύγκρουση. Ως εκ τούτου, εκτιμούμε ιδιαίτερα την πολύτιμη υποστήριξη της Κύπρου για τη σχέση της Αιγύπτου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και βασίζουμε στη συνέχεια.

Κύριε Πρόεδρε,

Η στρατιωτική μας συνεργασία αυξάνεται και ο πολιτικός μας συντονισμός παραμένει σταθερός και αυξανόμενος. Η ισχύς της στρατηγικής μας εταιρικής σχέσης και της κοινής πολιτικής μας ανάγκης πρέπει να μεταφραστεί καλύτερα στον οικονομικό και εμπορικό τομέα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η οικονομία της Αιγύπτου γίνεται σταθερά μια από τις καλύτερες αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο. Το επιχειρηματικό περιβάλλον παρουσιάζει μοναδικές ευκαιρίες που πρέπει να εκμεταλλευτούν και οι δύο πλευρές και ως εκ τούτου σκοπεύω να συνεργαστώ με τα ενδιαφερόμενα μέρη προκειμένου να διερευνήσω όλες τις σχετικές προοπτικές.

Εν κατακλείδι, εύχομαι τα καλύτερα στην Εξοχότητά σας και στην οικογένειά σας, καθώς και στους Λαούς της Κύπρου. ”

Λαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια, ο Πρόεδρος είπε:

“Εξοχότητα,

Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση και γνήσια συναισθήματα φιλίας λαμβάνω σήμερα τις Επιστολές Πιστοποίησης σας, διορίζοντας σας ως νέο Πρέσβη της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Κυπριακή Δημοκρατία. Να είστε βέβαιοι ότι η κυβέρνησή μου και εγώ προσωπικά θα σας προσφέρουμε κάθε βοήθεια για την εκτέλεση των υψηλών καθηκόντων σας, με στόχο να οικοδομήσουμε τις ήδη εξαιρετικές διμερείς σχέσεις που έχουμε αναπτύξει μεταξύ των δύο χωρών μας.

Οι δεσμοί μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου μπορούν να αναχθούν στις χιλιετίες και είναι εμφανείς σε μια πληθώρα αρχαιολογικών ευρημάτων. Σήμερα οι 60χρονες διμερείς μας σχέσεις επεκτείνονται μέσα από μια πληθώρα τομέων και συμφωνιών, τα οφέλη των οποίων είναι ορατά στο επίπεδο των καθημερινών μας επαφών μεταξύ των ανθρώπων. Περιττό να αναφέρουμε ότι υπάρχει πάντα περιθώριο για περαιτέρω βελτίωση και από αυτήν την άποψη, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί σας για τη σύναψη συμφωνιών που εκκρεμούν αυτήν τη στιγμή.

Εξοχότητα,

Φτάσατε στην Κύπρο σε μια κρίσιμη ιστορική συγκυρία. Ενώ απολαμβάνουμε το προαναφερθέν επίπεδο διμερών σχέσεων, αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα κοινές προκλήσεις που απαιτούν στενή συνεργασία και συντονισμό σε περιφερειακό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, η Κύπρος και η Αίγυπτος είχαν αναλάβει, μαζί με την Ελλάδα, το 2014, την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν την πρώτη από μια σειρά τριμερών εταιρικών σχέσεων στην περιοχή. Η τριμερής μας συνεργασία έχει ήδη αποφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα σε διάφορους τομείς. Φυσικά, το ευρύ φάσμα και το μέλλον της τριμερούς συνεργασίας μας, συζητήθηκαν εκτενώς κατά τη διάρκεια του περασμένου Οκτωβρίου 8 ης Συνόδου Κορυφής της Τριμερούς στη Λευκωσία, ήταν Είχα τη μεγάλη χαρά να φιλοξενήσει τους καλούς μου φίλους Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να επισημάνω τη σημασία της κοινής μας συνεισφοράς στην περιφερειακή αρχιτεκτονική, μια σημαντική επένδυση, τόσο για την Κύπρο όσο και για την Αίγυπτο. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στις τρέχουσες πρωτοβουλίες για την ίδρυση του Φόρουμ EastMed Gas και της Γραμματείας για τριμερείς μηχανισμούς, με έδρα το Κάιρο και τη Λευκωσία αντίστοιχα, που αποτελούν μαρτυρία της δέσμευσής μας για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μας.

Σε επίπεδο ΕΕ, η Κύπρος υπήρξε πάντα ένθερμος υποστηρικτής της θέσης ότι η Αίγυπτος παραμένει πηγή σταθερότητας και στρατηγικός εταίρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι παραμένουμε μια δυνατή και ένθερμη φωνή υποστήριξης προς την Αίγυπτο στις Βρυξέλλες.

Είναι πλέον κοινή αντίληψη της ΕΕ, ότι περιφερειακές προκλήσεις όπως αυτές στη Συρία και τη Λιβύη δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς τη συμβολή της Αιγύπτου, ενώ το ίδιο ισχύει φυσικά και έναντι του ιστορικά ηγετικού ρόλου της Αιγύπτου όσον αφορά την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Τούτου λεχθέντος, θα ήθελα να καλωσορίσω τις πρόσφατες επισκέψεις υψηλού επιπέδου αξιωματούχων της ΕΕ στο Κάιρο, καθώς σημαίνουν την προαναφερθείσα αναγνώριση για την περιφερειακή σημασία της Αιγύπτου.

Εξοχότητα,

Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Κυπριακό, μετά τις πρόσφατες εκλογές του νέου Τουρκοκυπριακού ηγέτη, έγραψα αμέσως μια επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, μέσω του οποίου για άλλη μια φορά έδωσα την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητά μου να συμμετάσχω, το συντομότερο δυνατό, στις μια νέα πρωτοβουλία που θα ήθελε να αναλάβει, με βάση την κατανόηση που επιτεύχθηκε με την Εξοχότητά του και τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στις 25 Νοεμβρίου 2019 στο Βερολίνο (το πλαίσιο έξι σημείων όπως παρουσιάστηκε στο Crans Montana, την κοινή δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου 2014 και τις συγκλίσεις που επετεύχθησαν κατά τις προηγούμενες διαπραγματεύσεις).

Ο κ. Guterres απάντησε αμέσως μέσω παρόμοιας επιστολής που απευθύνθηκε τόσο στον εαυτό μου όσο και στον κ. Tatar, με την οποία επανέλαβε την ετοιμότητά του να συνεχίσει τις προσπάθειές του για την επανάληψη της διαπραγματευτικής διαδικασίας με βάση το συνεχιζόμενο σώμα εργασίας, την αμοιβαία κατανόηση που επιτεύχθηκε στο Βερολίνο και σε ευθυγράμμιση , φυσικά, με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σε πρώτο στάδιο, ο στόχος του είναι να διοργανώσει ένα άτυπο Συνέδριο 5 + 1 σε κατάλληλο στάδιο, ώστε να εκτιμηθεί εάν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις από το σημείο όπου είχαν μείνει στο Crans Montana. Σε αυτό το πλαίσιο, η κα Lute επισκέφθηκε την Κύπρο τον Δεκέμβριο και αμέσως μετά στην Αθήνα.

Παράλληλα με τα προαναφερθέντα, αξίζει να τονιστεί ότι, μετά από δική μου πρωτοβουλία, πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου μια άτυπη συνάντηση με τον κ. Τατάρ, κατά την οποία είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μια άτυπη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το όραμά μας για την Κύπρο και την προοπτική επανάληψης της διαδικασίας.

Όλα αυτά έλεγαν, εκ μέρους μας και προσωπικά, πιστεύουμε ότι θα ήταν απαραίτητο να διεξαχθεί αυτή η άτυπη διάσκεψη, για όλες τις πλευρές, παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για να διευκρινιστούν επιτέλους οι απόψεις και οι στόχοι τους όσον αφορά :

(α) Η βάση για την επανάληψη της διαδικασίας ·

(β) Το κλίμα που πρέπει να στηρίζει την επανάληψη της διαδικασίας ·

(γ) Η προβλεπόμενη μορφή του διακανονισμού.

Ωστόσο, είναι εξαιρετικά απογοητευτικό όταν, τη στιγμή που ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών ενημέρωσε για την ετοιμότητά του να προετοιμάσει το έδαφος για την εκ νέου έναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας, η Τουρκία ανταποκρίνεται με παράνομες και προκλητικές ενέργειες είτε από τις επιχειρήσεις γεώτρησης στο πλαίσιο του Αποκλειστικού Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας ή με το άνοιγμα της περιφραγμένης περιοχής Varosha σε σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων 550 (1984) και 789 (1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες απαιτούν την επιστροφή και την επανεγκατάσταση της περιοχής από νόμιμοι και νόμιμοι κάτοικοι.

Αντιλαμβάνομαι ότι συνεχίζετε να παρακολουθείτε στενά την κατάσταση στη Βαρόσα, με το πιο πρόσφατο επεισόδιο να είναι στις 15 Νοεμβρίου, με την παράνομη επίσκεψη του κ. Ερντογάν, συνοδευόμενη από μεγάλο αριθμό μελών του υπουργικού συμβουλίου και του κυβερνητικού εταίρου του, του ηγέτης του Εθνικιστικού Κόμματος στην Τουρκία, σε μια ακόμη φορά, κατάφωρη παράβλεψη των εκκλήσεων της διεθνούς κοινότητας, της ΕΕ και του ΟΗΕ για την Τουρκία να αντιστρέψει τις ενέργειές της.

Και θα ήθελα να είμαι απολύτως σαφής σε αυτό το θέμα: Όπως είναι κατανοητό, οι πλήρεις διαπραγματεύσεις πρέπει να διεξάγονται ισότιμα ​​και όχι υπό συνθήκες εκφοβισμού και απειλών, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ .

Από την άποψη αυτή, θα ήταν αδύνατο να περιμένει κανείς από αυτούς τους όρους εάν κάποια από τις πλευρές υποστηρίζει λύσεις εκτός των καθορισμένων παραμέτρων του ΟΗΕ ή εάν η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά προχωρήσουν στα σχέδιά τους για το πλήρες άνοιγμα της περιφραγμένης περιοχής Η Βαρόσα, είτε υπό τουρκικό στρατιωτικό έλεγχο είτε από Τουρκοκυπριακή διοίκηση, ή συνεχίζει με την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, για άλλη μια φορά, παροτρύνω την κυβέρνησή σας να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε η Τουρκία να αλλάξει την αδιάλλακτη στάση της, να αντιστρέψει τις μονομερείς και προκλητικές ενέργειές της και να εργαστεί για τη χαλάρωση των εντάσεων με συνεπή και συνεχή τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένα συμβάλλει στη διευκόλυνση της επανάληψης της διαδικασίας. Μόνο τότε θα έχουμε ρεαλιστικές προοπτικές επιτυχίας.

Για εμάς, η πορεία μας προς τα εμπρός είναι σαφής: Τόσο το τρέχον απαράδεκτο status quo – με τη συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά την τουρκική στρατιωτική εισβολή και τη βίαιη εκτόπιση του 40% του λαού μας – και κάθε ιδέες που αποκλίνουν από τις καθιερωμένες παραμέτρους του ΟΗΕ, δεν είναι ούτε βιώσιμες ούτε βιώσιμες.

Το όραμά μας και η κορυφαία προτεραιότητά μας δεν είναι τίποτα άλλο από την επανένωση του νησιού μας στη συμφωνημένη βάση μιας διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πραγματικά ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, απαλλαγμένο από ξένες εξαρτήσεις , εγγυήσεις, δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης ή παρουσία ξένων στρατευμάτων.

Πριν ολοκληρώσω, θα ήμουν λάθος εάν δεν εκμεταλλευόμουν αυτήν την ευκαιρία για να εκφράσω τη βαθιά εκτίμησή μας για τη σταθερή υποστήριξη και τη βασική θέση της χώρας σας σε σχέση με το Κυπριακό, ιδίως στο πλαίσιο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και των Ηνωμένων Εθνών.

Είμαστε επίσης ευγνώμονες για την υποστήριξη της χώρας σας σε σχέση με τις συνεχιζόμενες παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και για τις κλιμακούμενες προκλήσεις της στο έδαφος, ιδίως για το άνοιγμα της περιφραγμένης περιοχής της Βαρόσχα.

Εξοχότητα,

Κλείνοντας, σας καλωσορίζω για άλλη μια φορά στην Κύπρο και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στην εκτέλεση των υψηλών καθηκόντων σας. Θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να μεταφέρετε στον Πρόεδρο, την Εξοχότητά σας κ. Abdel Fattah al-Sisi, και στο λαό της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, τις θερμότερες ευχές μας για ειρήνη και ευημερία ».

Σχετικά Άρθρα

Ο Υφυπουργός Eξωτερικών της Ελλάδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Υφυπουργός Eξωτερικών της Ελλάδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 1 / 9 / 2023 , 6:36 από news_room Συνάντηση με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο είχε την Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023, ο Εξοχ. Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Γεώργιος Κώτσηρας, ο οποίος θα παραστεί, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, στην αυριανή εορτή της Ινδίκτου. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους, στην […]

Τυνησία: Ο Πρόεδρος απέπεμψε τον επικεφαλής της δημόσιας τηλεόρασης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 7 / 2021 , 14:43 από news_room Ο τυνήσιος πρόεδρος Κάις Σάγεντ, ο οποίος την Κυριακή έπαυσε τον πρωθυπουργό, ανέστειλε τη λειτουργία της Βουλής για τριάντα ημέρες και ανέλαβε ο ίδιος την άσκηση της εκτελεστικής εξουσίας, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι απέπεμψε τον επικεφαλής της δημόσιας τηλεόρασης, του Μοχάμεντ αλ Ντάχας, και […]