14 °C Athens, GR
19/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη με νόημα και ουσία Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο 9o Διεθνές Συνέδριο “Our Ocean” Λίβανος: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις της Χεζμπολάχ Οικουμενικός και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην αναγόρευση του ομότιμου Καθηγητή Βλάσιου Φειδά σε Επίτιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ Παρέλαση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού στη Δυτική Νέα Ιερουσαλήμ Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της Διοργανώνεται η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα, στην Κύπρο, 18-20 Απριλίου 2024 Το adologala.gr συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και δεν θα δημοσιεύει ειδήσεις

Νέα σειρά Online Courses από τη Σχολή Φωτογραφικών Σπουδών Όραμα

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 16 / 12 / 2020 , 9:03 από news_room

Τι βλέπεις στη φωτογραφία; Μια στιγμή; Ένα συναίσθημα; Μια ευκαιρία να εκφραστείς ή ένα επαγγελματικό μέλλον; Όποιο κι αν είναι το δικό σου όραμα, εμείς είμαστε εδώ για να σε καθοδηγήσουμε στο φωτογραφικό σου ταξίδι. Εξερεύνησε τα προγράμματά μας και ανακάλυψε τα δημιουργικά και τεχνικά εφόδια που χρειάζεσαι για την προσωπική σου πορεία ως φωτογράφος.

Διάλεξε πραγματικότητα.

O κόσμος είναι αυτό που διαλέγεις να δεις!

Online Courses:

H νέα σειρά Online Courses από τη Σχολή Φωτογραφικών Σπουδών Όραμα δημιουργήθηκε ως απάντηση στο ερώτημα: Πώς θα ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες της εκπαίδευσης, διατηρώντας πάντα υψηλό επίπεδο και εισάγοντας νέα, συναρπαστικά μαθήματα;

Έτσι σχεδιάσαμε ένα ποικίλο πρόγραμμα webinar για διαφορετικά επίπεδα και φωτογραφικά ενδιαφέροντα. Τα σεμινάρια καλύπτουν θέματα καλλιτεχνικής και εφαρμοσμένης (commercial) φωτογραφίας, φωτορεπορτάζ και φωτογραφίας ντοκουμέντο, όλα με τις πιο εξελιγμένες επαγγελματικές τεχνικές. Απευθύνονται σε αρχάριους (Beginners), έμπειρους ή επαγγελματίες φωτογράφους (Advanced) καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να μπουν στον κόσμο του φωτοειδησεογραφίας (Visual Journalism).

Η ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου πιστοποιείται με τη χορήγηση Βεβαίωσης Παρακολούθησης, ενώ εκπαιδευτικά βιβλία της παγκόσμιας βιβλιογραφίας στο αντικείμενο του κάθε μαθήματος είναι διαθέσιμα με επιπλέον κόστος.

photo_post_online_courses

Βασικό Πρόγραμμα

Το Βασικό Πρόγραμμα Σπουδών της σχολής αποτελεί την ιδανική επιλογή για όλους όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν την κατανόηση τους για το φωτογραφικό μέσο και να εξελίξουν τη δημιουργική τους έκφραση μέσα από μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία. Απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, που σκοπεύουν να ασχοληθούν με τη φωτογραφία σε ερασιτεχνικό ή σε επαγγελματικό επίπεδο.

© Μαρίνα Αρσενίδου

Επαγγελματική Ειδίκευση

Το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Ειδίκευσης απευθύνεται σε όσους θέλουν να εισέλθουν με αξιώσεις στον χώρο της εφαρμοσμένης φωτογραφίας, είτε στον τομέα της διαφημιστικής / εμπορικής φωτογραφίας είτε του φωτορεπορτάζ. Κάθε μία από τις δύο κατευθύνσεις εφοδιάζει τους σπουδαστές με επαγγελματικές γνώσεις, μέσω της πρακτικής εξάσκησης και της διδασκαλίας από καταξιωμένους εν ενεργεία φωτογράφους με σημαντική προσωπική ιστορία και διαφορετική ματιά.

© Πάνος Πανταζής

Photography Basics

Τα εργαστήρια εισάγουν τους αρχάριους στις δημιουργικές και τεχνικές δυνατότητες της ψηφιακής φωτογραφίας. Μέσα από θεωρητικά μαθήματα και πρακτική εξάσκηση ο νέος φωτογράφος φτάνει να κατανοεί πλήρως τις λειτουργίες της φωτογραφικής του μηχανής αλλά και τις θεμελιώδεις αρχές σύνθεσης της εικόνας.

©Δήμητρα Παπαγεωργίου

Professional Lighting

Μέσα από την κατανόηση του φωτισμού και των δυνατοτήτων του, οι συμμετέχοντες εισάγονται στον κόσμο των επαγγελματιών φωτογράφων, αλλά και οι ήδη επαγγελματίες ακονίζουν τις γνώσεις τους πάνω στις τελευταίες τάσεις της εφαρμοσμένης φωτογραφίας. Τα εργαστήρια επικεντρώνονται στην χρήση και τον έλεγχο του φωτός ως εκφραστικό στοιχείο στη φωτογραφία δίνοντας έμφαση στην πρακτική εξάσκηση.

Δήμητρα Παπαγεωργίου

City Spirit

Ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα workshop με θέμα την αποτύπωση της ζωής σε μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις, την Αθήνα. Μέσα από μαθήματα φωτορεπορτάζ, street photography και εξορμήσεις σε επιλεγμένους χώρους με ιδιαίτερο φωτογραφικό ενδιαφέρον, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν γνωστές και άγνωστες γωνιές της πόλης, και θα συνομιλήσουν μέσα απ’ το φακό τους με τους ανθρώπους που την κατοικούν.

©Δήμητρα Παπαγεωργίου

Travel Programs

Διαφορετικοί πολιτισμοί, φιλόξενοι άνθρωποι και όμορφα τοπία, παρέχουν νέες εμπειρίες, εξάπτουν την φαντασία, προωθούν τη δημιουργικότητα και προσφέρουν μια βαθύτερη εκτίμηση του κόσμου στον οποίο ζούμε.

Steve McCurry

Ειδικά Προγράμματα

Κάθε σπουδαστής είναι μοναδικός, μαθαίνει με το δικό του ρυθμό και διαχειρίζεται τις γνώσεις του με διαφορετικό τρόπο. Τα Κατ’ Ιδίαν και Εξ Αποστάσεως μαθήματα φωτογραφίας είναι μια επιλογή για όσους δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο χρόνο για την τακτική παρακολούθηση μαθημάτων σε μια τάξη.

Βασίλης Μουλαγιάννης

 

Σχετικά Άρθρα

Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Μοίρα Ελάντ για να βοηθήσουν την Ελλάδα για όσο διάστημα χρειαστεί, θα στείλει το Ισραήλ με απόφαση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η κυβέρνηση του Ισραήλ θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, καθώς καταπολεμά τις τεράστιες πυρκαγιές και εκτιμά τη συμβολή της στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ την τελευταία δεκαετία, διαμηνύει σε μήνυμά του στο Twitter ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Τεράστιες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από το Ισραήλ να στείλει πυροσβεστικά αεροσκάφη. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποφάσισε να στείλει 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Μοίρα Ελάντ για να βοηθήσουν την Ελλάδα για όσο διάστημα χρειαστεί. Η κυβέρνηση του Ισραήλ θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας καθώς καταπολεμά τις τεράστιες πυρκαγιές και εκτιμά τη συμβολή της Ελλάδας στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ την τελευταία δεκαετία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Tο Ισραήλ στέλνει δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 7 / 2023 , 17:26 από news_room Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Μοίρα Ελάντ για να βοηθήσουν την Ελλάδα για όσο διάστημα χρειαστεί, θα στείλει το Ισραήλ με απόφαση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η κυβέρνηση του Ισραήλ θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, καθώς καταπολεμά τις τεράστιες πυρκαγιές και εκτιμά […]

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης διοργανώνει πρωτάθλημα ανακύκλωσης σε δημοτικό σχολείο

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 3 / 6 / 2021 , 5:51 από news_room Η εκπαίδευση των παιδιών στη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και στην αξία της κυκλικής οικονομίας, ανάγεται πλέον στην εποχή μας σε ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας. Ακριβώς πάνω σε αυτό συμφώνησαν απόλυτα οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και η δημοτική Αρχή στη Νέα Σμύρνη κι έτσι […]