19 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Κύπρος: Παράταση της χρονικής διάρκειας του Σχεδίου Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού μέχρι την 31η Μαρτίου 2021 – Adologala

Κύπρος: Παράταση της χρονικής διάρκειας του Σχεδίου Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού μέχρι την 31η Μαρτίου 2021 - Adologala

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 4 / 12 / 2020 , 21:53 από news_room

Παράταση της χρονικής διάρκειας του Σχεδίου Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού μέχρι την 31η Μαρτίου 2021.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού, κατόπιν έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου, ανακοινώνει την παράταση της χρονικής διάρκειας του Έκτακτου Σχεδίου Ενίσχυσης του Εγχώριου Τουρισμού, μέχρι την 31η Μαρτίου 2021.

Όπως είναι γνωστό, το Σχέδιο απευθύνεται σε μόνιμους κατοίκους Κύπρου και αποσκοπεί, πρωτίστως, στην ενθάρρυνση της πραγματοποίησης διακοπών στην Κύπρο, μέσω:
(α) της παροχής προσιτών τιμών από τα τουριστικά καταλύματα,
(β) της επιχορήγησης μέρους του κόστους διαμονής προς τους πολίτες που θα το αξιοποιήσουν.

Βασικός, επίσης, σκοπός του Σχεδίου είναι η ενίσχυση του συνόλου των τοπικών επιχειρήσεων, μέσω της αυξημένης επισκεψιμότητας που αναμένεται να δημιουργηθεί στις διάφορες περιοχές της χώρας, και του γεγονότος ότι τα τουριστικά καταλύματα που θα συμμετάσχουν στο Σχέδιο, υποχρεούνται, στις τιμές που θα προσφέρουν, να παρέχουν πρόγευμα μόνο.

Αναμένεται ότι το Σχέδιο θα συνεχίσει να συμβάλει στη μείωση της ύφεσης στην οικονομία και στη διατήρηση της απασχόλησης, στη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η παγκόσμια οικονομία λόγω του κορωνοιού.

Στο Σχέδιο συμμετέχουν Τουριστικά Καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα), που προσφέρουν για όλη την περίοδο την ανώτατη τιμή των 60 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ.

Πρόσθετα, το Σχέδιο προβλέπει την κάλυψη του 35% του κόστους διαμονής από το Υφυπουργείο, αντί του 25% που ίσχυε μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων για παιδιά, που θα διαμένουν στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους. Ως ελάχιστη διαμονή για χρήση των πιο πάνω τιμών έχουν καθοριστεί τα δύο βράδια.

Το Υφυπουργείο παρακαλεί το κοινό όπως επικοινωνεί απευθείας με τα τουριστικά καταλύματα που περιλαμβάνονται στον ειδικό κατάλογο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού https://www.visitcyprus.com/domestic-tourism-2020-2021 ή με οργανωτές ταξιδίων.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν προσκάλεσε την Κίνα και τη Ρωσία στο διαδικτυακό, παγκόσμιο Φόρουμ για το Κλίμα

Προσωπικό ενδιαφέρον από τον Πρόεδρο Μπάϊντεν για την αδιαθεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 28 / 10 / 2021 , 22:34 από news_room Προσωπικό ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη εκδήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Βαρθολομαίο αύριο στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, […]

«Αθέατο Μουσείο» & Μικρασιατική Καταστροφή - Η άγνωστη «μαρμάρινη κεφαλή παιδιού από τις στάχτες της Σμύρνης»

«Αθέατο Μουσείο» & Μικρασιατική Καταστροφή – Η άγνωστη «μαρμάρινη κεφαλή παιδιού από τις στάχτες της Σμύρνης»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 8 / 2022 , 20:39 από news_room Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο της επιτυχημένης δράσης του «Αθέατο Μουσείο», που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών, φιλοξενεί ένα αναπάντεχο εύρημα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2022. Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την κατάρρευση του μετώπου και […]