21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

ΗΠΑ: Υπό έλεγχο την επιδημία ως το φθινόπωρο του 2021

ΗΠΑ: Υπό έλεγχο την επιδημία ως το φθινόπωρο του 2021

Ο διακεκριμένος Αμερικανός ανοσολόγος Άνθονι Φάουτσι δήλωσε χθες Τετάρτη ότι προβλέπει πως οι ΗΠΑ θα πετύχουν ως το φθινόπωρο του 2021 ανοσία της αγέλης έναντι στην covid-19 μέσω των εμβολιασμών και θα επιστρέψουν “ σε κάτι που να μοιάζει πολύ με την κανονικότητα”, παρά τα αρχικά προβλήματα στην εκστρατεία εμβολιασμού.

Ο Φάουτσι έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης για την πανδημία που είχε με τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ, ο οποίος επεσήμανε ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, το οποίο πρωτοεντοπίστηκε στη Βρετανία, έχει βρεθεί και στην πολιτεία αυτή των ΗΠΑ. Το στέλεχος αυτο του κορονοϊού, που θεωρείται πιο μεταδοτικό, εντοπίστηκε πρώτη φορά την Τρίτη στο Κολοράντο.

Ο Νιούσομ εξήγησε ότι το στέλεχος αυτό επιβεβαιώθηκε νωρίτερα χθες σε έναν ασθενή στη νότια Καλιφόρνια, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Το υπουργείο Υγείας της πολιτείας ανακοίνωσε ότι ο ασθενής από το Σαν Ντιέγκο δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, κάτι που σημαίνει ότι το στέλεχος μεταδίδεται στην κοινότητα.

Ο Φάουτσι επεσήμανε ότι αυτό “ δεν τον εκπλήσσει”, ενώ πρόσθεσε ότι ενδέχεται να εντοπιστούν στη χώρα και άλλοι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, εξηγώντας ότι είναι φυσιολογικό αυτού του είδους οι ιοί να μεταλλάσσονται.

“ Φαίνεται ότι αυτή η συγκεκριμένη μετάλλαξη καθιστά τον ιό πιο μεταδοτικό”, δήλωσε ο Φάουτσι. Ωστόσο όσοι έχουν προσβληθεί από άλλα στελέχη του SARS-CoV-2 “ δεν φαίνεται να επαναμολύνονται από το μεταλλαγμένο στέλεχος”, κάτι που σημαίνει ότι η ανοσία που έχουν αναπτύξει τους προστατεύει, πρόσθεσε.

Παράλληλα ο κορυφαίος ανοσολόγος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού δεν φαίνεται να προκαλεί πιο σοβαρά συμπτώματα και ότι τα εμβόλια κατά της covid-19 θα είναι εξίσου αποτελεσματικά στην αντιμετώπισή του.

Το ίδιο πιστεύεται και για ένα άλλο νέο στέλχος, επίσης πιο μεταδοτικό το οποίο πρωτοεντοπίστηκε στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με τα Αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC).

Ωστόσο η εμφάνιση ενός πιο μεταδοτικού στελέχους του κορονοϊού καθιστά τον εμβολιασμό κατά της covid-19 πιο κρίσιμο.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε την Τρίτη ότι θα χρειαστούν χρόνια για να εμβολιαστούν οι περισσότεροι Αμερικανοί καθώς μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί πολύ λιγότεροι από όσοι είχε σχεδιαστεί αρχικά και ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει περισσότερους πόρους για το εγχείρημα αυτό.

“ Θα καλύψουμε το κενό”

Ο Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών, δήλωσε χθες ότι είναι πεπεισμένος ότι τα αρχικά προβλήματα στην εκστρατεία εμβολιασμού θα ξεπεραστούν.

“ Καθώς μπαίνουμε στον Ιανουάριο υπάρχει η αίσθηση ότι θα ανεβάσουμε ταχύτητα και θα μπορέσουμε να καλύψουμε το κενό”, εξήγησε, προσθέτοντας ότι αναμένει πως ο γενικός πληθυσμός στις ΗΠΑ θα μπορεί να εμβολιάζεται εφόσον το επιθυμεί ως τον Απρίλιο.

Αν υποθέσουμε ότι η ευρεία εκστρατεία εμβολιασμού προχωρήσει όπως πρέπει τον Μάιο, τον Ιούλιο και τον Ιούλιο “ μόλις φτάσουμε στις αρχές του φθινοπώρου, θα έχουμε αρκετά καλή ανοσία αγέλης για να επιστρέψουμε σε κάτι που να μοιάζει πολύ με την κανονικότητα -σχολεία, θέατρα, εστιατόρια, αθλητικές εκδηλώσεις”, τόνισε ο Φάουτσι.

Ωστόσο η εμφάνιση στις ΗΠΑ του πιο μεταδοτικού στελέχους του κορονοϊού συμπίπτει με μια περίοδο κατά την οποία η πανδημία είναι σχεδόν εκτός ελέγχου σε μεγάλο μέρος της χώρας. Η Καλιφόρνια, η πιο πολυπληθής πολιτεία με 40 εκατομμύρια κατοίκους, είναι το πιο πρόσφατο επίκεντρο της επιδημίας, με τα νοσοκομεία μέσα και γύρω από το Λος Άντζελες να ανακοινώνουν ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας τους είναι πλήρεις.

Οι ειδικοί αποδίδουν την επιδείνωση της κατάστασης της πανδημίας στις ΗΠΑ στον πιο ψυχρό καιρό και την αποτυχία πολλών Αμερικανών να τηρήσουν τις συστάσεις και να αποφεύγουν τις συναθροίσεις και τα μη απαραίτητα ταξίδια στη διάρκεια των γιορτών.

 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Νεκρός δημοσιογράφος στην Υεμένη - Άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα στο αυτοκίνητό του

Νεκρός δημοσιογράφος στην Υεμένη – Άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα στο αυτοκίνητό του

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 17 / 6 / 2022 , 6:12 από news_room Ένας δημοσιογράφος στην Υεμένη σκοτώθηκε όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του στο Άντεν, στο νότιο τμήμα της χώρας που σπαράσσεται εδώ και επτά χρόνια από τον πόλεμο, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος. Άγνωστοι «τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο του δημοσιογράφου Σαμπέρ αλ Χαϊντάρι […]

Η εορτή του Αγίου Νικολάου του Κοκοβίτη στο Πολυδένδρι Ημαθίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 8 / 2021 , 3:00 από news_room Τη Δευτέρα 9 Αυγούστου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων τέλεσε υπαίθρια Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου στο Πολυδένδρι Ημαθίας, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου […]