27 °C Athens, GR
23/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα – Πρόγραμμα 2026 Παρουσία του Μητροπολίτη Καλλινίκου η πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας στη Κόρωνο Νάξου Η Ελλάδα γιορτάζει την Πανσέληνο με μουσική, θέατρο και ανοιχτά μνημεία Κύπρος: Η TechIsland Wildfire Initiative φέρνει νέα εργαλεία κατά των πυρκαγιών Μεταξύ πολέμου και επιβίωσης: Οι Υεμενίτες φοβούνται νέα ανθρωπιστική καταστροφή Ποδόσφαιρο Γυναικών: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το WAFCON 2026 Έφυγε η θρυλική Μαίρη Λίντα – Η πορεία μιας σπουδαίας καλλιτέχνιδας Προαγωγές επ’ ανδραγαθία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Το επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Καναδά Κοινό μέτωπο Ελλάδας και Πορτογαλίας – Μητσοτάκης: Ελλάδα και Πορτογαλία ενισχύουν τη συνεργασία σε Άμυνα και Οικονομία

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 28 / 12 / 2020 , 21:22 από news_room

Δώρο ζωής αποτελεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είπε, σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος έλαβε σήμερα το εμβόλιο κατά του COVID-19, στο Κέντρο Υγείας στα Λατσιά.

Εξερχόμενος του Κέντρου Υγείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς τι δώρο του έκαναν μετά το εμβόλιο, απάντησε «δώρο ζωής».

Διαβάστε επίσης:

Ακολούθως ανέφερε ότι «αυτό που θέλω να δηλώσω σήμερα είναι πόσο ευτυχής νιώθω γιατί πραγματικά γεννιέται η ελπίδα αντιμετώπισης μιας πανδημίας που ανέτρεψε τη ζωή του καθενός – που χάθηκαν ζωές, που χάθηκαν δουλειές, που κατανοώ απόλυτα πόσο ο κόσμος υπέφερε και υποφέρει ακόμα.

Και είναι εδώ που θέλω, πρώτο, να ευχαριστήσω τους επιστήμονες για την ανακάλυψη, να ευχαριστήσω τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, αυτούς όλους που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή για να μας κάνουν να αντέξουμε – και όλο τον λαό για τις θυσίες του βεβαίως – και να φτάσουμε σήμερα στο σημείο που ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση. Η αντίστροφη μέτρηση που θα οδηγήσει τελικά στην ήττα του λεγόμενου αόρατου εχθρού.

Υπάρχει, όμως, απόσταση μέχρι την τελική νίκη. Χρειάζεται να συνεχίσουν οι πολίτες.

Και κάνω θερμή έκκληση: να τηρούν τα μέτρα υγιεινής, να τηρούν τα μέτρα που με πολλή δυσαρέσκεια, πολύ πόνο ψυχής η Κυβέρνηση παίρνει. Γνωρίζω πόσο ταλαιπωρείται ο κόσμος, γνωρίζω πόσο αισθάνονται ότι κάπου οι ελευθερίες τους καταπατούνται, το νιώθω.

Την ίδια ώρα θέλω να κάνω μια έκκληση σε όσους έχουν αμφιβολίες ή ανησυχούν για το εμβόλιο. Δεν υπάρχει ασθένεια που δεν αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή ή και ασθένεια που δεν αντιμετωπίζεται με εμβόλιο. Δεν νομίζω να υπήρξε ποτέ τέτοια αντίδραση, όπως παρατηρείται σήμερα. Είναι δικαίωμα του καθενός, βεβαίως, να πιστεύει ό,τι θέλει και με ελεύθερη βούληση να αποφασίσει αν θα εμβολιαστεί ή όχι.

Όμως, αυτό για το οποίο κάνω έκκληση είναι να υπάρξει πραγματικά η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Το εμβόλιο είναι που θα μας προστατεύσει, το εμβόλιο είναι που θα ενισχύσει όχι απλώς την ελπίδα, αλλά το δικαίωμα ζωής.

Σας ευχαριστώ θερμά. Εύχομαι σε όλους να είναι οι τελευταίες μέρες, οι τελευταίοι μήνες που δοκιμαζόμαστε. Το 2021 να είναι η επανεκκίνηση μιας νέας, επιτέλους, ζωής ή μιας νέας πορείας προς την πραγματική ζωή, όπως την είχαμε ζήσει για τόσα χρόνια».

Ερωτηθείς αν έχουν σταλεί στην τουρκοκυπριακή κοινότητα τα εμβόλια που της αναλογούν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έχουμε παραγγείλει, στις διευθετήσεις που έγιναν, για να καλυφθεί ολόκληρος ο πληθυσμός της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε Ελληνοκύπριοι είτε Τουρκοκύπριοι. Η Τεχνική Επιτροπή για θέματα Υγείας βρίσκεται σε διαβούλευση. Είναι θέμα των απαραιτήτων υποδομών που πρέπει να υπάρχουν και στο κατεχόμενο μέρος της πατρίδας μας, ώστε να προμηθευτούν και οι Τουρκοκύπριοι με τα ανάλογα εμβόλια»

Σχετικά Άρθρα

Στην Πράγα για το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. μεταβαίνει ο ΥΠΕΣ 

Στην Πράγα για το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. μεταβαίνει ο ΥΠΕΣ 

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 10 / 7 / 2022 , 16:18 από news_room Στην Πράγα για το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. μεταβαίνει ο ΥΠΕΣ Για το πρώτο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. υπό τη Τσέχικη προεδρία, μεταβαίνει στην Πράγα σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής. Τις εργασίες του Συμβουλίου, οι οποίες θα […]

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 2 / 2021 , 2:24 από news_room Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε συνάντηση με τον Υπουργός Εθνικής Άμυνας Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχτηκε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος την ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του.