17 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

“Γέφυρες Ελληνισμού” από την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής.

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 20 / 12 / 2020 , 9:18 από news_room

Νέα Υόρκη.- “Γέφυρες Ελληνισμού” τιτλοφορούνταν η τέταρτη παγκόσμια τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε πρόσφατα η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής. Η εκδήλωση, διοργανώθηκε από την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Στέλλα Κοκόλη, σε συνεργασία με την πρόεδρο του ιστορικού Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών Νέας Υόρκης «Προμηθεύς», Μερόπη Κυριάκου, τον διευθυντή του Γραφείου Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Δρ. Αναστάσιο Κουλαρμάνη και την  καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Ελένη Γρίβα.

Η ελληνίδα υφυπουργός Παιδείας κ. Ζαχράκη αναφέρθηκε στις προκλήσεις της πανδημίας και τόνισε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα άντεξε και ότι η επιτυχία της τηλεκπαίδευσης εκπέμπει μηνύματα αισιοδοξίας εν μέσω δυστοκίας και απρόβλεπτων δυσκολιών που προκάλεσε η πανδημία.

Ο γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, Ιωάννης Χρυσουλάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητά διατήρησης του ελληνικού πολιτισμού και των ελληνικών αξιών και εστίασε την προσοχή του στην σπουδαιότητα της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας.

Τόσο το πρώτο μέρος της εκδήλωσης το οποίο περιελάμβανε τους χαιρετισμούς των επισήμων και των διοργανωτών της εκδήλωσης, όσο και το δεύτερο μέρος το οποίο περιελάμβανε τα χριστουγεννιάτικα προγράμματα των σχολείων από τις πέντε ηπείρους εξέπεμψαν αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Τις εκδηλώσεις των μαθητών παρουσίασαν οι εκπαιδευτικοί: Σεβαστή Βαρυτιμίδου από την «Αθηναϊκή Ακαδημία» στο Κλίαργουότερ Φλόριδας, ο Κωνσταντίνος Αρετής από την «Ακαδημία Πλάτων» της Φλόριδας, η Ελευθερία Οίκουτα, από το Απογευματινό Ελληνικό Σχολείο της κοινότητας Τιμίου Σταυρού του Μπρούκλιν, Νέας Υόρκης, η Μαρία Λιάπη από την Γαλλία, οι Δημήτριος Κουρμούλης και Κατερίνα Μπρεντάνου από το Λουξεμβούργο, η Τόνια Παπάζογλου από την Σχολή Σαχέτης στο Γιαχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, ο Γεώργιος Βλάχος συντονιστής Εκπαίδευσης, στο Γιοχάνεσμπουργκ, η Ελένη Κωλέττη από την Πρετόρια, της Νότιας Αφρικής, η Ελένη Ντόμπρα από την Ουκρανία, ο Παναγιώτης Μπάρκας από τα σχολεία της Βορείου Ηπείρου και η Σοφία Χανιωτάκη από την Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Φωτογραφία : Ο Κωνσταντίνος Στεργούλης και οι μαθήτριες του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν Αναστασία Μαδημένου και Σταυρούλα Γκάμπριελ.

Πηγή: panhellenicpost.com

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση ΠτΔ με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 26 / 1 / 2021 , 7:57 από news_room Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος την ενημέρωσε για θέματα αρμοδιότητάς του και ειδικότερα για τις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της δικαιοσύνης και τις ανεξάρτητες αρχές.

Τζ. Πάιατ: Περισσότερο ευθυγραμμισμένα από ποτέ τα ενεργειακά συμφέροντα Ελλάδας-ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 10 / 2021 , 0:28 από news_room Τα ενεργειακά συμφέροντα της Ελλάδας και των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Δυτικών Βαλκανίων είναι περισσότερο ευθυγραμμισμένα από ποτέ, επεσήμανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάιατ, μιλώντας στο 6ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης. Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε ειδικότερα στο ρόλο […]