18 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Απάντηση Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 29 / 12 / 2020 , 15:43 από news_room

Αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ημερομηνίας 25/12/2020 με θέμα τον διαγωνισμό «ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΜΕΤΡΙΑΣ», το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (Υ.Μ.Ε.Ε.) επισημαίνει τα ακόλουθα:

Πριν τη δημοσίευση του εν λόγω άρθρου, θα έπρεπε να ζητηθεί και η επίσημη θέση της Αναθέτουσας Αρχής, (Τμήμα Δημοσίων Έργων/Τ.Δ.Ε.), ούτως ώστε τα γεγονότα να παρουσιάζονταν στην πραγματική τους διάσταση. Το γεγονός ότι αυτό δεν έγινε, είχε ως αποτέλεσμα το περιεχόμενο του δημοσιεύματος να είναι ημιτελές αλλά και ανακριβές σε αρκετά σημεία.

Τα όσα αναφέρει ο Πρόεδρος του Ε.Τ.Ε.Κ., απαντήθηκαν σε συνάντηση στο Υ.Μ.Ε.Ε. στις 8/09/2020. Αναφορικά δε με την επιστολή του Γενικού Ελεγκτή, το Τμήμα Δημοσίων Έργων του απέστειλε σχετική απαντητική επιστολή στις 23/11/2020.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για τον εν λόγω διαγωνισμό, προνοείται στη σχετική νομοθεσία δημοσίων συμβάσεων, Ν.73(Ι)/2016. Είναι ανοικτή διαδικασία για τη σύναψη σύμβασης έργου, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, βάσει συνολικής βέλτιστης σχέσης τιμής – ποιότητας. Η διαδικασία αυτή επιλέγηκε ως η καταλληλότερη για τη συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή ο χρήστης έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση τον συνδυασμό μιας βέλτιστης αισθητικά λύσης και ενός ταχέως αποτελέσματος. Το γεγονός αυτό απέκλειε τη διεξαγωγή αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που είναι εξ ορισμού μια χρονοβόρα διαδικασία. Γνώστες για τα δεδομένα αυτά ήταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, μεταξύ αυτών και το ΕΤΕΚ.

Σημειώνεται ότι για όλα τα τεθέντα κριτήρια και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, το ΤΔΕ έλαβε, ως όφειλε, την έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου ως η Αρμόδια Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Στην εν λόγω έγκριση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «..τα έγγραφα του εν λόγω διαγωνισμού έχουν διαμορφωθεί/συνταχθεί μετά από καθοδήγηση της Αρμόδιας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και τις πρόνοιες του Νόμου».

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε υπό την προϋπόθεση ότι μέρος του υπό ανέγερση τεμαχίου το οποίο μέχρι σήμερα καταλαμβάνουν εγκαταστάσεις της Αστυνομίας, θα εκκενωνόταν έγκαιρα μέχρι την παραχώρηση του στον Ανάδοχο Εργολάβο. Για λόγους που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Αναθέτουσας Αρχής, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ως εκ τούτου, η Αναθέτουσα Αρχή προέβη σε ακύρωση του διαγωνισμού, με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος από πιθανές συμβατικές περιπέτειες που θα προέκυπταν από τη μη έγκαιρη παραχώρηση του τεμαχίου στον επιτυχόντα Ανάδοχο.

Τέλος, διευκρινίζεται προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η ακύρωση αφορά στον διαγωνισμό και όχι στο ίδιο το Έργο.

Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Ιερού συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος

Ολοκληρώθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Ιερού συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 2 / 2023 , 16:24 από news_room Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Ιερού συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών. Αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη από το Καταστατικό απαρτία, ακολούθησε η τέλεση Τρισαγίου για όλα τα αείμνηστα μέλη του ΙΣΚΕ από τον Σεβασμιώτατο […]

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην τελετή υποδοχής πρωτοετών Φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην τελετή υποδοχής πρωτοετών Φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 12 / 2023 , 23:17 από news_room Να τολμούν να είναι σε σχέσεις και με τον Θεό και με τους συνανθρώπους τους κάλεσε τους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες της Θεολογικής Σχολής Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή υποδοχής τους. Η τελετή Υποδοχής […]