14 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Ένα νέο κεφάλαιο για την Ορθοδοξία στην Επικράτεια της Αυστραλιανής Πρωτευούσης – Adologala

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 7 / 12 / 2020 , 18:02 από news_room

Ένα νέο κεφάλαιο για την Ορθοδοξία στην Επικράτεια της Αυστραλιανής Πρωτευούσης – Adologala.gr

Μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής χαράς και συγκίνησης, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην Καμπέρα, γράφτηκε την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, ο πρόλογος του καινούργιου κεφαλαίου που ανοίγει η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Επικράτεια της Αυστραλιανής Πρωτευούσης.

Ενώπιον πολυπληθούς εκκλησιάσματος, το οποίο επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε τη σύσταση Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας στην περιοχή της πρωτεύουσας, καθώς και την ανάθεση των καθηκόντων του Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Πρόχορο Αναστασιάδη.

Ο π. Πρόχορος, μετά από ευκλεή διακονία στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, καλείται να αναλάβει τις υψηλές ευθύνες που συνεπάγεται το αξίωμα του Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου, χωρίς προς το παρόν να αφήσει και τα καθήκοντά του στο Liverpool. Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι ο νέος Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες της Εκκλησίας, του ελληνορθόδοξου ποιμνίου της περιοχής, καθώς και του ιδίου. “Πρόκειται για έναν εξαίρετο κληρικό και καλό θεολόγο, με διοικητικά προσόντα, ο οποίος έχει όλες τις προϋποθέσεις να διακονήσει αυτόν τον λαό με πολλή αγάπη και με πολλή αυτοθυσία”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, και ευχήθηκε ο Θεός να του δίνει δύναμη για τη νέα διακονία που αναλαμβάνει.

Επίσης, μετέφερε στον π. Πρόχορο τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, με τη σύμφωνη γνώμη και με την ευλογία του οποίου αποφασίστηκε η Καμπέρα να αναβιβαστεί σε έδρα Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, αποκτώντας μια θέση που της αξίζει, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος. “Να μην ξεχνάς ότι εδώ είσαι για να μαρτυρείς Χριστό, για να μαρτυρείς την Εκκλησία και για να εκπροσωπείς το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, τον Πατριάρχη μας και τον Αρχιεπίσκοπό σου”, συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον π. Πρόχορο, ενώ οι πιστοί αναφωνούσαν με ενθουσιασμό “Άξιος!” για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τον π. Γεώργιο Καρπή σε Πρωτοπρεσβύτερο, εκφράζοντάς του θερμές ευχαριστίες για την πολυετή προσφορά του στην ενορία Αγίου Νικολάου Καμπέρας.

Κατά την ομιλία του στο εκκλησίασμα, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε και ειδική μνεία στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καμπέρας, κ. Γιάννη Λουκαδέλλη, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο που εργάζεται με πολύ κόπο, με αυτοθυσία και με πνεύμα συνεργασίας. Αφού τον ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία με τους κληρικούς της ενορίας, παρείχε την προσωπική του διαβεβαίωση ότι θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα στην Κοινότητα και στους ομογενείς της Καμπέρας, σε ό,τι χρειάζονται.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος χαιρέτησε την παρουσία στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου εκπροσώπων των αυστραλιανών πολιτικών αρχών. Ιδιαιτέρως ο Αρχιεπίσκοπος συγκινήθηκε όταν, κατά την άφιξή του στον Ναό για τη χοροστασία του Όρθρου, τον ανέμενε στην είσοδο ο Ομοσπονδιακός Υφυπουργός, Βοηθός Θησαυροφύλακα και Γερουσιαστής της Περιοχής Πρωτευούσης, κ. Zed Seselja, προκειμένου να τον καλωσορίσει εκ μέρους του Πρωθυπουργού της Αυστραλιανής Κυβερνήσεως κ. Scott Morrison. Ο κ. Υπουργός δήλωσε συγκεκριμένα: “Δεν μπορώ να μείνω μέχρι το τέλος της σημερινής γιορτής αλλά ήρθα, έστω και για λίγο, για να σας μεταφέρω τις ευχές του Πρωθυπουργού της χώρας και να σας καλωσορίσω στην Αυστραλιανή Πρωτεύουσα εκ μέρους του και εκ μέρους της Αυστραλιανής Κυβερνήσεως”. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Υπουργό και τον παρακάλεσε να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό τα δέοντα.

Να σημειωθεί ότι κατά τη Θεία Λειτουργία παρέστησαν η κ. Tara Cheyne, Πολιτειακή Υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Πολιτισμού και Επιχειρήσεων, και οι ομογενείς Ομοσπονδιακοί Βουλευτές Μαρία Βαμβακινού και Στιβ Γεωργανάς, από τη Βικτώρια και την Αδελαϊδα αντίστοιχα, τους οποίους ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά για τη διαρκή στήριξή τους προς την ελληνική Ομογένεια και προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή, ιδιαίτερα δε για την ξεκάθαρη θέση που πήραν στο θέμα της καταδίκης της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Επισημαίνεται ότι το “παρών” στην εορτή του Αγίου Νικολάου έδωσαν ακόμη ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Γεώργιος Παπακώστας, η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Μάρθα Μαυρομμάτη, και ο ελληνικής καταγωγής Πρέσβης της Αυστρίας, κ. Wolfgang Lukas Strohmayer.

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’ έλαβε το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 29 / 12 / 2020 , 16:17 από news_room Το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 έλαβε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’, ο οποίος έστειλε μήνυμα προς τους πολίτες για την τήρηση των μέτρων, ώστε να εξέλθουμε από τις δύσκολες συνθήκες που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού. Μιλώντας μετά τον εμβολιασμό του, […]

Eπισκεψη του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου στην Αγιάσο – Adologala.gr

Την Αγιάσο επισκέφτηκε στις  09.06.2021 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης στα πλαίσια των περιοδειών που πραγματοποιεί μαζί με συνεργάτες του σε όλη την Λέσβο. Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας Απόστολος Αλατζάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Πανάγος Κουφέλος, οι ειδικοί σύμβουλοι Μιχάλης Ταμβακέλλης, Μιχαήλ – Άνθιμος Δήσσος, Μιχάλης Πολυπαθέλλης, Γιώργος Σίμος και ο μηχανικός […]