23 °C Athens, GR
16/06/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα και περιορισμούς η Νέα Υόρκη Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας Ο ΠτΔ παρέστη στη δεξίωση του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου για τα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου Φ. Γεννηματά: Κανένας πολίτης που αισθάνεται προοδευτικός δεν πρέπει να μείνει σιωπηλός Λευκός Οίκος: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στη Γενεύη – Μπάιντεν : Κανείς δεν θέλει έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο Εκδηλώσεις των Μητροπόλεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση Ο Α/Πριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστάθιος Αναστασόπουλος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Μάνης Παρουσία του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη η πρώτη συνεδρίαση του νέου αναβαθμισμένου ΔΣ του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Αρκούδα σκότωσε έναν 57χρονο στα όρη Τάτρα

Υπουργός Υγείας Ελλάδος: Οι υγειονομικοί θα εμβολιαστούν πρώτοι δίνοντας το παράδειγμα σε όλους τους Έλληνες

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤO ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ADOLOGALA.GR ADOLOGALA NEA EIDISEIS ELLADA KOSMOS EKKLISIA

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 16 / 12 / 2020 , 15:32 από news_room

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Προτεραιότητα η Δημόσια Υγεία και η αξία της ανθρώπινης ζωής

Αναγνωρίζω ότι έχει προσπαθήσει πολύ ο Έλληνας. Βρισκόμαστε παραπάνω από 5 εβδομάδες σε lockdown με τα συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα. Έχει αποδώσει, αλλά όχι το αναμενόμενο.

Προφανώς οι ρυθμοί της μείωσης των κρουσμάτων είναι πολύ πιο αργοί, Είναι εμφανές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που συνεχίζει να βρίσκεται υπό πίεση, οι ΜΕΘ είναι σχεδόν γεμάτες. Στη Β. Ελλάδα υπάρχει ακόμα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Όμως, θεωρώ ότι καλώς πήραμε αυτά τα μέτρα. Βλέπετε τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, η μία πίσω από την άλλη, οι ευρωπαϊκές χώρες πηγαίνουν σε σκληρά lockdown.

Πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε με υπευθυνότητα και με αγάπη για το συνάνθρωπό μας, να φροντίζουμε την υγιεινή μας, τους κανόνες δημόσιας υγείας, να φοράμε μάσκα και να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας που κινδυνεύουν, τότε ναι, πράγματι υπάρχει ελπίδα μόνιμης βελτίωσης, αισιοδοξία και υπάρχουν και τα εμβόλια μπροστά και μια νέα προοπτική που ανοίγεται για τη χώρα.

Υπάρχει μία προτεραιότητα και αυτή είναι η Δημόσια Υγεία και η αξία της ανθρώπινης ζωής. Κατανοώ πλήρως την πίεση που αισθάνεται ο κόσμος και την ψυχολογία του, είναι πολλοί οι μήνες της προσπάθειάς μας. Όμως θέλω να επαναλάβω ότι πλησιάζουμε στην αρχή του τέλους, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση.

Καταλαβαίνω ότι τα μέτρα τα οποία έχουν παρθεί είναι σκληρά για την κοινωνία και την οικονομία. Όμως προέχει η Δημόσια Υγεία, το απέδειξε η Κυβέρνηση με πρώτον από όλους τον Πρωθυπουργό και μετά όλους εμάς. Και νομίζω ότι και το σύνολο της κοινωνίας αντιλαμβάνεται ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος, παρά τις επιμέρους ενστάσεις που μπορεί να υπάρχουν,.

Η Γερμανία των 40.000-50.000 ΜΕΘ πάει σε σκληρό lockdown μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, μη μπορώντας να ελέγξει τον κορονοϊό. Και είναι λογικό, είναι μια νόσος ύπουλη και επικίνδυνη. Αυτός ο ιός τσακίζει τα πάντα στο διάβα του. Η Σουηδία, με πολύ πλούσιο σύστημα Υγείας, βλέπετε τι προβλήματα αντιμετωπίζει με τους υγειονομικούς.

Για αυτό λέω, ελάτε πραγματικά να συναισθανθούμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα αλληλεγγύης και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να πάμε καλύτερα. Ας μη γίνει η γιορτή των Χριστουγέννων που είναι γιορτή αγάπης, η αφορμή να τρέχουμε τον Ιανουάριο με δυσάρεστες καταστάσεις.

Θα ενημερώνουμε καθημερινά και με διαφάνεια για όλες τις πτυχές του σχεδίου εμβολιασμών

Θα ενημερώνουμε καθημερινά και με διαφάνεια τους συμπολίτες μας, με εντιμότητα και με τα καθαρά επιδημιολογικά και επιστημονικά στοιχεία, για ό,τι έχει να κάνει με την Covid, αλλά και με το εμβόλιο. Δεν θα κρύψουμε τίποτα. Προβλήματα θα υπάρξουν. Είναι μία τεράστια υγειονομική επιχείρηση ο εμβολιασμός για την Covid.

Ο κόσμος θα έχει πλήρη γνώση, με βάση την εμβολιαστική εκστρατεία την οποία κάνουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς και όλα τα κόμματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία, τους Ιατρικούς και Φαρμακευτικούς Συλλόγους – έχουν ήδη ξεκινήσει να ενημερώνονται. Και θα είναι οι πρεσβευτές μας προς την κοινωνία, έτσι ώστε να φτάσουμε μέχρι το τελευταίο χωριό της Ελλάδας.

Θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά αυτή η μάχη της ενημέρωσης να γίνει με υπευθυνότητα και να χτίσουν και τα ΜΜΕ ένα τείχος προστασίας στα fake news, στις υπερβολές και στις ακραίες φωνές. Το ζήτησα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και με τιμή λέω ότι το αποδέχτηκαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και οι εκπρόσωποι των κομμάτων στον τομέα της Υγείας και τους ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό.

Τίποτα δεν θα κρύψουμε από τους Έλληνες. Θα προχωρήσουμε προσεκτικά με οργανωμένο βηματισμό κάτω από την κυβερνητική ομπρέλα, σε συνεργασία του Υπουργείου Υγείας, με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τίθενται θέματα κυβερνοασφάλειας, τίθενται θέματα ασφάλειας στις μεταφορές, τεράστια logistics, χιλιάδες άνθρωποι δουλεύουν για το project. Από τα εμβολιαστικά μας κέντρα, αυτούς που θα εμβολιάζουν, τις δύο δόσεις του εμβολίου, τον τρόπο που θα ενημερώνονται οι πολίτες, τη φαρμακοεπαγρύπνηση από τον Εθνικό Οργανισμού Φαρμάκων, την πολύ σημαντική προσπάθεια που θα γίνει να παρατηρούνται οι όποιες μικρές παρενέργειες που μπορεί να υπάρχουν.

Τις επόμενες μέρες θα αρχίσουμε να παρουσιάζουμε στην ελληνική κοινωνία όλα τα κομμάτια αυτής της επιχείρησης. Από τα ψυγεία βαθιάς καταψύξεως που έχει αγοράσει η ελληνική Πολιτεία, τους χώρους, τις φαρμακαποθήκες και τα εργοστάσια στα οποία θα μεταφερθούν τα εμβόλια από το εξωτερικό στην Ελλάδα. Για τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε για την ασφάλεια των χώρων την Ελληνική Αστυνομία, το Στρατό, για τα logistics – οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μια πολύ πειθαρχημένη δομή.

Για τον τρόπο με τον οποίο τηρούνται και θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας, για τις εκπαιδεύσεις οι οποίες γίνονται και θα γίνουν στο προσωπικό που θα εμβολιάσει. Θέλω να περπατήσουμε μαζί και βήμα-βήμα σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Τιμούμε την υπεράνθρωπη προσπάθεια των υγειονομικών μας. Θα εμβολιαστούν πρώτοι, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους τους Έλληνες

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό έχουν δώσει όλους αυτούς τους μήνες μία τεράστια μάχη για να σώσουν ζωές, για να προσέξουν τους συνανθρώπους μας. Μάχη αλληλεγγύης, μάχη ζωής. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα και να τους εμβολιάσουμε πρώτους μέσα στα Νοσοκομεία.

Είναι υπεράνθρωπη η προσπάθεια που έχουν κάνει. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Και θέλω αυτοί οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, να δώσουν το παράδειγμα για όλους τους Έλληνες. Θέλω να είναι αυτοί που θα αποδείξουν σε όλη την ελληνική κοινωνία ότι έχουμε εμβόλια ασφαλή, ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούμε και ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας με ένα τείχος αλληλεγγύης.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα ενημερώνει για τα εμβόλια

Έχουμε την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Πρόεδρός της είναι η κυρία Μαρία Θεοδωρίδου, εξαιρετική Καθηγήτρια και επιστήμονας.

Την επιτροπή όρισε η προηγούμενη διακυβέρνηση, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με Υπουργό τον Ανδρέα Ξανθό. Και την άφησα άθικτη όπως είναι, την υιοθέτησα όλη αυτή την Επιτροπή και θα είναι η επιστημονική Επιτροπή η οποία θα μας οδηγήσει βήμα-βήμα με τις επιστημονικές συμβουλές της στην προτεραιοποίηση αυτών που πρέπει να κάνουν τα εμβόλια, στις ενδείξεις και αντενδείξεις οι οποίες υπάρχουν.

Θέλω να πω πάντως η υπέρτατη προτεραιότητα όλων των Αρχών και όλων των Οργανισμών είναι η ασφάλεια των ασθενών. Κανείς δεν θα ρίσκαρε να έρθει ένα εμβόλιο στην παγκόσμια κοινότητα, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και μελέτες.

Αυτό το οποίο κατακτήθηκε όλους αυτούς τους μήνες, και είναι μια παρακαταθήκη για την Πολιτεία και την κοινωνία, είναι ότι σε κάθε θέμα μιλούν οι ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι έχουν την εξαιρετική γνώση μετά από χρόνια σε μελέτες και έρευνες και είναι τεκμηριωμένη η άποψη τους.

Και οι φαρμακοποιοί θα κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο

Ο τρόπος που θα φτάνει το Κράτος στον πολίτη για να κλείνει το ραντεβού και ο πολίτης να φτάνει στο εμβολιαστικό κέντρο, θα είναι κατανοητός και απλός.

Δώσαμε τη δυνατότητα να κλειστεί ραντεβού και από τους 11.000 φαρμακοποιούς, Τους ευχαριστώ και ευχαριστώ και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Υπάρχει η άυλη συνταγογράφηση μέσα από την οποία οι μαχητικές ηλικίες, οι πιο νέοι, ελπίζουμε και οι πιο μεγάλοι, θα μπορέσουν να εγγραφούν, να τους έρθει το μήνυμα, να κλείσουν το ραντεβού τους.

Υπάρχουν και κάποιοι συνάνθρωποί μας πιο μεγάλοι σε ηλικία οι οποίοι «το παλεύουν» με την τεχνολογία, ενδεχομένως θα ήθελαν βοήθεια. Μπορεί να μην την έχουν από ένα εγγόνι τους ή από το παιδί τους. Θα πάνε στο φαρμακοποιό τους, θα τους κλείσει το ραντεβού στην περιοχή τους, σε συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο και συγκεκριμένη ώρα, για να μπορέσουν να κάνουν το εμβόλιό τους.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Άγιοι Τόποι : Η Εορτή του Αγίου Μεγάλου Αντωνίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 31 / 1 / 2021 , 13:14 από news_room Τό Σάββατον, 17ην/30ήν Ἰανουαρίου 2021, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τοῦ ἁγίου Ἀντωνίου τοῦ Μεγάλου εἰς τό πρός τιμήν αὐτοῦ παρεκκλήσιον, τό ἐντός τῆς Ἱερᾶς Μονῆς τοῦ Ἁγίου Νικολάου, πλησίον τοῦ Πατριαρχείου. Κατά τήν ἑορτήν ταύτην ἡ Ἐκκλησία ἀναμιμνῄσκεται […]

Λευκωσία : Θυρανοίξια νέου Ιερού Καθεδρικού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 4 / 2021 , 13:26 από news_room Θυρανοίξια νέου Ιερού Καθεδρικού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα στην εντός των τειχών Λευκωσία, Σάββατο, 24 Απριλίου 2021, Το ερχόμενο Σάββατο, 24 Απριλίου 2021, στις 6.00 μ.μ. η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος θα τελέσει τα Θυρανοίξια του νέου Ιερού […]

Pin It on Pinterest