27 °C Athens, GR
01/10/2022

Τελευταια Νέα
Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν «κάθε εκατοστό» εδάφους του ΝΑΤΟ Φθιώτιδος Συμεών: «Η μουσική παράδοση είναι πρώτιστα ασκητική παράδοση» Την Τρίτη ξεκινά εργασίες η Ιερά Σύνοδος – Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι Εκλογές νέων Μητροπολιτών O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Σεμινάριο του Ι.Π.Ε. για την Κυβερνοασφάλεια στους εκκλησιαστικούς οργανισμούς Πρόσκληση για συμμετοχή σε εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ Την πρώτη του επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πραγματοποιήσει ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Κοινή Δήλωση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Μουσείου της Βίβλου Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Πέρθη Τον αγιασμό έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος

Παραδοσιακά κάλαντα από νέους της Ομογένειας άκουσε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος.

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 18 / 12 / 2020 , 12:31 από news_room

Η ευχάριστη έκπληξη ήταν διπλή για τον Σεβασμιώτατο, αφού μέσα σε λίγες ώρες το “κατώφλι” των κεντρικών γραφείων της Αρχιεπισκοπής, στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ, πέρασαν διαδοχικά πολυπληθής αντιπροσωπεία από τη Χριστιανική Ένωση Ελλήνων Νέων και παιδιά των χορευτικών τμημάτων της Ποντιακής Αδελφότητας Νέας Νοτίου Ουαλίας “Ο Ποντοξενιτέας”.

Οι γλυκές νεανικές φωνές και οι ήχοι των παραδοσιακών μουσικών οργάνων δημιούργησαν μια απερίγραπτη ατμόσφαιρα στην αίθουσα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, με τις νοσταλγικές μελωδίες να ενθουσιάζουν αφενός και να συγκινούν αφετέρου, τόσο τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο, όπως και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο που ήταν μαζί του, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο Αρχιεπίσκοπος, αφού ευχαρίστησε από καρδιάς τους νέους που τον επισκέφθηκαν, συνομίλησε μαζί τους, τους προσέφερε κεράσματα και αντάλλαξαν ευχές ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων και της ελεύσεως του νέου έτους.

Ειδικότερα, στα μέλη της Χριστιανικής Ένωσης απηύθυνε την παράκληση να επισκέπτονται τακτικά την Αρχιεπισκοπή, για να συζητούν μαζί του και να ανταλλάσσουν σκέψεις, ενώ τα παρότρυνε πατρικά να παραμείνουν κοντά στον Χριστό, που είναι το φως στη ζωή μας, όπως τους επισήμανε, το οποίο οφείλουμε να μοιραζόμαστε και με τους άλλους ανθρώπους.

Τα παιδιά του Συλλόγου “Ο Ποντοξενιτέας” έψαλαν τα παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα των Χριστουγέννων: “Χριστός γεννέθεν χαρά σον κόσμον, Χα καλήν ωράν καλήν σ’ ημέραν”, με τη συνοδεία, φυσικά, της ποντιακής λύρας. Ο Σεβασμιώτατος συγκινημένος αναφέρθηκε στο μεγαλείο του Πολιτισμού που είχε αναπτυχθεί στον Πόντο πριν από τον ξεριζωμό, και παρότρυνε τους νέους να είναι υπερήφανοι για τον τόπο καταγωγή τους και για τους προγόνους τους. Με συγκίνηση, επίσης, παρέλαβε δύο όμορφα δώρα, το ημερολόγιο του “Ποντοξενιτέα” για το 2021 και ένα ιστορικό λεύκωμα για τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ι’ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψαλτικής Τέχνης στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Ι’ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψαλτικής Τέχνης στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 6 / 5 / 2022 , 7:03 από news_room Η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και Αλμυρού, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», προκηρύσσει τον Ι΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκκλησιαστικής Ψαλτικής Τέχνης. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και σπουδαστές της Βυζαντινής Μουσικής (ανεξαρτήτως μουσικού επιπέδου, ηλικίας και φύλου) από όλες ανεξαιρέτως […]

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου των Η.Π.Α. Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ – Η υποδοχή, η Προσευχή & οι Συναντήσεις του Προέδρου (Φωτογραφίες)

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 8 / 2022 , 21:46 από news_room Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου των Η.Π.Α. Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ – Η υποδοχή, η Προσευχή & οι Συναντήσεις του Προέδρου (Φωτογραφίες) Ισραήλ : Επίσημη υποδοχή του Προέδρου των Η.Π.Α. Τζο Μπάιντεν στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν Ο Πρωθυπουργός Λάπιντ […]

Pin It on Pinterest