22 °C Athens, GR
24/05/2025

Τελευταια Νέα
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Αδελφοκτόνος παροξυσμός ο πόλεμος στην Ουκρανία Ρώμη: Χιλιάδες Ρωμαιοκαθολικών πιστών και εκπροσώπων κρατών στο τελευταίο αντίο του Ποντίφικα Φραγκίσκου στο Βατικανό (Εικόνες) Παράταση δηλώσεων καθαρισμού οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης: «’Εχουμε αποκλίνει από την γνήσια και αληθινή πίστη μας, το περιεχόμενό της το ουσιαστικό» ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λαμπρός εσπερινός για την Ζωοδόχο Πηγή στον Άλιμο Πέθανε ο γνωστός δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας σε ηλικία 74 χρόνων Οικουμενικός: Είναι απαράδεκτο να εξακολουθούμε σήμερα να ζούμε με φανατισμούς, μικροψυχία και προκαταλήψεις Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ελπίδα του για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Oι Άρχοντες στον Καναδά διοργανώνουν Διαγωνισμό Ζωγραφικής προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Ολοκλήρωση εργασιών Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου – Αποφάσεις Η Σύρια Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και Εργασίας Hind Aboud Kabawat, στο Φανάρι Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος & Μέλη της Εκκλησίας της Κρήτης στο Φανάρι Απονομή των Δημοσιογραφικών Βραβείων Μπότση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Τασούλα Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία RedBird αγοράζει την βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph Τίτλοι τέλους για τις κατηχητικές ομάδες της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών για φέτος Συμμετοχή του Υφυπουργού Έρευνας στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας Ανταλλαγή αιχμαλώτων Ουκρανίας – Ρωσίας Άγρια καταδίωξη σε Άγιο Παντελεήμονα και Περιστέρι – Συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. άτομα για διακίνηση ναρκωτικών

Ο Πρόεδρος της Κίνας προτρέπει την Διεθνή Κοινότητα σε επαναπροσέγγιση της Συνθήκης του Παρισιού για το Κλίμα

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 16 / 12 / 2020 , 14:18 από news_room

ΠΕΚΙΝΟ – Ο Πρόεδρος Xi Jinping προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να ακολουθήσει μια νέα προσέγγιση για τη διακυβέρνηση του κλίματος, η οποία υπογραμμίζει την πράσινη ανάκαμψη και δεσμεύτηκε για περαιτέρω δεσμεύσεις της Κίνας για το 2030 για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής πρόκλησης στην εικονική διάσκεψη κορυφής για τις κλιματικές φιλοδοξίες στις 12 Δεκεμβρίου.

Χαιρετίζοντας την εκτεταμένη διεθνή υποστήριξη και συμμετοχή στην εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή από την έγκρισή της πριν από πέντε χρόνια, ο Xi είπε ότι το διεθνές τοπίο εξελίσσεται πιο γρήγορα και το COVID-19 πυροδοτεί βαθιές σκέψεις για τη σχέση ανθρώπου και φύσης .

Λέγοντας ότι το μέλλον της παγκόσμιας διακυβέρνησης για το κλίμα προσελκύει μεγαλύτερη προσοχή, ο Xi υπέβαλε τις ακόλουθες τρεις προτάσεις.

Πρώτον, ο Xi κάλεσε όλα τα μέρη να κλείσουν τις τάξεις και να πραγματοποιήσουν νέες προόδους στη διακυβέρνηση του κλίματος που χαρακτηρίζονται από μια win-win συνεργασία.

Κατά την αντιμετώπιση της κλιματικής πρόκλησης, κανείς δεν μπορεί να απομακρυνθεί και η μονομερής προσέγγιση δεν θα οδηγήσει πουθενά, είπε ο Χι. «Μόνο με την υπεράσπιση της πολυμέρειας, της ενότητας και της συνεργασίας μπορούμε να προσφέρουμε κοινά οφέλη και οφέλη για όλα τα έθνη».

“Η Κίνα χαιρετίζει την υποστήριξη όλων των χωρών για τη Συμφωνία των Παρισίων και τη μεγαλύτερη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής”, πρόσθεσε ο Xi.

Δεύτερον, ο Xi ζήτησε να αυξηθούν οι φιλοδοξίες και να προωθηθεί μια νέα αρχιτεκτονική διακυβέρνησης του κλίματος, όπου κάθε μέρος κάνει το ρόλο του.

Ακολουθώντας την αρχή των κοινών αλλά διαφοροποιημένων ευθυνών, όλες οι χώρες πρέπει να μεγιστοποιήσουν τις δράσεις υπό το φως των αντίστοιχων εθνικών συνθηκών και δυνατοτήτων τους, δήλωσε ο Xi.

Τόνισε επίσης ότι οι ανεπτυγμένες χώρες πρέπει να αυξήσουν την υποστήριξη των αναπτυσσόμενων χωρών στη χρηματοδότηση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη ικανοτήτων.

Τρίτον, ο Xi παρότρυνε όλα τα μέρη να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη και να ακολουθήσουν μια νέα προσέγγιση για τη διακυβέρνηση του κλίματος που επισημαίνει την πράσινη ανάκαμψη.

“Τα βουνά και τα ποτάμια πράσινα είναι βουνά από ασήμι και χρυσό”, δήλωσε ο Xi, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να ενθαρρυνθούν οι πράσινοι τρόποι ζωής και παραγωγής με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα και να αναζητηθούν ευκαιρίες ανάπτυξης και ώθηση από την πράσινη ανάπτυξη.

Σημειώνοντας τις σημαντικές συνεισφορές της Κίνας στην υιοθέτηση της Συμφωνίας του Παρισιού και τις ενεργές προσπάθειες για την εφαρμογή της, ο Xi είπε ότι ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι η Κίνα θα αυξήσει τις εθνικά αποφασισμένες συνεισφορές της και θα υιοθετήσει πιο έντονες πολιτικές και μέτρα.

Ο Xi ανακοίνωσε περαιτέρω τις δεσμεύσεις της Κίνας για το 2030 για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής πρόκλησης.

Ο Xi είπε ότι η Κίνα θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά μονάδα ΑΕΠ κατά περισσότερο από 65% από το επίπεδο του 2005, θα αυξήσει το μερίδιο των μη ορυκτών καυσίμων στην κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας σε περίπου 25%, θα αυξήσει τον όγκο των δασικών αποθεμάτων κατά 6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα από το επίπεδο του 2005 και να αυξήσει τη συνολική εγκατεστημένη χωρητικότητα αιολικής και ηλιακής ενέργειας σε πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια κιλοβάτ.

Σημειώνοντας ότι η Κίνα τηρεί πάντα τις δεσμεύσεις της, ο Xi είπε ότι η Κίνα, καθοδηγούμενη από τη νέα φιλοσοφία ανάπτυξης, θα προωθήσει την πράσινη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη από κάθε άποψη, ενώ επιδιώκει την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας.

“Θα λάβουμε σταθερά μέτρα για την υλοποίηση των στόχων που μόλις ανακοινώθηκαν και θα συμβάλουμε ακόμη περισσότερο στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής πρόκλησης”, πρόσθεσε ο Xi.

Επιπλέον, κάλεσε όλα τα μέρη να αξιοποιήσουν τα προηγούμενα επιτεύγματα, να συνεργαστούν για να σημειώσουν σταθερή πρόοδο στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων και να ξεκινήσουν ένα νέο ταξίδι για παγκόσμιες κλιματικές δράσεις.

Η σύνοδος κορυφής, η οποία στοχεύει να αναλάβει νέες δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την υλοποίηση της συμφωνίας του Παρισιού, συγκλήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, και σε συνεργασία με τη Χιλή και την Ιταλία.

Σχετικά Άρθρα

Οικουμενικός Πατριάρχης για πάπα Φραγκίσκο: Στάθηκε πιστός φίλος, συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, γνήσιος φίλος της Ορθοδοξίας

Οικουμενικός Πατριάρχης για πάπα Φραγκίσκο: Στάθηκε πιστός φίλος, συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, γνήσιος φίλος της Ορθοδοξίας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 21 / 4 / 2025 , 15:03 από news_room Μήνυμα της Α.Θ.Π. του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου επί τη εκδημία του Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας πάπα Φραγκίσκου: Μέσα στην ατμόσφαιρα της μεγάλης πασχαλινής χαράς, σήμερα το πρωί, δευτέρα της διακαινησίου μου εβδομάδος, ήρθε το μόρσιμο άγγελμα της κοιμήσεως του Πάπα […]

Επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στον Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμο για τις πυρκαγιές της Καλιφόρνια

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 8 / 2020 , 14:06 από NewsRoom 28-08-2020,13:46:01 Επιστολή απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ.Ελπιδοφόρος στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο κ.κ.Γεράσιμο για το μείζων θέμα των πυρκαγιών της Καλιφόρνια.Διαβάστε τι γράφει μεταξύ άλλων η επιστολή του Αρχιεπισκόπου: Αγαπημένα μου αδέρφια,σας γράφω από το κέντρο της πίστης μας το Φανάρι. Εν μέσω […]