Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία: Σημαντική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια η Τουρκία Αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό εντοπίστηκε στον Νέο Κόσμο Ο Μητροπολίτης Τερνοπόλεως Νέστωρας και ο Πρέσβης του Πακιστάν Aamar Aftab Qureshi στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Υψηλόβαθμοι Γερμανοί Πολιτικοί στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες Διαλόγου Ρωμαιοκαθολικών-Ορθοδόξων στην Καθέδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος Ο Υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος παρακολούθησε άσκηση πυρόσβεσης Εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές από σπίτια στη ΒΑ Αττική Επιστολή συμπαθείας και συμπαραστάσεως απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Πάπα Ρώμης Το ενοριακό έργο το θέμα της Ιερατικής εννέα περιφερειών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα

9 Δεκεμβρίου – Η σύλληψη της Αγίας Άννας, μητέρας της Παναγίας – Adologala

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 12 / 2020 , 18:32 από news_room

Σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει τη σύλληψη της Αγίας Άννας, μητέρας της Υπεραγίας Θεοτόκου, και τιμούμε επίσης τη μνήμη της προφήτιδος Άννης, της μητέρας του προφήτη Σαμουήλ.

Ο Θεάνθρωπος Κύριος μας, προετοιμάζοντας τον έμψυχο ναό του και την επίγεια κυοφορία Του, έστειλε άγγελο στο ταπεινό ζεύγος του Ιωακείμ και της Άννας, ανθρώπους δίκαιους και με πλήρη εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού, για να προμηνύσει τη γέννηση της Αγίας Παρθένου Μητέρας του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.

Η Παρθένος Μαρία γεννήθηκε φυσιολογικά, δηλ. με τη θέληση του πατέρα και της μητέρας της, παρόλο που η μητέρα της ήταν γριά και στείρα. Ο Θεὸς χάρισε στον Ιωακείμ και στην Άννα την Υπεραγία Θεοτόκο, μέσω της οποίας θα ολοκληρωνόταν το έργο της Οικονομίας Του, με τη σάρκωση του Υιού Του και Λυτρωτή του κόσμου.

«Σήμερον τῆς ἀτεκνίας δεσμὰ διαλύονται· τοῦ Ἰωακεὶμ γὰρ καὶ τῆς Ἄννης, εἰσακούων Θεός, παρ’ ἐλπίδα τεκεῖν αὐτούς, σαφῶς ὑπισχνεῖται Θεόπαιδα, ἐξ ἧς αὐτὸς ἐτέχθη ὁ ἀπερίγραπτος, βροτὸς γεγονώς, δι’ Ἀγγέλου κελεύσας βοῆσαι αὐτῇ· χαῖρε Κεχαριτωμένη, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ».

Εκτός από τη σύλληψη του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού από τη Θεοτόκο Μαρία, κατά την ημέρα του Ευαγγελισμού, η Εκκλησία θυμάται και τελεί θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της συλλήψεως της Μαριάμ, της κόρης του Ιωακείμ και της Άννας, καθώς και του Ιωάννη του Βαπτιστή, υιού του Ζαχαρία και της Ελισάβετ. Και τούτο διότι τα δύο αυτά πρόσωπα συνέβαλαν τα μέγιστα για το έργο της θείας Ενανθρωπήσεως για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους και την ανακαίνιση ολόκληρης της κτίσης.

Σήμερα πανηγυρίζει η ομώνυμη κοινότητα στη Λάρνακα και η ενορία της  Συρκανιάς με ναό της Αγίας Άννας στην τουρκοκρατούμενη κωμόπολη Κυθρέα.

 

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Σχετικά Άρθρα

Η Σύναξις του Τιμίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου σήμερα 7 Ιανουαρίου 2021

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 1 / 2021 , 1:00 από news_room Σήμερα, Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, εορτάζουμε με σύναξη των πιστών τη μνήμη του Προφήτη Ιωάννη του Βαπτιστή, διότι ο Πρόδρομος συνέβαλε τα μέγιστα στο γεγονός της τήρησης των διατεταγμένων από τον Ιησού Χριστό, που ως ιστορικό πρόσωπο βαπτίστηκε στον Ιορδάνη […]

Μνήμη των εν Νικοπόλει Αρμενίας 45 Μαρτύρων -10 Ιουλίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 11 / 7 / 2020 , 13:32 από Η Εκκλησία σήμερα, Τρίτη 10 Ιουλίου, τιμά τη μνήμη των εν Νικοπόλει (Αρμενίας) Αγίων 45 Μαρτύρων, οι οποίοι έζησαν και μαρτύρησαν τον 4ο αιώνα μ.Χ., κατά τη διάρκεια των φοβερών διωγμών. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν οι Λεόντιος, Μαυρίκιος, Δανιήλ και Αντώνιος, […]

Pin It on Pinterest