16 °C Athens, GR
05/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πλήθος εκδηλώσεων για την Αγιοκατάταξη της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Μητρόπολη Λέρου Η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη Γεωργία Καρασιώτου επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Με επιτυχία η παρουσίαση της έκδοσης της Ι.Μ. Παντοκράτορος στην Αθήνα Τελέστηκε η κηδεία του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Αντρέα Στυλιανού Το Ανώτατο Δικαστήριο θα μπορούσε να αποφασίσει τη Δευτέρα εάν ο Τραμπ μπορεί να αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο του 2024 Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Χειροτονία Επισκόπου Ιππώνος Στεφάνου από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στο Καϊρο της Αιγύπτου Χειροτονία νέου Διακόνου Δημητρίου Λεονταράκη στον Άγιο Βασίλειο Πειραιώς Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών o Μητροπολίτης Κηφισίας Ιερατική Σύναξη κληρικών Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως

Η Επιτροπή Μελέτης της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας διοργάνωσε σεμινάριο για καθηγητές

Στις 16-17 Δεκεμβρίου 2020, στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης των εκπαιδευτικών , η Επιτροπή Μελέτης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πραγματοποίησε σεμινάριο για την κοινότητα των εκπαιδευτικών λειτουργιών. Στην εκδήλωση παρακολούθησαν 83 εκπρόσωποι από όλα τα ανώτερα πνευματικά ιδρύματα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και εκπρόσωποι των θεολογικών τμημάτων κοσμικών πανεπιστημίων. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε μορφή εξ αποστάσεως στην πλατφόρμα Zoom.

Ο Αρχιεπίσκοπος Maxim Kozlov, Πρόεδρος της Επιτροπής Μελέτης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, χαιρέτησε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση .

Την πρώτη ημέρα, έγιναν αναφορές για επίκαιρα θέματα της διδασκαλίας της λειτουργίας. Η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στη συζήτηση των προβλημάτων στο πλαίσιο αυτού του θέματος με τη μορφή σεμιναρίων και στρογγυλών τραπεζιών.

Κατά τη διάρκεια δύο ημερών εργασίας, παρουσιάστηκαν αναφορές από κορυφαίους δασκάλους της Θεολογικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολης , του Ορθόδοξου Πανεπιστημίου St. Tikhon για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες , των Voronezh, Yekaterinburg, Belgorod και Orenburg, καθώς και εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εκπαιδευτικής και μεθοδολογικής ένωσης θεολογίας.

Ως αποτέλεσμα της εκδήλωσης, οι μαθητές θα λάβουν ένα πιστοποιητικό από την Επιτροπή Μελέτης για την ολοκλήρωση των μαθημάτων επανεκπαίδευσης.

Η εκδήλωση προετοιμάστηκε και πραγματοποιήθηκε με τη χρήση επιχορήγησης από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας που παρέχεται από το Presidential Grants Foundation.

Σχετικά Άρθρα

300 δωρεάν θέσεις για ανέργους στη γενική δοκιμή της Κάρμεν της ΕΛΣ

300 δωρεάν θέσεις για ανέργους στη γενική δοκιμή της Κάρμεν της ΕΛΣ

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 3 / 2 / 2024 , 8:16 από news_room Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει 300 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή της παραγωγής του μπαλέτου Κάρμεν την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 στις 19.00, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Με στόχο να […]

Ο Μητροπολίτης Λάμπης Ειρηναίος αναλαμβάνει τοποτηρητής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 4 / 12 / 2021 , 6:41 από news_room Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης ἀνακοινώνει στόν Ἱερό Κλῆρο, τίς Μοναστικές Ἀδελφότητες καί τόν εὐσεβῆ Κρητικό Λαό ὅτι ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, μέ χθεσινή Ἀπόφασή Της, κατέταξε τόν Σεβασμιώτατο Ἀρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Εἰρηναῖο, στούς ἐφησυχάζοντες Ἱεράρχες, κηρύσσοντας τόν […]